Зображення користувача Михайло Харачко.
Михайло Харачко
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Душезнавство: від теорії до практики

Зараз на сайті творимо розділ душезнавства (психологія), присвячений навчанню розвитку та інсталяції програмного забезпечення тонких тіл як дітей, так себе самого і охочих ближніх.

Визначення термінів

У слова "психологія" є чудовий український відповідник - душезнавство, тому надалі будемо вживати саме його.

Чому діти?

Тему душезнавства починаємо з дітей, адже людина керується в житті набором програм, одна частина яких присутня з моменту народження, друга - встановлюється в дитячому віці, третя - протягом подальшого життя. Звичайно ці програми можна міняти, але щоб мати добрі плоди в цій царині, треба докладати зусиль. Отже з програмами треба працювати з пелюшок, тоді в майбутньому не буде потреби у їх виправленні, адже часто психологи, щоб вирішити питання, мусять зануритися в дитинство суб’єкта.

Війна за майбутнє

Програми можуть установлюватись не лише в родині, а й третіми особами. Важливо до 7-річного віку фільтрувати інформаційний простір дитини, і навчити її здійснювати фільтрацію самій. Особливо це стосується відеопродукції (фільми і мультфільми), яка потрапляє в поле зору малюка, адже доведено, що навіть звичайні мультфільми можуть ставити дитині шкідливі або й збочені програми: див. д/ф "Мультфільми - загроза для дітей".

Змін зазнали й наші казки, тому їх так само варто фільтрувати на предмет корисності. Кому цікаво - включайтеся в наповнення сайту казками позитивного змісту у групі "Простір казки".

Зараз йде прихована і не помітна війна за майбутнє, де основний удар направлений на молодь, нав’язуючи неправильний світогляд, руйнівні програми поведінки, пропаганду шкідливих звичок.

?Чому найефективнішою зброєю є відео? Причина в тому, що мозок зберігає інформацію у виді образів, тому така інформація обходить бар’єри звичайних "антивірусних" програм і напряму досягає підсвідомості. Ми ж звикли довіряти власним очам.

Міф про нерозумність дітей або мудрість замість розуму

Ми чомусь вважаємо дітей дурними, яких треба вчити, виховувати і передавати наш досвід, вважаючи його єдино правильним. Але наш досвід індивідуальний, не завжди позитивний і придатний тільки для нас протягом певного проміжку часу. Дозволяйте дітям жити власним життям, своєю мудрістю, власними помилками і успіхами.

Насправді дитина приходить з набором практичних програм і природною мудрістю закладених Творцем. І замість того, щоб розвивати їх, ми намагаємось перевчити, грубо ламаючи природну мудрість часто не без шкоди для психіки дитини. Краще самим у них повчитися, адже як палиця має два кінці, так і процес навчання є творчістю, де навчаються обидві сторони. Завдання батьків не виховувати, а виявляти здібності нахили дитини і розвивати їх, прибирати перешкоди створювати гарні умови для вдосконалення малюка. Ось кілька прикладів корисних програм, які в дітях закладено з народження і як ми їх намагаємось змінювати:

1. Живе харчування - легко вживають в харч фрукти. Натомість їсти каші і м’ясо категорично відмовляються і дорослі їх примушують, задурювати чи підкуповують не без шкоди для здоров’я дитини.

2. Можливість тривалий час обходитися без їжі або з малою її кількістю? А що чинять батьки і бабусі - бігають з мискою за малюком зі словами "з’їж ще ложку", а потім дивуються, чого це дитина втрачає здоров’я і набирає зайву вагу.

3. Висока фізична активність. Відомо, що діти практично не відчувають втоми і можуть заганяти навіть тренованих батьків. Дорослі часто - всіляко їх обмежують, залякують: не лізь на дерево бо впадеш, не гасай по квартирі і т. п. Тут замість стримання треба створити умови для постійного перебування малюка в русі.

4. Правила світобудови і творця: часто діти задають серйозні питання на тему чому так, а не.. , на які батьки не завжди можуть дати відповідь. Наприклад, одна дитина після відвідання кількох країн спитала: чому в Польщі говорять по-польськи , в Англії - англійською , а в Україні - московською. Тут доречним є вислів: "вустами дитини говорить істина".

?Хто в кого вчиться

Як відомо палиця має два кінці, зміни на одному ведуть до змін на іншому. Навчаючи когось, ми неодмінно самі вчимося. Хоч комусь ще здається дивним, але в дітей нам є чому повчитися: перетворювати повсякденну діяльність на веселу гру, навчитись радіти життю, малим досягненням, павутині, яка прилипла до носа, першому снігу, краплі дощу, яка впала за комір...

Зараз на сайті творимо розділ душезнавства присвячений навчанню розвитку та інсталяції програмного забезпечення тонких тіл як дітей, так себе самого і охочих ближніх. Будемо поступово здійснювати гармонізацію внутрішнього простору від особистості аж до рівня сім’ї, груп людей, націй, міжнародних спільнот. Поле діяльності величезне. Отже до дії.

Наші інтереси: 

Хочете мати гарну долю, чудових близьких, гармонійні стосунки у соціумі - ласкаво просимо до гри з гармонізації простору.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дуже розумна, зріла, своєчасна стаття!

Автор володіє ясним цілісним мисленням і, що дуже важливо, вміє викладати думки просто, компактно, зрозуміло.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Ще не знаю як це впровадити на практиці,але думаю,що право народжувати і виховувати дітей повинні мати лише фізично і морально здорові люди.Бо зроблені на п'яну голову,завжди захочуть свою "наваросію" і народять таких самих.

Стаття чудова.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Михайло Харачко.
0
Ще не підтримано

Один спец. по навчанню методом Скіннера казав, що перш ніж заводити дітей людина має навчити курча. Ну, звичайно, підготуватися фізично, душевно і духовно. Стосовно Скіннера, то він розробив дієвий універсальний невербальний метод навчанню кого завгодно і чому завгодно. Згодом про це напишу.

Сидить Мамай, в кобзу грає, що замислить - то все має.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Дуже розумна, зріла, своєчасна стаття!

Автор володіє ясним цілісним мисленням і, що дуже важливо, вміє викладати думки просто, компактно, зрозуміло.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Десь приблизно три роки тому я допомагав людям облаштовувати до стану "євроремонту" один дитячий садочок у Тернополі.Принеси подай,привези,відвези; це була моя частина роботи.Десь на протязі місяці ми працювали в одному крилі будівлі,а дітки перебували у іншому.Нас годували разом із дітьми.Коли я побачив,чим годують нашу малечу,то мені стало сумно.Не те щоб продукти чи страви були поганими.Просто усе варене,солене,цукроване і без роздільного підходу.Дитина з'їдала макарони із котлетою і супом і вже не хотіла навіть гратися.Із живої їжі взагалі не було нічого.І це було літо.Та і садочок був із "елітних" у місті.В елітному дитячому садочку мені майже не було що їсти.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Чомусь не можу відредагувати свій попередній коментар (повиправляти помилки).

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Василь Федорiв.
0
Ще не підтримано

Тi "елiтнi" дiти вдома харчуються так само: дорогi ковбаса. сир. м'ясо. цукерки. тiстечка та може ще якiсь консервованi соки.

Хай Буде!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Гарна стаття !

На жаль, дуже багато людей вступають в шлюб керуючись сексуальним потягом або вигодою... В процесі інтимного життя вагітність виникає не заплановано, як і народження дитини... Уяву про виховання дитини також мають далеко не всі. Головне: нагодувати - одягти... В результаті маємо те, що маємо :-(

Я вже не говорю про наявність спадкових хвороб чи шкідливих звичок у батьків, які переходять на дітей.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!