Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

11 історій про втрачені можливості, або винаходи, що змінили наше уявлення про світ

Іноді доволі просто вгадати, яка технологія вирветься вперед і завоює ринок. А іноді це не так-то просто. Дослідницька компанія CB Insights склала список історій, коли власники великого бізнесу упускали можливості, бо вважали, що та чи інша технологія приречена на провал.

У деяких випадках ці історії відбулися досить давно, щоб без пояснень зрозуміти, як неправі були підприємці, які опинилися біля керма компаній, що розорилися, позаяк не змогли вчасно зорієнтуватися.

В інших випадках, упущення не таке очевидне, і нам ще належить побачити, чи мали рацію були ті, хто відмовився від багатообіцяючих технологій.

1. Директор Blockbuster Джим Кіз про потокове відео

“Ні RedBox, ні Netflix не помітні в плані конкуренції”, – заявив глава Blockbuster Джим Кіз в 2008 році. “Швидше за Wal-Mart і Apple.”

Його мережа оренди відео заповнила заявку про банкрутство в 2010 році. На сьогоднішній день Netflix оцінюється в $61.93 млрд.

2. Стів Балмер про перший iPhone

“П’ятсот доларів? Повністю субсидувати? Це найдорожчий телефон в світі”, – заявив колишній глава Microsoft про перший iPhone.

“І він не сподобається представникам бізнесу, бо не має клавіатури. Тому це не кращий апарат для відправки електронної пошти”.

3. Глава Nintendo про ігри на мобільному телефоні

Ці ігри – «одноразового використання, з точки зору споживачів», заявив глава Nintendo North America Реггі Філз-Ейм в 2011 році.

Однак, можливо, 65 млн активних гравців в Pokemon Go змінять його думку.

4. Президент IBM про комп’ютери

“Я думаю, що в світі є ринок тільки для п’яти комп’ютерів”, – заявив Томас Уотсон, президент IBM, в 1943 році.

Не потрібно доводити, як він помилився, адже відтоді дуже багато що змінилося.

5. Глава Motorola про iPod

“Що, чорт візьми, робить цей Nano? Хто слухає ці 1 000 пісень?” – заявив глава Motorola Ед Зандер в 2006 році у відповідь на питання про iPod Nano.

Конкурент виробництва Motorola – ROKR – дозволяв слухати 100 пісень. Пізніше компанія заявила, що Зандер пожартував.

6. Дослідження Jaguar безпілотних автомобілів

Як заявив глава дослідницького відділу Jaguar Вольфганг Еппл 2015 року: “Ми не плануємо зробити робота, який буде доставляти вантаж з точки А в точку Б”.

Відтоді Jaguar Land Rover інвестував $25 млн у Lyft, щоб фінансувати розвиток безпілотних автомобілів.

7. Кен Олсен про персональні комп’ютери

“Немає жодної причини, з якоїсь комусь захотілося б мати комп’ютер вдома”, – заявив Кен Олсен, засновник Digital Equipment Corp., в 1977 році.

Його слова прозвучали через рік після того, як Apple представила персональний комп’ютер.

8. Стів Балмер про Google

“Google – це не справжня компанія. Це картковий будиночок”, – заявив колишній глава Microsoft Стів Балмер.

Сьогодні ринкова капіталізація головної компанії Google Alphabet на $100 млн більша, ніж ринкова капіталізація Microsoft.

9. Засновник 20th Century Fox про телебачення

“Телебачення не зможе утримати ринок довше півроку. Люди незабаром втомляться витріщатися в ящик щовечора”, – заявив Деріл Занук, засновник 20th Century Fox.

В якомусь сенсі він мав рацію. Сьогодні ми витріщаємося в маленькі екрани своїх смартфонів.

10. Президент Western Union про телефони

“Яку користь може принести компанії електронна іграшка?” – сказав Вільям Ортон, президент Western Union, коли його компанії випала нагода купити революційний винахід Олександра Грема Белла в 1876 році.

11. Тім Мауер про роботів-консультантів

Послуга з управління капіталом вимагає наявності “освічених, надійних, досвідчених консультантів, які діють в якості довіреної особи від імені своїх клієнтів і активно з ними взаємодіють», заявив Тім Мауер, директор компанії, що надає послуги в галузі персонального фінансового консультування.

“Я не вважаю, що їхні послуги (роботів-консультантів – прим.ред.) можуть конкурувати з повноцінним управлінням капіталом”, – заявив він.

Компанії Betterment і Wealthfront надають аналогічні послуги в галузі консультування, проте з використанням найменшої кількості персоналу, з розробленими алгоритмами і автоматизацією процесів.

Наші інтереси: 

Бути відкритими до нових підходів і рішень. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи