Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американські вибори і ситуація в Україні

Категорія:

До виборів у США залишилося рівно три тижні. Це саме той період, коли політикою починають цікавитися навіть ледачі. У внутрішній політиці демократів суцільні провали, тому треба продемонструвати якійсь яскравий успіх у зовнішній політиці. Наприклад, в Україні.

8 листопада в США пройдуть вибори, на яких будуть обиратися депутати до Палати представників та до Сенату США. За американськими законами переобирається частина конгресменів та сенаторів, тому від цих виборів залежить, чи залишаться в палатах демократична більшість, чи в одній або обох палатах Конгресу більшість перейде до республіканців.

Ви запитаєте: а яке нам діло до виборів у США? Відповідаю: саме ситуація з республікансько-демократичним протистоянням у США впливає на деякі речі в Україні.

А тепер докладніше.

Дві провідні партії США доволі жорстко протистоять одна одній в багатьох питаннях. При тому склалася унікальна ситуація – переважна більшість обох партій позитивно ставляться до України й підтримують боротьбу українців за свободу. А раз так, то чому б не використати цей фактор у передвиборчій боротьбі. Тож обидві партії хочуть записати собі в актив підтримку України.

Пам’ятаєте, я у своєму ролику за 9 квітня казав, що демократична адміністрація Джо Байдена буде гальмувати допомогу Україні до самої осені. Тобто допомога буде йти в обсязі, щоб Україна не програла, але щоб не виграла завчасно. Бо адміністрації Джо Байдена важливо, щоб Україна продемонструвала яскраві успіхи у вересні-жовтні, незадовго до виборів у США, щоб можна було рознести по всіх ЗМІ, що саме демократична адміністрація так потужно допомагає дружній Україні. Тобто, демократи молодці, голосуйте за демократичну партію США.

Ну і як ми це спостерігали весною і влітку, допомога йшла, але дуже дозовано. Ті, хто давно дивиться мій канал, пам’ятають кілька моїх роликів про те, як чимало американських політиків (до речі як республіканців, так і демократів) просто волали до Байдена: коли нарешті піде повноцінна допомога Україні. І от прийшла осінь. І ми побачили вже зовсім іншу зброю і цілу серію українських успіхів на фронті. І харківський наступ, і лиманський котел, і планомірне витискання орків з правобережної Херсонщини, і нарешті Кримський міст.

До виборів у США залишилося рівно три тижні. Це саме той період, коли політикою починають цікавитися навіть ледачі. Тому демократичній партії США зараз особливо потрібно продемонструвати якийсь позитив. А з цим складно, бо у внутрішній політиці адміністрація демократа Байдена продемонструвала купу провалів. Тут і потужна інфляція, і криза на кордоні, і невдала енергетична політика, яка з одного боку вбиває американську нафтогазову галузь, а з іншого сприяє потужному зростанню цін на паливо.

А ще за два роки так і не вщухли звинувачення у шахраюванні на виборах 2020 року. Всюди, де можуть, демократи роблять все, щоб не було перевірок тих виборів. Там же, де вдається перевірити хоча б частину бюлетенів, регулярно спливають невідповідності офіційним результатам.

При тому сама система виборів побудована так, що часто можливі фальсифікації неможливо довести. Тому в низці штатів за цей час було ухвалено нові закони, які значно ускладнюють можливості для шахрайства. А це призвело до доволі несподіваного результату. Голова відділу безпеки виборів в Агентстві з кібербезпеки та безпеки інфраструктури (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency – CISA) Кім Вайман (Kim Wyman) повідомив, що по всій Америці кожен третій посадовець виборчих комісій звільнився. А ще чиновники по всій країні мають проблеми з найманням працівників виборчих дільниць.

Тобто, і посадовці, і наймані працівники підозрюють, що вибори будуть непростими – і не хочуть потрапити під жорна. Бо якщо хтось буде намагатися шахраювати, а хтось буде з цим боротися – то під роздачу потраплять саме члени виборчих комісій. Одні через те, що самі шахраювали, інші – за те, що не помітили.

Отже, у демократичної партії дійсно проблеми. І динаміка опитувань свідчить про те, що на виборах 8 листопада республіканці цілком можуть отримати більшість в одній із плат. А може навіть в обох.

А оскільки у внутрішній політиці у демократів суцільні провали, то треба продемонструвати якійсь яскравий успіх у зовнішній політиці. Наприклад, в Україні. Тим більше, що в американському суспільстві високий рівень симпатії до України. Ви напевно неодноразово чули про підтримку України з боку дуже різних людей з абсолютно різними, якщо не сказати прямо протилежними поглядами.

А як продемонструвати успіх в Україні? Байден же не може подзвонити і сказати, а візьміть мені якесь велике місто до 8 листопада.

Він може тільки створити такі умови, щоб Україна отримала у найближчі пару тижнів якусь яскраву перемогу.

І тут я можу тільки гадати, що це може бути. Один із варіантів – саме зараз зняти заборону на завдання ударів по військових об’єктах на території Російської Федерації. І завдавати такі удари не по складах на кордоні Бєлгородської та Харківської областей, а на глибину 200, 300, 1000 км.

Ще варіант: Дати відповідну зброю (або, якщо вона вже в Україні, то дати дозвіл) і завдати удару по базі флоту в Севастополі так, щоб знищити Чорноморський флот.

Або допомогти Україні зробити ще щось потужне і яскраве.

Ось саме тому я припускаю, що у найближчі пару тижнів ми побачимо якусь дуже потужну і яскраву перемогу, про яку говоритимуть з кожної праски.

Наші інтереси: 

Треба розуміти потаємні пружини світової політики.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Республіканці виступають за врегулювання конфлікту щляхом перемовин з Путіним, бо інакше ...

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Республіканці виступають за врегулювання конфлікту щляхом перемовин з Путіним, бо інакше ...

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Цікаве видиво переказ інтерв'ю Анатолія Якименка з Гаррі Табахом зроблене в серпні 22-го року. Причини двоїстого ставлення демократів та адміністрації Байдена до Росії. https://www.youtube.com/watch?v=e2vx7wRnTTc&ab_channel=TRIGGERMMA

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.