Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Американські вибори і ситуація в Україні

Категорія:

До виборів у США залишилося рівно три тижні. Це саме той період, коли політикою починають цікавитися навіть ледачі. У внутрішній політиці демократів суцільні провали, тому треба продемонструвати якійсь яскравий успіх у зовнішній політиці. Наприклад, в Україні.

8 листопада в США пройдуть вибори, на яких будуть обиратися депутати до Палати представників та до Сенату США. За американськими законами переобирається частина конгресменів та сенаторів, тому від цих виборів залежить, чи залишаться в палатах демократична більшість, чи в одній або обох палатах Конгресу більшість перейде до республіканців.

Ви запитаєте: а яке нам діло до виборів у США? Відповідаю: саме ситуація з республікансько-демократичним протистоянням у США впливає на деякі речі в Україні.

А тепер докладніше.

Дві провідні партії США доволі жорстко протистоять одна одній в багатьох питаннях. При тому склалася унікальна ситуація – переважна більшість обох партій позитивно ставляться до України й підтримують боротьбу українців за свободу. А раз так, то чому б не використати цей фактор у передвиборчій боротьбі. Тож обидві партії хочуть записати собі в актив підтримку України.

Пам’ятаєте, я у своєму ролику за 9 квітня казав, що демократична адміністрація Джо Байдена буде гальмувати допомогу Україні до самої осені. Тобто допомога буде йти в обсязі, щоб Україна не програла, але щоб не виграла завчасно. Бо адміністрації Джо Байдена важливо, щоб Україна продемонструвала яскраві успіхи у вересні-жовтні, незадовго до виборів у США, щоб можна було рознести по всіх ЗМІ, що саме демократична адміністрація так потужно допомагає дружній Україні. Тобто, демократи молодці, голосуйте за демократичну партію США.

Ну і як ми це спостерігали весною і влітку, допомога йшла, але дуже дозовано. Ті, хто давно дивиться мій канал, пам’ятають кілька моїх роликів про те, як чимало американських політиків (до речі як республіканців, так і демократів) просто волали до Байдена: коли нарешті піде повноцінна допомога Україні. І от прийшла осінь. І ми побачили вже зовсім іншу зброю і цілу серію українських успіхів на фронті. І харківський наступ, і лиманський котел, і планомірне витискання орків з правобережної Херсонщини, і нарешті Кримський міст.

До виборів у США залишилося рівно три тижні. Це саме той період, коли політикою починають цікавитися навіть ледачі. Тому демократичній партії США зараз особливо потрібно продемонструвати якийсь позитив. А з цим складно, бо у внутрішній політиці адміністрація демократа Байдена продемонструвала купу провалів. Тут і потужна інфляція, і криза на кордоні, і невдала енергетична політика, яка з одного боку вбиває американську нафтогазову галузь, а з іншого сприяє потужному зростанню цін на паливо.

А ще за два роки так і не вщухли звинувачення у шахраюванні на виборах 2020 року. Всюди, де можуть, демократи роблять все, щоб не було перевірок тих виборів. Там же, де вдається перевірити хоча б частину бюлетенів, регулярно спливають невідповідності офіційним результатам.

При тому сама система виборів побудована так, що часто можливі фальсифікації неможливо довести. Тому в низці штатів за цей час було ухвалено нові закони, які значно ускладнюють можливості для шахрайства. А це призвело до доволі несподіваного результату. Голова відділу безпеки виборів в Агентстві з кібербезпеки та безпеки інфраструктури (Cybersecurity and Infrastructure Security Agency – CISA) Кім Вайман (Kim Wyman) повідомив, що по всій Америці кожен третій посадовець виборчих комісій звільнився. А ще чиновники по всій країні мають проблеми з найманням працівників виборчих дільниць.

Тобто, і посадовці, і наймані працівники підозрюють, що вибори будуть непростими – і не хочуть потрапити під жорна. Бо якщо хтось буде намагатися шахраювати, а хтось буде з цим боротися – то під роздачу потраплять саме члени виборчих комісій. Одні через те, що самі шахраювали, інші – за те, що не помітили.

Отже, у демократичної партії дійсно проблеми. І динаміка опитувань свідчить про те, що на виборах 8 листопада республіканці цілком можуть отримати більшість в одній із плат. А може навіть в обох.

А оскільки у внутрішній політиці у демократів суцільні провали, то треба продемонструвати якійсь яскравий успіх у зовнішній політиці. Наприклад, в Україні. Тим більше, що в американському суспільстві високий рівень симпатії до України. Ви напевно неодноразово чули про підтримку України з боку дуже різних людей з абсолютно різними, якщо не сказати прямо протилежними поглядами.

А як продемонструвати успіх в Україні? Байден же не може подзвонити і сказати, а візьміть мені якесь велике місто до 8 листопада.

Він може тільки створити такі умови, щоб Україна отримала у найближчі пару тижнів якусь яскраву перемогу.

І тут я можу тільки гадати, що це може бути. Один із варіантів – саме зараз зняти заборону на завдання ударів по військових об’єктах на території Російської Федерації. І завдавати такі удари не по складах на кордоні Бєлгородської та Харківської областей, а на глибину 200, 300, 1000 км.

Ще варіант: Дати відповідну зброю (або, якщо вона вже в Україні, то дати дозвіл) і завдати удару по базі флоту в Севастополі так, щоб знищити Чорноморський флот.

Або допомогти Україні зробити ще щось потужне і яскраве.

Ось саме тому я припускаю, що у найближчі пару тижнів ми побачимо якусь дуже потужну і яскраву перемогу, про яку говоритимуть з кожної праски.

Наші інтереси: 

Треба розуміти потаємні пружини світової політики.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Республіканці виступають за врегулювання конфлікту щляхом перемовин з Путіним, бо інакше ...

Коментарі

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Республіканці виступають за врегулювання конфлікту щляхом перемовин з Путіним, бо інакше ...

Зображення користувача Світ Зелений.
0
Ще не підтримано

Цікаве видиво переказ інтерв'ю Анатолія Якименка з Гаррі Табахом зроблене в серпні 22-го року. Причини двоїстого ставлення демократів та адміністрації Байдена до Росії. https://www.youtube.com/watch?v=e2vx7wRnTTc&ab_channel=TRIGGERMMA

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.