Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Відкрилися нові дані щодо роботи спецслужб США проти обрання Дональда Трампа у 2016 році

Спецтема:

23 липня 2020 року голова Національної розвідки (Director of National Intelligence) Джон Раткліф (John Ratcliffe) офіційно розсекретив кілька внутрішніх документів ФБР та передав їх Голові Сенатського комітету з питань судової влади (Senate Judiciary Committee) Чарльзу Грасслі (Charles Grassley) та Голові Сенатського комітету з питань внутрішньої безпеки та уряду (Senate Homeland Security and Government Affairs Committee) Рону Джонсону (Ron Johnson).

Ці документи показують, як ФБР намагалось використати так званий «Інструктаж з безпеки» (Defensive Briefing) у 2016 році для шпигунства та збору інформації про Трампа та його команду.

«Інструктаж з безпеки» - це стандартна процедура, коли представники спецслужб зустрічаються з кандидатом на посаду Президента і попереджають його про можливі небезпеки з боку іноземних держав, кримінальних структур, недержавних радикальних структур тощо, які загрожують Сполученим Штатам, особисто кандидатові та членам його команди.

Один з цих документів містить звіт спеціального агента ФБР Джо Пієнтка (Joe Pientka), який проводив такий інструктаж 17 серпня 2016. Він пише, що навмисно використовував інструктаж, щоб «активно слухати теми або питання» від Трампа «стосовно Російської Федерації». Замість того, щоб надати кампанії Трампа конкретне попередження про те, що певні учасники його команди можуть бути цілями розробки російськими спецслужбами, ФБР натомість дало розпливчате попередження, що іноземні спецслужби можуть спробувати вплинути на кампанію.

В той же час Пієнтка намагався «виудити» інформацію про присутнього на інструктажі Майкла Флінна, спровокувати Трампа або Флінна на якесь необережне висловлювання, яке можна було б трактувати, як змову з російським урядом.

Відомо, що за два дні до того – 15 серпня – чиновник контррозвідки ФБР Пітер Страк (Peter Strzok) написав електронного листа своїй колишній коханій, адвокату ФБР Лізі Пейдж (Lisa Page), що він розробив «страховий поліс», як не допустити Трампа до президентства.

І ось наступного дня – 16  серпня Страк відкриває контррозвідувальне розслідування проти Флінна, а 17 серпня спеціальний агент ФБР Пієнтка проводить «Інструктаж з безпеки» для кандидата Трампа, який він використовує не для реального попередження кандидата про небезпеки, а для збору інформації про Флінна.

(Пізніше, у 2017 році саме Пієнтка брав участь в «розмові» з Фінном, яка потім заднім числом була подана як нібито «допит», що коштувало Флінну кар’єри, а також стала «підставою» для створення комісії Мюллера. Проте на сьогодні Міністерство юстиції знімає звинувачення проти Флінна. Вища колегія Федерального апеляційного суду зобов'язала Еммета Саллівана (Emmett Sullivan), суддю, що вів справу Флінна, зняти звинувачення проти Флінна, але поки що Салліван це ще не зробив.)

Звіт Пієнтки був схвалений і підписаний Страком та колишнім адвокатом ФБР Кевіном Клайнсмітом (Kevin Clinesmith). Про Клайнсміта відомо, що згідно з інформацією Міністерства юстиції він підробив дані про Картера Пейджа (Carter Page), котрий на той момент був радником кандидата в Президенти Дональда Трампа з питань безпеки. І ці підроблені дані стали підставою для отримання ордеру на стеження за Пейджем.

На сьогодні проти Клайнсміта ведеться федеральне кримінальне розслідування, і він більше не працює в ФБР.

У списку з 53 осіб, яких збирається допитати Юридичний комітет Сенату США у справі розслідування діяльності спецслужб проти кандидата у Президенти США Дональда Трампа у 2016 році, присутні і Джо Пієнтка, і Пітер Страк, і Кевін Клайнсміт.  А тим часом Голова національної розвідки вивчає і готує для передачі сенаторам наступні документи.

 

Наші інтереси: 

Велика небезпека, коли працівники спецслужб та державні високопосадовці починають самі порушувати закони.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

пильний, обачний, у жовтому стані

Коментарі

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

пильний, обачний, у жовтому стані