Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 4

Ліваки, що захопили керівництво Демократичної партії США, створили небезпечний прецедент

Епопея з імпічментом, яка тривалий час тримала в напрузі Сполучені Штати, завершилась перемогою Дональда Трампа. Проте наслідки будуть ще довго впливати на політичне життя країни.

200207tramp-3.jpg

Дональд Трамп привітав голосування Сенату щодо імпічменту, де більшість підтримала його виправдання.
Дональд Трамп привітав голосування Сенату щодо імпічменту, де більшість підтримала його виправдання.

Прецедент, який створили демократи, є насправді дуже небезпечним. Справа в тому, що сама ідея імпічменту була закладена в Конституцію США як запобіжний захід на випадок, якщо Президент порушує закон і тим самим створює загрозу існуванню країни.

У всіх випадках, коли заходила мова про імпічмент, був своєрідний консенсус політичних сил, тобто звинувачення проти Президента підтримували не тільки його противники, але й однопартійці. Так було з Ендрю Джонсоном, коли у справі про незаконне звільнення ним військового міністра, Президента звинувачували представники його ж «Національного союзу». Так було з Річардом Ніксоном після Вотерґейтського скандалу, коли звинувачення проти нього підтримали і демократи, і його однопартійці республіканці. Те ж саме було з Біллом Клінтоном, коли звинувачення у лжесвідченні підтримали і республіканці, і його однопартійці демократи.

У ситуації з Дональдом Трампом представники Демократичної партії США вперше використали загрозу імпічменту як елемент звичайної політичної боротьби. Про імпічмент керівники Демпартії заговорили вже в день інавгурації. Що по суті вже є порушенням Конституції і взагалі американського законодавства, бо звинувачує Президента в тому, що він не здійснив, і навіть нема доказів, що він взагалі збирається порушити закон.

Далі йшла кількарічна тяганина з «розслідуванням» спецпрокурора, яке спиралось на фальшиве досьє і яке дало в кінцевому рахунку звичайний «пшик». Проте і після цього керівники демпартії не зупинились і затіяли виставу з імпічментом за висмоктаною з пальця підставою.

Про те, що уся ця вистава з імпічментом не є захистом законодавства (яким і покликана бути процедура імпічменту за законом), а є просто елементом політичної боротьби – свідчить чітке партійне розділення при голосуванні як в Палаті Представників, так і в Сенаті. В Палаті Представників, де зараз демократична більшість, демократи проголосували «за» імпічмент, республіканці «проти» – більшість голосів за демократами. В Сенаті, де більшість у республіканців, так само – демократи проголосували «за», республіканці «проти».

Цей прецедент небезпечний тим, що імпічмент втрачає свою функцію – захист від порушення конституційного ладу. Тепер завжди існуватиме небезпека використання імпічменту для нечесної політичної боротьби.

Отже тепер перед американськими державниками постає нова задача, яку ще навіть не всі усвідомили – створення нового законодавчого механізму, який не дозволить використовувати імпічмент як просто елемент політичної боротьби. Якщо такого механізму не буде створено, то епопеї з імпічментом переслідуватимуть практично кожного наступного Президента, що може врешті-решт просто паралізувати роботу державного апарату.

Наші інтереси: 

Уважно вивчаємо події в США, учимось на чужих помилках.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

США поступово рухаються до зміни державного устрою - про це ще будемо говорити.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

США поступово рухаються до зміни державного устрою - про це ще будемо говорити.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

врешті-решт, все стає зброєю