Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Створено систему машинного зору на основі технології 1960-х років: датчики, що бачать без камер

Світ:

Ізраїльський стартап Vayyar створив датчик для безпілотних автомобілів, здатний «бачити» без камер. Датчик використовує військову радіочастотну технологію 1960-х років і коштує в декілька разів дешевше за всі існуючі пристрої машинного зору, пише Vice Motherboard.

Новий автомобільний датчик Vayyar дасть робомобілям щось подібне до рентгенівського променя, що дозволяє отримувати тривимірні зображення на дорозі і навіть всередині інших автомобілів на відстані до 10 метрів.

В датчику використовується ультраширокосмугова радіочастотна технологія (UWB), яка існує з 1960-х років. Спочатку вона застосовувалася у військових радіолокаційних системах. Засновник компанії Равів Меламед розповів, що вперше дізнався про неї під час служби в ізраїльській армії.

Датчик Vayyar зчитує інформацію за допомогою 24 приймачів, тоді як більшість інших чіпів мають максимум три. Така кількість приймачів, як, за словами Меламеда, планується збільшити ще в три рази, вже сьогодні дає зображення високої роздільної здатності, що раніше вважалося неможливим.

Таким чином, датчик здатний «бачити» крізь машини, предмети і людей, але, на відміну від рентгенівського променя, безпечний для людини.

 

 

За словами Меламеда, датчик Vayyar, який коштує «кілька доларів», може замінити деякі функції дорогого лідара, який сьогодні є однією з найдорожчих частин в безпілотних автомобілях (його вартість доходить до $70 тис.).

У деяких аспектах Vayyar навіть перевершує лідар.

По-перше, радар може краще «бачити» в несприятливих погодних умовах.

По-друге, за рахунок здатності «зазирнути» всередину іншого автомобіля датчик може визначити положення людей і розгорнути правильні подушки безпеки при неминучості зіткнення.

Наші інтереси: 

Безпілотні автомобілі стануть дешевші і доступніші.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи