Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Болгарія відзначає національне свято без росіян, але з турками

Категорія:

Третього березня Болгарія святкує своє національне свято - День звільнення від Османської імперії. На урочистості запросили Туреччину і не запросили Росію.

16020301r.jpg

Бойко Борисов і Реджеп Таип Ердоган

Як відомо, довгий час до 1878 року Болгарія входила до складу турецької Османської імперії. В результаті перемоги Російської імперії в російсько-турецькій війні 1877-1878 років був підписаний Сан-Стефанський договір, і Болгарія отримала незалежність.

Цікаво те, що останніми роками представників Росії на це свято болгари не запрошували. Натомість цього року Болгарія запросила на свято президента Туреччини Реджепа Ердогана, повідомила The Bulgarian Times.

Болгарська влада пояснюює це тим, що сьогодні у Софії більш тісні політичні контакти з Туреччиною, ніж з Росією, пише роздратовано російська pravda.ru і обурюється тим, як болгари пояснюють запрошення президента Туреччини: що у Болгарії було пролито більше турецької крові, ніж російської, а турецькі військові поклали тут більше своїх життів.

Наші інтереси: 

Наша справа - шукати нових і надійних союзників проти Росії. Україна нікого ніколи не поневолювала, і це козир для України. Якщо зараз склалося все так, як склалося, треба працювати на дипломатичному фронті. Треба дружити з усіма проти Росії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи