Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міграційна криза: Єврокомісія обіцяє надати допомогу Хорватії

Глава Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер запропонував Хорватії технічну та логістичну допомогу в подоланні проблем, що виникли в країні через наплив біженців.

Глава Європейської Комісії Жан-Клод Юнкер у телефонній розмові з прем'єр-міністром Хорватії Зораном Мілановічем запропонував технічну та логістичну підтримку для подолання проблем, що виникли в країні через наплив біженців.

Під час розмови, яка відбулась ввечері у п'ятницю, 18 вересня, обидві сторони наголошували на необхідності посилення захисту зовнішніх кордонів ЄС, а також справедливому розподілі між країнами ЄС біженців, які уже перебувають на території Євросоюзу. Як повідомляє агенція Reuters, Юнкер та Мілановіч також висловились за надання з боку ЄС допомоги країнами, які мають зовнішні кордони ЄС.

За даними МВС Хорватії, з середи на територію Хорватії прибули понад 17 тисяч біженців. Країні довелось закрити кордон із Сербією, звідки й прибула більша частина мігрантів. Уряд Хорватії заявив, що країна не може впоратись з тією кількістю біженців, які опипняються на її території. 18 вересня ухвалено рішення доставляти біженців до угорського кордону. Там мігрантів,переважна кількість яких прибули з Сирії, автобуси транспортної служби Будапешта доставляють до реєстраційних центрів на кордоні з Австрією. Водночас ЗМІ повідомляють, що дії Загреба та Будапешта, радше за все не скоординовані, а у Відні заявляють, що цей крок Угорщина не узгоджувала з Австрією.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вірю в те, що розумію.