Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 5
  • Переглядів: 5

Еконаціоналізм: визначення, структура, принципи, символіка

Категорія:

Це чергове наближення у формуванні ідеології сучасного українського націоналізму. Виклад ідеології має бути настільки ясним і лаконічним, щоб кожен українець тримав його в пам’яті і знав як «Отче наш».

150316eko-nacionalizm.jpg

Прапор Еконаціоналізму з аріянським символом святого Володимира Великого
Прапор Еконаціоналізму з аріянським символом святого Володимира Великого

Формулювання ідеології відбувається за допомогою телепередач, під час яких знаходимо найвлучніші і найлаконічніші пояснення:

Структурування ідеології здійснюємо на основі числа 3, оскільки людина легко утримує в оперативній пам’яті тільки три об’єкти.

Визначення еконаціоналізму

Націоналізм – це світогляд і політична практика творення нації.

Нація – це організований народ з власною державою.

Держава – це політична організація нації.

Еконація – це нація, що живе в гармонії зі своєю природою, а також техносферою (штучною природою). Еконація – це геосоціальний організм.    

Еконаціоналізм – це світогляд і політична практика творення екологічної нації.  

Структура еконаціоналізму

Еконаціоналізм має три складники:

  1. Людина
  2. Нація
  3. Екологія

ЛЮДИНА: дух, божество, релігія

1. Людина – це втілена усвідомлена духовна сутність. Людина має плоть (гард), психіку (душу, софт) і безсмертний дух (вольовий оператор). Людина розвивається шляхом реінкарнації, тобто багаторазових втілень. При цьому розвивається не лише духовна сутність, а й плоть (генофонд) і психіка (культура).

2. Людина має в собі божественне ядро – Іскру Божу. Людина є втіленою божественною сутністю – частинкою Творця Всесвіту, тому говоримо, що людські дух, душа і плоть створені за Образом Божим. Відтак людина володіє божественним потенціалом і може стати боголюдиною. Цей божественний потенціал треба пробудити. Еволюційною метою людини є перетворення на боголюдину.  

3. Теорія і практика відновлення зв’язку між людським і божественним – це релігія («ре» – повторення, відновлення, «лига» – зв’язок). Релігія – це самовдосконалення задля пробудження божественного початку. Людина, яка йде релігійним шляхом – це шляхетна людина, арій. Арій іде шляхом боголюдської реалізації (шляхом релігії, шляхом самовдосконалення). Існує 4 типи релігійного шляху:

  • шлях брахмана (мудреця, науковця),
  • шлях кшатрія (воїна),
  • шлях господаря (бізнесмена, торговця), 
  • шлях спеціаліста (найманого працівника). 

Для успішного самовдосконалення людина потребує долучення до метафізичних знань. Людина є арієм (шляхетною) тоді, коли володіє основами метафізики.

Коментар:

Наведена вище тріада побудована за схемою виокремлення двох суттєво відмінних, але дружніх феноменів, та їх поєднання:

  • людина,
  • її божественна сутність,
  • релігія (відновлення зв’язку, поєднання) – шлях самовдосконалення задля набуття стану боголюдини.

НАЦІЯ: народ, етнос, держава

1. Людина є соціальною істотою – частинкою народу (популяції, біосоціального організму). Вона може розвиватися тільки в середовищі свого народу. Еволюційною одиницею є не окрема людина, і навіть  не сім’я, а народ. 

2. Народ може перебувати або в аморфному стані етносу, або в організованому стані нації. Різниця між етносом і нацією подібна на різницю між натовпом і організацією. Нація – це народ, який висуває власну керівну еліту. Критерієм перебування народу у стані нації є наявність НАЦІОНАЛЬНОЇ ДЕРЖАВИ. Нація творить державу, держава творить націю.

3. У нинішньому глобалізованому світі нова українська нація має бути глобальною українською духовною державою-корпорацією. Це така форма національної організації, яка поєднує якості духовної громади (Арійської Церкви), держави (політичної організації) і ділової корпорації (акціонерного товариства). Кожен член Арійської Церкви є священиком, кожен громадянин держави є її співвласником.

Коментар:

Ця тріада побудована за схемою: 1) феномен народу як біосоціального організму, 2) два стани народу – аморфний етнос і структурована нація, 3) народ стає нацією тоді, коли творить власну державу. 

ЕКОЛОГІЯ: природа, техносфера, еконація

1. Людина залежить від природи, бо є частиною природи. Що кращий стан навколишнього середовища, то кращі умови для розвитку людини.

2. Природа залежить від людини, бо людина окультурює природу і творить техносферу. Що свідоміша людина, то кращий стан природи. Людина – вінець природи, тому інтереси людини як біологічного виду вищі за інтереси інших біологічних видів. Розвиваючи себе, людина підтягує до своїх потреб природне середовище. Зміна людьми зовнішнього середовища є неминучим і природним явищем.

3. Еконація забезпечує гармонію людини і природи. В еконації народ усвідомлює себе геосоціальним організмом, в якому його рідна природа є його невід’ємною частиною. Відтак людина – це не просто володар природи, але її люблячий і відповідальний господар та сотворець. Окультурюючи природне середовище, людина окультурює себе. Еконаціоналізм – це шлях вдосконалення себе і навколишнього середовища.  

Коментар:

Ця тріада побудована за схемою: 1) залежність людини від природи, 2) залежність природи від людини, 3) синергетика людини і природи під проводом відповідальної людини.

Розширене визначення еконаціоналізму

Еконація формує ідеальний простір для ігрового розвитку людини – Рай. Еконаціоналізм – це рух шляхетних людей (аріїв) за перетворення народу в еконацію, а країну – в Рай. 

Три цілі еконаціоналізму: боголюдина, еконація, екодержава

Еконаціоналізм – це релігійно-політичний рух, оскільки він ставить перед собою релігійні і політичні цілі:

1. Перетворення людини на боголюдину. 

2. Перетворення народу на просвітлену еконацію.

3. Заснування і розвиток екодержави Третій Гетьманат.

Символ еконаціоналізму

Символом еконаціоналізму і Третього Гетьманату є символ ГРАЙ! Це вдосконалений герб Володимира Великого, що був спеціально розроблений для освячення Русі в аріянство. Символ ГРАЙ! є візуальним трансформером, який відображає дружню взаємодію (радісну гру) божественного (Сокола Святого духа) і людського (Лебедя шляхетної людини).

Слово «ГРАЙ!» є мовним трансформером: це водночас і дієслово в наказовій формі («твори гру!»), і власний іменник – подібно до імен Мамай (боголюдина, першолюдина), Папай (першопредок скіфів, скіфський Зевс), Таргітай (син Папая та дочки ріки Борисфен).     

Прапор еконаціоналізму

Прапором еконаціоналізму є сонячно-блакитний прапор (сонце – вгорі) з зеленим щитом, на якому зображено символ ГРАЙ!

Ширина сонячної (жовтої) і блакитної смуги відповідає Золотій пропорції 62:38, що означає гармонійне домінування сонячного, творчого, атакуючого початку.

Зелений щит символізує Рай – захищений гармонійний простір, найсприятливіший для ігрового розвитку людини, нації, природи.

Водночас зелений щит – це Брама Переходу до цивілізації вищого рівня. 

Третій Гетьманат – Міжмор’я – екоцивілізація

Серцем (серцевиною, центром) нової цивілізації – її Гартлендом – є українська держава Третій Гетьманат.

Третій Гетьманат є ядром Співдружності Міжмор’я – сім’ї шляхетних європейських націй від Балтійського моря до Чорного моря.

Співдружність Міжмор’я започатковує цивілізацію вищого рівня – екоцивілізацію.  

Це те, що обов’язково треба знати про еконаціоналізм.   

У п’ятницю 10 липня 2015 р. о 15-00 в Народному домі курорту Східниця Львівської області Ігор Каганець презентував 9 пунктів Українського Еконаціоналізму і відповів на запитання прихильників. 

Продовження: Плодися! та інші настанови еконаціоналізму

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Зелень - це ігровий простір, чиста природа, Рай. А Святий дух і шляхетна Людина мають бути не зеленими, а сонячними.

Доброслав Велесовий каже:
До речі, я зараз дивлюсь на прапор в цій публікації, і виникло запитання, чи під час того як його робили в графічній програмі, не пробували зробити сам герб зеленим і помістити його посередині жовтої частини. По-моєму так було би гарніше. Чи ви принципово проти того, щоб робити герб зеленим?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Світодар Мирний.
0
Ще не підтримано

Вчора мені прийшла на думку нова назва Герба - Єднання з Богом. Це симвом самовдосконалення людини, символ перетворення України в державу добра і щастя, символ взаємодії людини і Бога для творення добра. А де перемагає добро там зло відступає.
Прошу допомогти мені поставити окремо на голосування цю назву. А в цій статті її не обговорювати.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Сама стаття гарно і чітко складена, в ній панує логіка і радісний дух. Але як і все - потребує розвитку. Світодаре, ти пропонуєш нову назву ГЕРБА "ЄДНАННЯ З БОГОМ". Треба змінити ці три слова в одне слово, зберігши суть. А без новотвору тут не обійтися. Творімо!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Так, потрібне одне слово. Якщо на слух сприймати "ЄДНАННЯ З БОГОМ", то виникає питання - З яким богом? Богів багато, Творець один.

Сенс цього герба - рух до боголюдини. Це символ релігії (РЕ-ЛИГА - відновлення зв’язку між божественним і людським).

Людина, яка рухається до боголюдської реалізації, є арієм. Тому символ може називатися Арій. Якщо використовувати слово-трансформер (одночасно іменник і дієслово), то може бути "Ярій!", що близько до слова "Грай!".

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Єднання з Богом - БОГОЄДНАННЯ. Сенс цього солова у взаємному руху: Бога до Людини, і Людини до Бога.
Може, солово, яке позначає символ має вказувати, а не закликати? Наприклад - сварга, хрест... Тому "ГРАЙ" краще без наказового тону, без знаку оклику. Моя думка ;-)
БОГОЄДНАННЯ, ГРАЙ.
Дякую.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Термін "Богоєднання" дуже добре підходить для короткого визначення основної мети аріохрестиянства.

Арсен Дубовик каже:
Єднання з Богом - БОГОЄДНАННЯ. Сенс цього солова у взаємному руху: Бога до Людини, і Людини до Бога.
Може, солово, яке позначає символ має вказувати, а не закликати? Наприклад - сварга, хрест... Тому "ГРАЙ" краще без наказового тону, без знаку оклику. Моя думка ;-)
БОГОЄДНАННЯ, ГРАЙ.
Дякую.
Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Герб Ярій звучить милозвучніше од Герб Грай - це точно. Як на мене, то суттю нашого Герба є Творення Богом: Паростка Життя, Людини, а згодом і Бого-Людини і всього Світу разом, Все це інтегрально виражається одним словом: ТВОРИМИР. Як вам, друзі?

Зображення користувача Данило Майоров.
0
Ще не підтримано

Цікава модель, але є пропозиції та корективи:

1. Людина – це втілена усвідомлена духовна сутність. Людина має плоть (гард), психіку (душу, софт) і безсмертний дух (вольовий оператор). Людина розвивається шляхом реінкарнації, тобто багаторазових втілень. При цьому розвивається не лише духовна сутність, а й плоть (генофонд) і психіка (культура).

Маю свідоме відчуття, що у вказаному абзаці слова стоять не на своєму місці. Душа (психіка) і дух (оператор) треба поміняти місцями. Тобто, оператор - це душа, а психіка - це дух. Суть думки в цьому абазці підтримую повністю, але саме словесні назви на слух не відповідають тій суті.

2. Природа залежить від людини, бо людина окультурює природу і творить техносферу. Що свідоміша людина, то кращий стан природи. Людина – вінець природи, тому інтереси людини як біологічного виду вищі за інтереси інших біологічних видів. Розвиваючи себе, людина підтягує до своїх потреб природне середовище. Зміна людьми зовнішнього середовища є неминучим і природним явищем.

В цьому абзаці, на мій погляд, вже є проблеми з суттю. Помилково вважати, що інтереси людини вищі за інтереси інших видів. По-перше це суперечить принципам екології, по-друге має бути врівноважений баланс між цимим інтересами. А баланс цей настане лише тоді коли людина поступиться природі своїми інтересами і визнає силу природи над собою.

3. Символ Еконаціоналізму все ж таки пропоную назвати "РАЙ" - компактно, зрозуміло для всіх, і передає глибину змісту при розшифровці. Рух до РАЮ і дає в результаті Єднання з Богом.

І повіє огонь новий з Холодного Яру!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Дух ("вічна душа") - це безсмертна сутність людини, яка живе у світі духів (а не світі душ). Світ душ - це іудейський "шеол" (душесховише).

Душа - це психіка людини, яка формується протягом одного сеансу людського втілення. Після смерті людини психіка (за рідкісними винятками) розпадається протягом 40 днів. Після цього безсмертний дух людини повністю звільняється від земних оболонок і готовий до нового втілення.

Дух - це носій волі, душа - це автомат (програмне забезпечення, софт).

Данило Майоров каже:
Маю свідоме відчуття, що у вказаному абзаці слова стоять не на своєму місці. Душа (психіка) і дух (оператор) треба поміняти місцями. Тобто, оператор - це душа, а психіка - це дух. Суть думки в цьому абазці підтримую повністю, але саме словесні назви на слух не відповідають тій суті.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Вищість природи над людством - це антиарійська концепція, властива буддизму, пантеїзму, матеріалізму, іудохристиянству. Всесвіт створено Творцем заради власного розвитку, тому інтереси Творця є вищими за інтереси його творіння.

Людина є втіленою частинкою Творця, вінцем творіння, носієм духовної і, потенційно, божественної свідомості. Людина спроможна діяти свідомо, натомість природа діє на автоматі. Тому інтереси людства (частинки Творця) є вищими за інтереси природи.

В інтересах людини правильно взаємодіяти з природою, любити її і окультурювати.

Інша справа, що поки людина перебуває у темноті, то їй краще поменше втручатися у природу і побільше у неї навчатися.

Данило Майоров каже:
В цьому абзаці, на мій погляд, вже є проблеми з суттю. Помилково вважати, що інтереси людини вищі за інтереси інших видів. По-перше це суперечить принципам екології, по-друге має бути врівноважений баланс між цими інтересами. А баланс цей настане лише тоді коли людина поступиться природі своїми інтересами і визнає силу природи над собою.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

"Пантеїзм" розшифровується як "Бог у всьому". Там немає ніякого поділу на "духовне", "матеріальне", "творців", "творіння". Там все розглядається як "божественне" (як частинка Бога). Тому казати, що пантеїзм і буддизм принижують людину до рівня природи (матеріального), є не вірно, оскільки там взагалі немає "матеріального" (природи, творіння), як окремого поняття.

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Є два способи заперечення Бога:
1) Бога нема (атеїзм), є чарівна, творча матерія.
2) Все є Бог (пантеїзм), тому матерія є чарівна, творча.
Результат той самий. Просто друге заперечення непряме, завуальоване, лукаве.

Інший, доступніший приклад.
1) Доброслава нема.
2) Все є Доброслав.
Сенс той самий.

Доброслав Велесовий каже:
"Пантеїзм" розшифровується як "Бог у всьому". Там немає ніякого поділу на "духовне", "матеріальне", "творців", "творіння". Там все розглядається як "божественне" (як частинка Бога). Тому казати, що пантеїзм і буддизм принижують людину до рівня природи (матеріального), є не вірно, оскільки там взагалі немає "матеріального" (природи, творіння), як окремого поняття.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Цитата:
2) Все є Доброслав.

Ну якщо згадати що "Атман = Брахман" то саме так воно і є :))))) Так само як і Миро = Бог :) Бог є один. Але він має певні локалізовані точки свідомості. І хоча ці точки здаються на перший погляд відокремленими духовними сутностями, але такими не є. Тому що Бог це не конструктор, він - одне єдине ціле. Просто інтелектом трохи важко збагнути як це одночасно може існувати одне ціле, і в той же час ділитися на частини, які насправді не є частинами.

Другий момент: "Бог є все, значить немає Бога". Ну, якщо розуміти під Богом виключно творчий аспект, то так і є. Якщо не існуватиме творіння, то тоді не існуватиме і творця. І тоді такий "Бог" зникає. Це є особливістю бінарного мислення, яке дуже хоче мати об’єкт творіння, щоб було про що мислити.

Я просто забув що деякий час назад писав, що більше не буду на сайті НО піддавати сумніву метафізичні основи і термінологію аріохрестиянства, бо це не зовсім порядно робити саме тут. Так що, цю тему можна вважати закритою.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

До речі, я зараз дивлюсь на прапор в цій публікації, і виникло запитання, чи під час того як його робили в графічній програмі, не пробували зробити сам герб зеленим і помістити його посередині жовтої частини. По-моєму так було би гарніше. Чи ви принципово проти того, щоб робити герб зеленим?

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Герб зеленим?
А кокарду тоді яким кольором зробити?
Хоча з іншого боку для чого вона там взагалі потрібна)
В принципі теж варіант...

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Зелень - це ігровий простір, чиста природа, Рай. А Святий дух і шляхетна Людина мають бути не зеленими, а сонячними.

Доброслав Велесовий каже:
До речі, я зараз дивлюсь на прапор в цій публікації, і виникло запитання, чи під час того як його робили в графічній програмі, не пробували зробити сам герб зеленим і помістити його посередині жовтої частини. По-моєму так було би гарніше. Чи ви принципово проти того, щоб робити герб зеленим?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Сонце зігріває воду і творить Життя. Та й тут, як тут - ЛЕЛЕКИ!
РаДіймо, арії!
(не відображається, на жаль)
[img]https://content.freelancehunt.com/snippet/thumbnail/225/1999c/0a65b/130188/%D0%9B%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D0%B8+(%D0%A1%D0%BE%D0%BD%D1%86%D0%B5+%D0%BD%D0%B0%D0%B4+%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D1%8E).png[/img]
Скріншот -

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)