Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 7
  • Hits: 9

Модель психіки ЛІІ - Робесп'єр, Декарт

Логічно-Інтуїтивний Інтроверт      1 квадра
Псевдонім - Робесп'єр, Декарт Коректор
Тварина - Орел Меланхолік
 
Мислитель. Аналітик 

Раціональність

Послідовний, систематичний і наполегливий. Розпочату справу прагне обов'язково довести до кінця, терпіти не може робити кілька справ одночасно; якщо змушений це робити - суворо дотримується певного розкладу, часто ніде не записаного. Дуже допомагає в роботі відмова від усіх занять та обтяжливих світських обов'язків.

Інтровертність

Не любить відвідувачів, не знає, що з ними робити, вважає, що вони лише відволікають, важко переносить необхідність постійно бути на людях. Потайний. Віддає перевагу самотності, думки більше зайняті теорією та ідеями, аніж людьми. Обов’язковий. Добросовісний, серйозно ставиться до своєї роботи, дотошний, уважний до деталей, шліфує все “до дірок”, повільний у виконанні.

1. Логіка структурна

Глибокий аналітик з розвинутим логічним мисленням. "Мислю - отже, існую". Схиляється перед таємничим світом знань, борець за справедливий, розумно побудований світ. «Справендливість – моє ремесло». Мета - істина, чітко вироблені власні уявлення про оточуючих, сім'ю. Нетерпимий до невідповідностей. Прагне до чіткої ідеї, спеціаліст з поглиблення знань. Обирає вузьке коло і копає дедалі глибше і глибше, спираючись на послідовну систему. Стриманий, упевнений у собі, непохитний в судженнях. Логіка - зручний захист: говорить коротко і влучно, вміло доводить свою правоту.

2. Інтуїція можливостей

Доскіпується до суті явищ, розкриває їхню внутрішню структуру. Розкриває здібності людей, аналізує об'єктивні характеристики: рівень кваліфікації, працездатність, стаж і досвід роботи, освіту - все це для того, щоб здібностям кожного дати можливість включитися в роботу. При цьому суворий та прискіпливий.

3. Етика емоцій

Проблеми людських відносин, почуттів та емоцій є об'єктом його тривалих, болісних і пасивних роздумів наодинці. Ретельно приховує своє самолюбство (до речі, позбавлений пихи). Не честолюбний, але з почуття справедливості не терпить, коли його обходять по службі. Взагалі, коли хтось намагається грати роль учителя та ідейного натхненника - це дратує.

4. Сенсорика вольова

Ненавидить насильство та сваволю, природний противник тиранії та диктату, вбачає у духовності запоруку існування цивілізованого суспільства. Будь-яка спроба натиснути на нього призводить до конфлікту: скоріше помре, ніж піддасться грубому тискові. Як захист проти таких спроб - нетерпимий характер. Не гримає на людей, не догоджає начальству. Опиняється у важкій ситуації, потрапивши до начальника, якого не поважає, а не поважає тих, хто застосовує грубий тиск. Якщо підвищують голос - ніби відключається, не реагує на звернуті до нього гнівні фрази, ігнорує настирні фрази та нотації, не піддається впливу.

5. Етика поведінки

Життєва енергія, здоров'я і навіть зовнішність залежать від почуттів оточуючих, у яких не розбирається. У спілкуванні часто відіграє роль людини ввічливої, люб'язної; прагне надіти маску ввічливості, яка, однак, перебуває в контрасті з його суттю і стомлює. Іноді вважається безсоромним, перекірливим, навіть озлобленим і упередженим. Один із шляхів оволодіння етичною функцією - її форсування. Тоді замість віри породжується фанатизм, замість надії - непохитність і нетерпимість, замість любові - активний пошук ворогів, саме цьому станові М.Робесп'єр зобов'язаний тим, що його ім'я асоціюється зі словами "терор" і "гільйотина".

6. Сенсорика відчуттів

Необхідність займатись побутом просто дратує. Аскет: виявляє іноді жорстокість до своєї сім'ї, до себе самого.

7. Логіка ділова

В роботі характерна велика цілеспрямованість: "жертвуй малим в ім'я великого", звідси - аскетизм, самопожертва аж до самокатування в ім'я великої мети; обережний, завбачливий, небагатослівний. Він розуміє внутрішню структуру своєї думки, але не знає, де і коли він її реалізує. Прискіпливо ремонтує справні речі. Не нав'язує своєї думки, не диктує, коли і що робити - контролює результати.

8. Інтуїція часу

Живе мовби наперед, тому сьогочасні образи в сім'ї - суєта, не варта уваги. Рухи розмірені, ніколи не квапиться і скрізь встигає вчасно.


В тему:

Логіко-інтуїтивний інтроверт (ЛІІ) – INTJ

1. Логіко-інтуїтивний Інтроверт, (Аналітик)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Леонід Українець's picture
0
No votes yet

Чому аналітик є меланхоліком?

https://t.me/ETEPHET

Comments

Леонід Українець's picture
0
No votes yet

Чому аналітик є меланхоліком?

https://t.me/ETEPHET

Альберт Саїн's picture
0
No votes yet

Українець wrote:
Чому аналітик є меланхоліком?

Інакше він просто від природи своєї ЦНС не зуміє самозаглиблюватися у глибокий аналіз пізнання всього існуючого і не існуючого. Як наприклад це було властиво Карлу Юнгу.
Меланхолік – хто він?
Центральна нервова система
Портрет і реальність