Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 21
  • Переглядів: 23

Логіко-інтуїтивний інтроверт (ЛІІ) – INTJ

***

Достоїнства:

- аналітичне мислення, виділення головного;

- дисципліна, порядок, справедливість, обов'язковість;

- гарний доповідач;

- пунктуальність;

- розвинене відчуття небезпеки.

 

Не можна вимагати:

- практичності;

- мобільності;

- товариськості;

- "пробивних" якостей;

- виконання рутинної, нецікавої роботи.

 

Прояви характеру в професійній діяльності

Систематизує, узагальнює перспективні ідеї. ЛІІ цікавлять загальні закономірності. На їх основі висуває теорії, а також їх корегує. Абстрагується від деталей, розкриваючи глибинні процеси явищ та їх суть. Вміло розробляє інструкції й втілює їх у життя. Покладається в усьому на науково обгрунтовані теорії. Вдосконалює систему виробництва, вірно оцінює діючу програму і виконує ретельно свої обов’язки. Спрямовує зусилля на підтримання порядку, навіть суворої дисципліни.

Аналітик. Бачить проблему в цілому. Працюючи з великою кількістю дрібниць, ставить їх у зв’язок із цілим. Роботу сприймає як послідовні, розумно та економічно виважені дії. Але перед тим як приступити до дій, ЛІІ необхідно вирішити всі проблеми стосовно роботи, тому задає багато питань. Все, що обіцяє, обов’язково виконує. Доводить почате до кінця, самостійно долаючи труднощі. На ЛІІ можна покластися. Не перекладає на інших вантаж власних проблем, намагається робити все своїми силами. Складні питання залюбки вирішує наодинці. Дискомфортні умови в колективі не заважають роботі.

Стриманий - володіє собою, контролює власну поведінку, не дозволяючи недопустимої  вільності. Аскет із завищеними вимогами до себе й до інших, обмежує у всіляких зручностях. Суворий. Не допускає жодних відхилень від плану, якого треба точно дотримуватися і виконувати, підлаштовує під свої плани інших.

Концептуальність ЛІІ - це зведення взаємопов’язаних поглядів на певні явища. Постійно в розмірковуванні, сушить собі голову - наполегливо думає, намагаючись зрозуміти, вирішити щось важливе, тому що має безліч питань на будь-яку тему, з якими самотужки не завжди вдається впоратися.

Власну думку вважає найвірнішою, приймає будь-яку іншу лише у тому випадку, якщо вона співпадає з думкою ЛІІ. Вміло аргументує свою правоту, як ЛІІ це розуміє і внутрішньо відчуває. Якщо кажуть, що ЛІІ не правий, дратується. Властиве відчуття інтелектуальної переваги над іншими. Болісно сприймає підвладність комусь, особливо, коли обмежують дії. А користуючись владою, не терпить, коли підлеглі розумніші за ІЛІ, тому й шукає «дурніших», щоб серед них бути «розумним».

Якщо вирішив помститись, то знайде найвразливіше місце у суперника, не дозволить застати себе зненацька. Реагує не тільки словами, але й тоном, виразним поглядом. Справедливість вважає своїм ремеслом. Має досить розвинуте самолюбство, яке ретельно приховує. Здається малоговірким, сухим, беземоційним, людиною, яка ніколи не показує своїх почуттів. Позбавлений марнославства.

Живе в світі ідей, технологій, методів, правил, алгоритмів; предметний світ мало хвилює. Але обережно і критично ставиться до абстрактних ідей, теорій, «шостим чуттям» прослідковує можливі відхилення від запланованого сценарію їх розвитку. Вважає, що продукція повинна мати свої конкретні необхідні параметри: довговічність, зручність, і нічого такого зайвого, як дизайн, форми, кольори, гарний зовнішній вигляд.

Втрачає психічну рівновагу при фізичних недугах аж до депресії, хоч зовні не показує цього, щоб не хвилювати оточуючих і не обтяжувати їх піклуванням про себе, але потребує доброго, м’якого, чуйного ставлення. Сам за себе піклуватися не вміє.

Широко починає пропагувати свої теорії лише після того, як хтось сказав, що це потрібно робити або взагалі, коли вже всі про це говорять. Відчуває протиріччя розвитку навколишнього світу, приховані дефекти. Вміє виявляти недоліки в предметах, в людині, в суспільстві та показати їх у певній ситуації, дещо в іронічному тоні, та так, щоб і інші побачили. Критикує самовпевненість і недоречний поспіх. Не підтримує невиважені вчинки, нерозумні з погляду ЛІІ справи. Постійно розмірковує про своєчасність або несвоєчасність виконання роботи. Вислів «ініціатива карається» сприймає як бальзам на душу, не вважає потрібним забігати наперед, найкраще, що може бути  -  це тихо й спокійно жити, а все інше саме повинно прийти в руки.


В тему:

Модель психіки ЛІІ - Робесп'єр, Декарт

1. Логіко-інтуїтивний Інтроверт, (Аналітик)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи