Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 46
  • Переглядів: 49

Меланхолік – хто він?

Ідеальний меланхолік – людина мисляча. Завжди цілеспрямований і відданий прихильник порядку й організованості, цінує красу й інтелігентність. Не ганяється за пригодами, в житті шукає найвірніший і правильний шлях.

Без ідеальних меланхоліків людство було би позбавлене поезії, музики, літератури й філософії. Ми відчули б явний недолік в таких звичних, які стали для нас невід'ємною частиною життя, речах, як культура, витонченість, вишуканий смак і талант. Серед нас було би набагато менше інженерів, винахідників, натуралістів, бракувало би хороших майстрів з будівництва та архітектури. Ідеальні меланхоліки – це душа людства, його серце і його дух. Так! Ідеальні меланхоліки – це Божа благодать для людства, що зійшла  у цей світ!

 

Дитина-меланхолік

Ідеальний меланхолік ще будучи дитиною вже виглядає мислителем. Тихий і невимогливий, цінує свою самотність. Вже з першої хвилини свого життя він вимагає регулярності й найкраще реагує на відповідний цьому розпорядок дня. Його нервує шум, він погано переносить, якщо його смикають туди-сюди і змінюють його розпорядок дня.

Процес мислення має величезне значення для ідеального меланхоліка, лежачи ще в дитячому ліжечку, він вже уважно вивчає навколишню обстановку. Захоплюється іграшками складної конструкції і колективними іграми, які вимагають тривалого аналізу та логічного мислення. Із задоволенням возиться з предметами, що розвивають спритність рук, знаходить вирішення складних проблем, шукає серйозні і цілеспрямовані заняття.

У школі із задоволенням виконує підсумкові контрольні роботи та завдання, що вимагають дослідницького підходу. Над ними він, швидше за все, любить працювати сам, тому що обговорення з іншими уповільнюють процес просування вперед. Любить дослідити ті теми, які, на його думку, ще не достатньо досліджені. Показує гарні результати тільки під керівництвом такого викладача, який будує свій урок за принципом доцільності і відповідного розподілу відведеного часу.

 

Глибокий, мислячий, аналітичний

Ідеальний меланхолік, на відміну від розкритого навстіж популярного сангвініка, - особистість замкнута. У той час як сангвінік обожнює поговорити про все й висловити свою думку, то меланхолік – людина заглиблена в себе, мовчазна, думаюча. На відміну від сангвініка, дивиться на світ не крізь скло рожевих окулярів, він, швидше, песиміст, відчуває проблему ще до того, як вона повинна відбутися і враховує наслідки, які можуть статися в результаті тих чи інших його дій. Завжди концентрує свою увагу на суть питання. Дивиться не на зовнішні обставини, а правді глибоко в очі.

Якщо популярний сангвінік любить поговорити, то енергійний холерик любить діяти, якщо миролюбний флегматик спостережливий, то ідеальний меланхолік – особистість думаюча, яка планує, творить і винаходить. З готовністю витримуючи одноманітні, повторювані дії, він знає, що в майбутньому це призведе до бажаного результату. Він може годинами старанно тренуватися на фортепіано, відточуючи техніку, в той час як сангвінік двічі пробарабанив абияк «жили у бабусі два веселих гуся» і втікає грати.

Ідеальні меланхоліки вибирають для себе такий вид діяльності або професію, в яких вони з успіхом можуть застосувати свої вроджені якості. Усі життєві проблеми вони розглядають як би під мікроскопом, і тільки після цього висікають із себе змістовні думки.

Їх глибоко творчий розум і аналітичні здібності – це, безперечно, дуже цінні риси характеру, але якщо вони виявляються в гіпертрофованій формі, то особистість ідеального меланхоліка може загрузнути в проблемах, і, замість їх вирішення, він постійно буде чіплятися й критикувати дії інших.

Прискіпливий погляд ідеального меланхоліка може звести з розуму кого завгодно з його оточення.

 

Серйозний і цілеспрямований

Ідеальні меланхоліки люди зважені, здатні ставити перед собою перспективні цілі. Але, на жаль, вони як правило, пов'язують своє життя з людьми легковажними, які прагнуть до безпроблемних радощів життя. Внаслідок цього у меланхоліків з'являється можливість скільки завгодно страждати через легковажність своїх супутників життя.

 

Геній

За Аристотелем, «кожен геній – це меланхолік за темпераментом». Геніальні письменники, художники та композитори, – як правило, вихідці з середовища ідеальних меланхоліків, тому що їх вроджена геніальність при відповідному заохоченні, стимулювання і підтримці, може піднести їх на небачену висоту. Незважаючи на те, що геніального Мікеланджело вже немає серед нас, і ми не можемо протестувати його на тип темпераменту, безперечно, він є зразком ідеального меланхоліка.

Геніальний Мікеланджело відомий як архітектор і як поет, а найвідоміша його робота це фрески, що прикрашають купол Сікстинської капели у Ватикані. Дев'ять явищ з книги «Творця» він малював чотири роки (з 1508-1512), лежачи на спині на будівельних лісах на двадцятиметрової висоті. Цікаво, як виглядав би цей процес, якщо б великий художник епохи Ренесансу народився сангвініком? Це було б так. Без будь-яких попередніх роздумів, з будь-якого кута, він приступив би до роботи. Видершись на двадцятиметрову висоту, він раптом виявив би, що червона фарба залишилася внизу і потрібно спуститися за нею ще раз. Після кількох днів роботи йому вкрай набридли б ця «бодяга», а бідний Адам назавжди залишився би без «фігового листка».

Відомий художник Буанаротті також був ідеальним меланхоліком, і сьогодні, і в усі часи, його вважали найвидатнішим генієм-творцем.

Якщо раптом виявилося, що й ти, шановний читачу, ідеальний меланхолік, чи робиш ти все необхідне для того, щоб проявити свої видатні здібності?

 

Здібна та творча особистість

Ідеальний меланхолік є найтолерантнішим типом особистості серед всіх інших. Він може мати художні, музичні, філософські, поетичні та іншіі літературні здібності. Він здатний оцінити таланти інших людей, захоплюватися здібностями геніїв, сильних духом людей і чудесами природи.

Він шанувальник музики і чим яскравіше виявляється у ньому якості ідеального меланхоліка, тим більше стереосистеми в його арсеналі.

 

Віддає перевагу складанням списків, таблиць і графіків

Кожен з нас іноді складає для себе якісь списки, але ідеальний меланхолік просто не мислить свого життя без складання різних записів, таблиць і графіків. Його звичний до порядку розум сприймає тільки систематизовані дані, у той час як розум сангвініка сприймає тільки образи; меланхолік мислить колонками цифр, а сангвінік мислить подіями.

Зібраність та організованість кожному могла би допомогти стати більш результативним, але для ідеального меланхоліка ці риси є основною необхідністю його існування.

 

Звертає увагу на дрібниці й подробиці

Те, що для інших є дрібницею життя, для ідеального меланхоліка є питанням життєвої важливості. Ідеальні меланхоліки завжди звертають увагу на дрібниці й подробиці, тому вони чудові супутники для популярних сангвініків, вони ніколи не забудуть авіаквитки, не втратять багаж і будуть пам'ятати про те, через який вихід здійснюється посадка в літак.

Ідеальний меланхолік – справжній скарб для організаційних комісій, так як він приділяє увагу таким дрібницям, які, напевно, вислизнули від уваги інших її членів. Наприклад: чи достатньо в наявності грошей? У скільки обійдеться оренда приміщення? Скільки повинно бути в ньому людей? Яка планується виручка від проданих квитків? Чи є сенс у проведенні цього заходу? Чи не припадає обрана дата проведення заходу на свято, наприклад, на Великдень.

Без гармонії і балансу, які властиві ідеальним меланхолікам, безліч організаційних комісій, без будь-якого попереднього зважування обставин, кинулися б на виконання всіляких планів, і, запевняю Вас, зазнали б повного фіаско.

 

Упорядкований і організований

Популярний сангвінік шукає радості в житті, в той час як ідеальний меланхолік прагне порядку в усьому. Популярний сангвінік може спокійно робити будь-яку роботу, навіть найскладнішу, коли на кухні або на письмовому столі жахливий хаос, в той час як меланхолік не здатний зробити навіть крок у цьому хаосі, поки не буде належного порядку.

Ідеальний меланхолік обожнює, коли у шафі армійський порядок. На окремій полиці він зберігає сорочки з коротким рукавом, на іншій – сорочки з довгим рукавом та футболки. Кожна пара брюк має свою вішалку і свій ремінь, тому, навіть страшенно поспішаючи, він ніколи не зірве брюки без того, щоб не знайти до них відповідний ремінь. Його костюми розташовані в шафі за визначеною, тільки йому відомою системою. Зліва він вішає костюми, які одягав у той день, а на наступний день знімає костюм, що висить із правого боку. Таким чином, відбувається «кругообіг одягу в природі», забезпечується різноваріантність одягу та його рівномірна зношуваність. Його взуття стрункими рядами вибудувано на полиці під костюмами, один раз на місяць воно обов'язково піддається регулярному чищенню.

Людям з іншим типом темпераменту не зайве буде пам'ятати про те, що порядок і організованість грають величезну роль в житті ідеальних меланхоліків, як і про те, що можна дуже допомогти собі, якщо прагнути до того ж.

 

Чистий і доглянутий

Ідеальний меланхолік, як правило, ретельно доглянутий і добре одягнений. Зовнішність чоловіків бездоганна, жінки виглядають так, як ніби щойно вийшли із салону краси. Цього ж вони вимагають і від свого оточення, постійно переслідуючи тих, хто не відповідає цим канонам.

Молодий чоловік, ідеальний меланхолік, призначив побачення молодій дівчині – популярному сангвинику. У домовлений час він під'їхав на машині до місця її роботи. Він був неприємно здивований безладом, що панував на її столі, а також тим, що його обраниця у зв'язку з якимось дорученням була відсутня на місці, вона явно забула про призначене побачення. Під час очікування увагу молодого чоловіка привернув ідеальний порядок на сусідньому письмовому столі. Настільний календар акуратно фіксував ряд нотаток, всі акуратно заточені олівці були покладені в пеналі вістрям вгору, а в накопичувальній папці не було ні одного невиконаного документа. І тут увійшла господиня зразкового робочого місця, і молодий чоловік почав з нею розмовляти. Жінка була із тієї породи людей, які завжди знають, що роблять і чого хочуть. І, він зрозумів, що зробив неправильний вибір. Попередня його дівчина, якій він призначив побачення, так і не з'явилася, і він запросив на обід ту, іншу, і з тих пір вони зустрічаються з нею регулярно.

 

Прагне до досконалості, високо підіймає планку вимог

Девіз ідеального меланхоліка: є сенс працювати тільки добре. Не має значення, скільки часу буде потрібно для виконання роботи, має значення лише те, наскільки добре вона буде виконана. Якість роботи він вважає більш важливим, ніж її кількість, і, якщо це залежить тільки від нього, то можемо бути впевнені, що робота буде виконана якісно і в строк.

За своєю суттю ідеальний меланхолік не здатний до марнотратства і обожнює здійснювати розумні покупки.

 

Дбайливий

Ідеальний меланхолік щиро піклується про долю інших людей і тонко відчуває їхні проблеми. Популярний сангвінік затишно почуває себе тоді, коли знаходиться в центрі загальної уваги, меланхолік же вважає за краще спостерігати за іншими зі сторони і співчувати їх бідам і проблемам.

Ідеальні меланхоліки стають виключно хорошими психологами, оскільки здатні глибоко перейнятися ситуацією іншої людини. Вони із задоволенням вислухають чужу проблему, проаналізують її і придумають слушне рішення цієї проблеми. Популярним сангвінікам ніколи не вистачає терпіння вислухати, а також вони не дуже схильні заглиблюватися в неприємні речі, в той час, як ідеальні меланхоліки здатні щиро співчувати й проявляти турботу про іншу людину.

 

Шукає собі ідеального друга

Ідеальний меланхолік прагне до досконалості і друга собі шукає близького до ідеалу. Він дуже обережно заводить дружбу, спочатку переконується в тому, чи відповідає людина його високо виставленій планці вимог. Він краще заведе собі кілька вірних, справжніх друзів, ніж незліченну кількість знайомих, як це робить популярний сангвінік.

За допомогою ідеалу ми можемо ставити перед собою позитивні цілі, але при цьому чітко повинні розуміти, що ідеальної людини не існує.

Однак, меланхолік – це організований і цілеспрямований ідеаліст.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи