Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 15
  • Hits: 16

Типи темпераменту

Визначення типу особистості є першим кроком на шляху до розуміння інших людей. Ми повинні бачити в чому полягає відмінність між нами й іншими людьми

тому, що якщо ми не будемо сприймати інших людей такими, якими вони є насправді, то будемо схильні сприймати їх кожну прикметну рису характеру як відхилення від норми.

Якщо людина добре розбирається в різних типах темпераменту, то починає розуміти єдність протилежностей. Господь Бог створив не тільки популярних сангвініків. Тоді наше життя перетворилася б на суцільні веселощі, але ми не здатні були б що-небудь організувати. Світ, що складається із суцільних холериків, також був би не найкращим. Ким би вони тоді керували і кого б вели за собою? Якщо ми всі як один були б ідеальними меланхоліками, то при виникненні найменшої проблеми, світ впав би у глибоку депресію. Слава Богу, що існують ще й миролюбні флегматики, які створені Творцем для того, щоб компенсувати почуття і настрої попередніх трьох типів темпераменту, створювати стабільність, гармонію і баланс.

 

Більше життєрадісності поруч із популярним сангвініком

Карлсон - сангвінік

Популярний сангвінік створює в будинку сяйво сонця. Обожнює чарівні казки життя, і хоче жити щасливо, поки не помре. Типовий популярний сангвінік не приховує своїх почуттів, перетворює роботу на розвагу і обожнює оточення людьми. Кожну нову подію чекає з великим нетерпінням і хвилюванням, а ті події, що трапилися, описує яскравими фарбами. Оптимістичний і товариський. Популярний сангвінік завжди зупиняє свій погляд на квітах. Він у всьому шукає і бачить тільки хороше.

Детальніше...

 

Приведіть себе в порядок поруч із ідеальнім меланхоліком

Віслюк Іа - меланхолік

Ідеальний меланхолік – людина мисляча. Завжди цілеспрямований і відданий прихильник порядку й організованості, цінує красу й інтелігентність. Не ганяється за пригодами, в житті шукає найвірніший і правильний шлях. Без ідеальних меланхоліків людство було би позбавлене поезії, музики, літератури й філософії. Ми відчули б явний недолік в таких звичних, які стали для нас невід'ємною частиною життя, речах, як культура, витонченість, вишуканий смак і талант. Серед нас було би набагато менше інженерів, винахідників, натуралістів, бракувало би хороших майстрів з будівництва та архітектури.

Детальніше...

 

Більше рухливості і дії поруч із енергійним холериком

Вовк - холерик

Енергійний холерик – це така рухлива особистість, яка як лицар Дон Кіхот Ла-Манський, задумавши неможливе, кинеться до недосяжних зірок із порожніми, розпростертими руками. Він відчуває так, як це описав Роберт Браунінг: «Наші бажання простягаються набагато далі, ніж наші руки, для чого ж тоді треба було б небо?» Енергійний холерик йде вперед, досягає мети і пожинає успіх. Якщо сангвінік воліє говорити, меланхолік – думати, то холерик вважає за краще діяти. Серед всіх інших, цей тип темпераменту зрозуміти найлегше і найлегше ужитися з ним, потрібно всього лише беззаперечно виконувати його один єдиний наказ: роби все негайно, тут, і так, як він цього хоче!

Детальніше...

 

Заспокойтеся поруч із миролюбним флегматиком

Кіт Матроскін - флегматик

Миролюбний флегматик заспокоїть нестриманість популярного сангвініка. Не дуже підпадає під вплив блискучих рішень ідеального холерика. Не сприймає надто серйозно детально розроблені плани ідеального меланхоліка. Він – великий компенсатор серед нас усіх, і саме він доводить, що «не варто брати важкого в руки і дурного в голову». І за великим рахунком, і справді, не варто! Усі ми є складовими частинами єдиного цілого, в якому кожен тип темпераменту – за умови його правильного функціонування – знайде своє місце, створюючи чудовий, загальний, гармонійний портрет людства.

Детальніше...

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...