Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 28
  • Переглядів: 29

Флегматик – хто він?

Миролюбний флегматик заспокоїть нестриманість популярного сангвініка. Не дуже підпадає під вплив блискучих рішень енергійного холерика. Не сприймає надто серйозно детально розроблені плани ідеального меланхоліка.

Він – великий компенсатор серед нас усіх, і саме він доводить, що «не варто брати важкого в руки і дурного в голову». І за великим рахунком, і справді, не варто! Усі ми є складовими частинами єдиного цілого, в якому кожен тип темпераменту – за умови його правильного функціонування – знайде своє місце, створюючи чудовий, загальний, гармонійний портрет людства.

 

Дитина-флегматик

З усіх типів темпераменту, найлегше порозумітися з миролюбним флегматиком. Малюки, що народилися з темпераментом миролюбного флегматика, – це просто «золоті» діти. Вони щасливі, якщо з ними є хтось поруч; куди б їх не поклали, вони скрізь добре почуваються, спокійно переносять мінливий розпорядок дня. Обожнюють друзів, але так само добре почуваються й на самоті. Буквально ніщо не може їх потурбувати, вони весело спостерігають навколо себе за людьми.

 

Багатосторонній

Миролюбний флегматик – це, в першу чергу, врівноважена особистість, він не піддається спокусі впадати в крайнощі або надмірності, завжди вибирає надійну «золоту середину», уникає конфліктів і упереджених рішень. Він нікого не ображає, не привертає до себе уваги, мовчки робить те, про що його просять, і не чекає за це похвали. Якщо енергійний холерик «природжений» керівник, то миролюбний флегматик «навчений» керівник, який за відповідного стимулювання може зійти на вершину, тому що може з усіма знайти спільну мову. Якщо енергійний холерик воліє робити все сам, то миролюбний флегматик, швидше за все, залишиться на задньому плані, і якщо його не покличуть, то сам він ніколи не буде проштовхуватися вперед.

Він завжди спокійний, ніколи не впадає у гнів, терпляче і стійко переносить стрес, його поведінка доцільна, він вірний і терплячий. Не ставить цілі перед іншими, не бажає будь-якою ціною поліпшити свою другу половинку і своїх дітей, тому що щиро сприймає їх такими, якими вони є наснасправді. Миролюбні флегматики, як особистості, – чудові батьки, правда, завжди тримають дітей у строгості та дисципліні. Легкий характер батька-флегматика завжди задовольняє і радує дітей.

Дуже спокійний, завдяки неупередженій аргументації, він кількома люб’язними словами розряджає напружену обстановку. Іронічне почуття гумору, притаманне флегматику, виходить із того, що він не сприймає життя занадто серйозно. Спонтанним, вдалим жартом він завжди може розвіяти ваш похмурий душевний стан.

Він вживається куди завгодно і з ким завгодно, в залежності від ситуації, чудово висловлюється або мудро мовчить. Розсудливості, якою нагородила природа жінок-флегматиків, заздрять усі популярні сангвініки. Завдяки їх сумирному і тихому характеру, з ними надзвичайно приємно знаходитися поруч.

 

Стримана особистість

Миролюбний флегматик настільки приємна, спокійна і лагідна особистість, що буквально кожна сім’я повинна подбати про те, щоб мати і собі пару-трійку флегматиків, якщо таких ще до цих пір не було.

Якщо миролюбний флегматик і візьме на себе провідну роль, то часто відмовляється від неї, якщо в ній потрібно виступити публічно. Він не потребує подяки, і тим більше «не буде корчити із себе ідіота».

Одне просте висловлювання узагальнено характеризує сутність миролюбних флегматиків: у них немає нічого особливого, але в цілому це дуже приємні люди і з ними дуже добре бути разом. Вони далекі від самовдоволення, завжди стримані. Той, хто хоче стати святим, тому є чому повчитися у флегматика.

Витончений миролюбний флегматик віддає перевагу підходити до справ спокійно і поступово. Він не мислить занадто далекими перспективами.

Миролюбний флегматик нікому не бажає створювати проблем, краще мовчки сприйме дану ситуацію, ніж підніме питання з метою її зміни.

 

Спокійний, розсудливий і зібраний

Одна з найдивовижніших властивостей темпераменту миролюбного флегматика – це те, що навіть у кульмінаційний момент якоїсь драматичної події він зберігає свій незворушний спокій. У цій ситуації популярний сангвінік волає або верещить, енергійний холерик розривається від злості, ідеальний меланхолік йде в себе, а миролюбний флегматик холоднокровно йде далі. Ні, звичайно, він зупиниться на секунду, подивиться навколо себе, після чого мовчки піде в потрібному напрямку. Він не дасть волю почуттям, не впаде в гнів. Немає ніякого сенсу нервувати – скаже він.

 

Терплячий, урівноважений

Миролюбний флегматик ніколи нікуди не поспішає, не нервує в тих ситуаціях, які нервують інших. У більшості випадків, ви можете розраховувати на те, що миролюбний флегматик не втрачає терпіння і зберігає спокій навіть тоді, коли його навмисно намагаються вивести з себе. З готовністю йде на компроміс.

Миролюбний флегматик не висуває занадто високих вимог і тому набагато легше сприймає мінливості життя і долі. Його вроджена песимістична натура не проявляє себе настільки переважним чином як у ідеального меланхоліка, а всього лише підтримує у готовності його почуття реальності і тверезий погляд на життя.

Миролюбні флегматики не розраховують кожен день на ясну, сонячну погоду або ж на пуд золота, закопаний під кожним кущем, і якщо не все йде так гладко, як їм хотілося б цього, вони ніколи не відмовляються від того, що почали.

Всі ми можемо багато чому навчитися в миролюбного флегматика, його способу мислення, реальному сприйняттю життя і компромісному відношенню до існуючої реальності.

 

Має схильність до керівництва

У зв’язку з тим, що природженим типовим керівником вважають, як правило, енергійного холерика, то дуже часто забувають згадувати в цьому сенсі про надійного і працездатного миролюбного флегматика – він, як ніхто інший, уміє з усіма знайти спільну мову і тому має явну схильність до керівництва.

Основою керівних здібностей миролюбного флегматика є його бажання привести свій корабель у гавань без шторму і бурь і те, що флегматик здатний об’єктивно і неупереджено оцінити ситуацію і людину. Дуже багато миролюбних флегматиків серед інспекторів з науки, тому що вони вміють знайти спільну мову, як зі студентами, так і з педагогами. Із подібним типом темпераменту дуже багато військових офіцерів, здатних беззаперечно і віддано виконувати накази, терпляче просуватися вгору по рангам, в екстремальній ситуації не втрачати холоднокровність, не відрізнятися творчим духом і оригінальністю.

Миролюбні флегматики мають перевагу в порівнянні з іншими типами темпераменту, при прийомі на роботу в такі галузі, де потрібні терпіння і посидючість.

 

Долає виникаючі непорозуміння

Життя у багатьох випадках наповнене конфліктними ситуаціями. Вони виникають між батьками й дітьми, вчителем і учнем, керівником і підлеглим. У той час як перших три типи темпераменту протистоять і протиборствують в цих ситуаціях, миролюбний флегматик намагається підтримати загальний мир. Поки інші піднімають хвилі, миролюбний флегматик намагається втихомирити розбурхане море. Там, де інші відстоюють власну правоту, миролюбний флегматик, спокійно відкинувшись назад, формує власну об’єктивну думку. Кожна сім’я і кожен колектив потребують хоча б одного такого миролюбного флегматика, який би зваживши точки зору всіх сторін, міг дати спокійну, неупереджену і грунтовну відповідь на виникаючі питання і непорозуміння.

Флегматики не створюють зайвих проблем; добре ладнають з іншими людьми, у них немає ворогів. Люди з іншим типом темпераменту повинні наполегливо попрацювати над тим, щоб придбати собі друзів, і навчитися поводженню з людьми, у той час як миролюбні флегматики вже мають цю здатність як окремий, самостійний дар.

 

З ним легко порозумітися

Багато хто цінує і любить миролюбного флегматика за те, що з ним так легко можна порозумітися, і кожна людина з іншим типом темпераменту прагне мати таке оточення. У дитячому та підлітковому віці миролюбні флегматики практично не завдають своїм батькам ніяких турбот і, тому, приносять ще більше радості.

 

У нього багато друзів

Миролюбний флегматик – найкращий друг, тому що всі його гарні якості сприяють поліпшенню людських взаємин. У спілкуванні він легкий, не напружений, спокійний, розсудливий, урівноважений, терплячий, послідовний, миролюбний, лагідний і приємний. Чи можна бажати ще більшого від друга? У миролюбного флегматика завжди знайдеться час для друга. Якщо хтось знаходиться в гостях в домі приятельки, енергійного холерика, то може бути впевненим у тому, що під час розмови вона буде безперервно щось перекладати з місця на місце, стирати пил або складати випрану білизну, створюючи цим враження ніби-то в неї немає можливості приділити вам її дорогоцінний час. У порівнянні з цим, друг, миролюбний флегматик, відразу ж все відкладе, присяде і розслабиться.

 

Уважний слухач

До миролюбного флегматика тягнуться друзі, тому що він завжди готовий вислухати їх. Якщо збирається кілька миролюбних флегматиків, вони краще будуть мовчати ніж розмовляти. Вони можуть витримати мовчання, люди з іншим типом темпераменту радіють можливості час від часу виговоритися комусь. Особливо потребують друга миролюбного флегматика популярні сангвініки, такий друг в якості вдячного слухача дає їм можливість базікати скільки завгодно.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Дякую за компліменти! Але, флегматик, то, за Айзенком, інтроверт. Тому друзів в нього, порівняно мало. Може, через велику вимогливість?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Дякую за компліменти! Але, флегматик, то, за Айзенком, інтроверт. Тому друзів в нього, порівняно мало. Може, через велику вимогливість?

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Саме так за Айзенком вони є інтровертами, а за соціонікою вони є екстравертами серед яких зокрема належуть такі соціотипи як: ЕСЕ, СЛЕ, СЕЕ та ЛСЕ. Тому вимогливість тут абсолютно ні до чого якщо враховувати той факт що серед флегматиків екстравертів 2 є етиками.