Portrait de Альберт Саїн
Альберт Саїн
  • Visits: 3
  • Accès: 3

Стосунки з іншими

***

В соціоніці вважається, що стосунки більш залежать від типу особистості ніж від виховання. Проте в психології існують різні теорії міжособистісних стосунків. Багато хто з психологів дотримується думки, що характер людини на стосунки не впливає, а все залежить лише від культурного і соціального рівня, виховання, професії тощо. Але навіть серед тих, хто бачить зв'язок між характером людей і їхнiми стосунками, точки зору розбігаються. Ще Сократ так і не зміг відповісти на питання, який друг кращий - найбільш схожий, чи той, що найбільш відрізняється від мене? 

Знаючи особливості характеру людей різних соціонічних типів, можна описати закономірності розвитку стосунків між людьми, можна корегувати стосунки, не звинувачуючи одне одного, а враховуючи характерні особливості партнерів і прояви стосунків. Любов не залежить від типів і стосунків. Але гармонійна сім'я можлива лише між психічно-доповнюючими партнерами – дуалами.

Наше оточення впливає на нас – в присутності одних людей ми сміливішаємо, стаємо вільними, інші впливають негативно – ми відчуваємо себе другорядними. Безсилими, слабкими. Одні люди пригнічують нас, інші окрилюють. В стосунках з дуалом не відчуваються власні слабкості, вони віддаються під захист сильним сторонам партнера, якому невимушено передається ініціатива і людина відчуває себе впевненою і захищеною.

Будь-яке наше досягнення може бути адекватно оцінене тільки в своєму «клубі» (квадрі). Тільки люди, що мають схожі пари психічних ознак, оцінять результат в усій різноманітності та складності зв’язків та витонченість рішення. Вони бачать подальші наслідки ваших відкриттів, розробок, розуміють, як винахідливо ви обійшли труднощі та досягли результату.

Коли соціонічні знання займуть своє місце в культурі, нормальні стосунки та взаєморозуміння між людьми буде не випадковою удачею, а стане нормою життя. Якщо Ви схочете дізнатися, до якого типу Ви належите, і які можливості приховано у Ваших стосунках з оточуючими – пропонуємо Вам визначити ваш тип та тип вашого партнера та отримати характеристику стосунків та прогноз їх розвитку. Якщо Ви забажаєте отримати подальшу інформацію – пишіть нам!

Визначення типу міжособових стосунків з вашим партнером (Таблиця "Хто Він Мені?")

Душевний стан під впливом дії стосунків (Таблиця)

 

Комфортні стосунки

Середній ступінь комфортності

7. Паралельні (ідилія спілкування, неспроможність спільних дій)
8. Споріднені (дотримання поваги, різні методи роботи)
9. Квазітотожні («інтелектуальне» доповнення при спілкуванні, допомога, розділення обов’язків)
10. Ділові (спільні методи – різні цілі: конкуренція, передача ініціативи іншому) 
11. Суперего (суперництво інтересів)

Дискомфортні стосунки
 
 
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...