Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 12

Паралельні (ідилія спілкування, неспроможність спільних дій)

Ідилія спілкування, високі матерії 

Хочеться осягнути в стосунках паралельних,

Дрібним протиріччям - занадто уваги,

І гасять активність. Працюйте окремо!

В цих стосунках немає стійкої психологічної відстані. Налагоджується контакт і тимчасове взаєморозуміння при спілкуванні наодинці, коли партнери можуть вільно обмінюватися думками, підтримувати мирну, жартівливу розмову з оригінальними поглядами на якісь проблеми, але повного взаєморозуміння досягти важко і рівновага нестійка. Варто з’явитися третій людині, як втрачається взаємний контакт партнерів і починаються гарячі суперечки і “боротьба”: кожен хоче схилити її на свій бік, похизуватися своїми достоїнствами. Нікому не хочеться втратити авторитет в очах присутніх. Наодинці налагоджується контакт і взаєморозуміння, а в товаристві стосунки знову драматизуються. Екстраверт приваблює людей своєю товариськістю, а інтроверт відсторонюється. Стосунки втрачають тепло, з’являється настороженість. Без третіх зайвих відбувається зближення.

Коли немає справ, стосунки справляють враження ідилії, що приваблює партнерів: можна поговорити про високі матерії і зрозуміти один одного при філософствуванні або критичному розгляді подій. Вся ідилія руйнується, коли починаються дії. Якщо партнерам цікаво обмінюватись думками і пропозиціями, то важко зустріти відчутну підтримку у справах. Тоді кожен в іншому бачить загадкову особу, якій не одразу довіряє, бо вбачає завуальовану підступність або насмішку. При спільній праці партнери заважають один одному, здається, що разом неможливо щось робити, не визнаються ні мотиви, ні методи іншого.

Незважаючи на взаємний інтерес і спільність поглядів, партнери часто сперечаються через дрібні протиріччя, яким схильні надавати занадто багато уваги. Вип’ячуванням недоліків і невмінням підтримувати ініціативу іншого вони гасять активність у діяльності.

Таким партнерам краще працювати окремо, оскільки вони постійно звертають увагу на дрібні промахи. Причини нервових штормів незрозумілі, конфлікт, здається, з’являється сам по собі, без вини партнерів. Нервування відбуваються не тільки поверхнево, а виникає й внутрішнє напруження та бажання обірвати стосунки. Починають обдурювати, ухилятися від взаємних обов’язків, або перекидають один одному зобов’язання, оскільки кожен з них не впевнений, що зможе це зробити. Такий стан виникає під впливом стосунків, наодинці кожен, не задумуючись, виконував би подібні завдання.

Ці стосунки можна терпіти лише на певній відстані. При більш близькому і тривалому контакті наступає втома і роздратованість через затяжні суперечки і з’ясовування.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи