Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ревізійні стосунки (мобілізація, контроль, вдосконалення)

Нав’язлива опіка і соціальна значимість

Та важко разом, нерівноправність пригнічує,

І щоб не причіплюватись й не дошкуляти,

Поводьтеся гідно, ставайте досконалим. 

Призначення ревізійних стосунків – сприяти вдосконаленню партнерів, тримаючи під контролем і мобілізуючи їх. Це стосунки вихователя й вихованця, де кожен повинен утримуватися якомога на вищому рівні, прагнучи досконалості не тільки від іншого, а й від себе. Ревізору необхідно бути на висоті, виявляючи свою компетентність і правильне розуміння тих речей, які можуть оговорюватися і перевірятися. Особливо бути обережним у висловленні своїх думок, які в ніякому разі не адресувати партнерові, щоб не ображати, а навпаки, надавати значимості й оберігати свого парнтнера. Підревізному потрібно завжди триматися гідно, бути знавцем своєї справи, щоб не схибити у разі виявлення своїх знань при спілкуванні або в дискусії. При цьому підживлювати партнера й надавати впевненості у розв’язанні питань соціального характеру, надавати значення ревізору.

Ревізійні стосунки – це стосунки нав’язливої опіки ревізора над підревізним. При виконанні конкретних завдань ці стосунки сприяють соціальному прогресу. Підбір пар залежить від мети і мотивів: інтуїтивні партнери можуть ефективно вирішити глобальні проблеми стосовно потенційних можливостей людей і заходів. Пара сенсорних партнерів у вирішує завдання матеріального забезпечення заходів. Пара етичних партнерів урівноважує взаємодії між людьми. Пара логічних партнерів вносить новизну у розвиток і пізнання системності предметного світу.

Взаємини асиметричні, коли підревізний розуміє ревізора, а ревізор - ні. Партнери поставлені у нерівне становище, коли ревізора надається змога бути озброєним сильніше. Викривлене розуміння партнерами один одного створює неадекватне сприйняття. Стосунки спричинюють нерівноправність партнерів, які стають уїдливо дошкульними. Тісна взаємодія не рекомендується.

Незважаючи на те, що це одні з найскладніших стосунків, ревізійна пара буває дуже спаяною. Справа в тому, що обоє відчувають соціальну значимість: ревізор як благодійний опікун, без настанов і піклування якого підревізний, здається, пропаде, а підревізний – як суб’єкт опіки. 


В тему:

Відчуття ревізійних стосунків підревізним (залежність, вразливість, запобігливість)

Відчуття ревізійних стосунків ревізором (зверхнє й прискіпливе ставлення)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи