Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чому 25% - це інтелектуальна і моральна еліта - Карл Волох

Спецтема:

Ми зуміли вибудувати собі систему пріоритетів, де збереження суверенної держави - вища цінність, ніж наші приватні образи.

Знаєте, напевно, несправедливо, що ми жодного разу не пояснили нашим переможним трьом чвертям, на чому ґрунтується наша впевненість, що 25% - інтелектуальна і моральна еліта, і чому така постановка питання, при всій її неполіткоректності, взагалі можлива просто по маркерах, хто за кого голосував, пише Карл Волох.

У чому ж причина такого зневажливого «снобізму» меншості по відношенню до більшості?

1. Серед нас теж чимало людей живуть матеріально важко і ще більше тих, чиє матеріальне становище після Майдану просто погіршилося - разом з усією країною.

2. Ми теж були об'єктом масштабної ідеологічної спецоперації Кремля з дискредитації української влади, створення в умах абсолютно незбалансованої картинки дійсності, коли помилки і проблеми роздуваються поза всяких пропорцій, а досягнення, навіть найбільш історичні, нівелюються і дискредитуються.

3. Ми, в масі, ясно бачимо помилки і вади Президента Порошенка, особливо, в підборі кадрів, комунікації з суспільством і зниженої чутливості до його, суспільства, думки.

4. Ми зовсім не в захваті від роботи правоохоронців і судів, від корупції, яка ще має місце, і зловживань чиновників.

Однак ми проголосували інакше. Бо...

1. Нам вистачило розуму розпізнати медійну операцію по обдуренню народу і почати відокремлювати пшеницю від куколю, а також помічати багато хорошого, що відбувається в країні.

2. Ми змогли зрозуміти, всупереч цілодобовій брехні з екранів і газетних шпальт, що влада з корупцією бореться, що звинувачення в зворотному огульне, вирване з контексту і позбавлене пропорцій.

3. Ми побороли спокусу скотитися в патерналізм, коли у власних невдачах звинувачують лише владу.

4. Ми не дозволили нав'язати собі згубну ілюзію про «ворога не в Кремлі», бо він саме там, і там же в більшій мірі криються причини наших економічних проблем.

5. Ми не проігнорували думку наших моральних авторитетів і об'єктивно оцінили «рекомендації» і оцінки ворогів України.

6. І головне: ми зуміли вибудувати собі систему пріоритетів, де збереження суверенної держави - вища цінність, ніж наші приватні образи. А значить, що людина, яка зуміла утримати країну на краю прірви в найскладніший для неї період і повести її до Європи, нам за будь-яких обставин краще безглуздої ілюзії.

А ось ви з цими завданнями не впоралися - комусь не вистачило розуму, комусь - шляхетності і любові до країни. Тому навіть я з моїм майже атрофованим стадним інстинктом пишаюся приналежністю до 25%.

Наші інтереси: 

Воїни здорового глузду (25%) тепер мають витягнути нашу країну з хаосу і безглуздя.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Щоб бути Воїном здорового ґлузду (чи воїном узагалі) треба мати неабияку сміливість.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Щоб бути Воїном здорового ґлузду (чи воїном узагалі) треба мати неабияку сміливість.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Звісно! Сміливість треба навіть для того, щоб не боятися сказати, за кого голосуєш. А коли я питала деяких знайомих і деяких родичів, за кого вони голосують, то не казали прямо. Виверталися. Ті, хто голосував за Порошенка, не приховували свого вибору.

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Так, Олено! Я в розмовах з реальними знайомими запитував за кого голосували. Мене цікавила аргументація тих, хто голосував за Зеленського. На жаль, мені нічого не вдалося дізнатися.

Ті, хто голосував за Порошенка не приховували свого вибору. Але більшість з опитаних ухилялася від відповіді... туманно посилаючись на "свободу вибору".

Одна жінка, 53 років, яка "застряла" в комсомолі, виклала мені "букет" звинувачень на адресу Порошенка. Але вона не голосувала взагалі.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Цитата:
ми зуміли вибудувати собі систему пріоритетів, де збереження суверенної держави - вища цінність, ніж наші приватні образи. А значить, що людина, яка зуміла утримати країну на краю прірви в найскладніший для неї період і повести її до Європи, нам за будь-яких обставин краще безглуздої ілюзії.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Дуже слушно сказано, "що ми не проігнорували думку наших моральних авторитетів".
Також беру на озброєння вислів "Воїни здорового глузду".

Зображення користувача Валерій Швець.
0
Ще не підтримано

Стаття прямо в яблучко.