Зображення користувача Анатолій Висота.
Анатолій Висота
  • Відвідувань: 20
  • Переглядів: 23

Анатолій Висота: ГЕРБ України - п'яте розуміння

Пяте розуміння  - це КЕЛИХ  із ЗЕРНОМ та  ПАРОСТКОМ. Уявіть собі обертання ГЕРБА навколо  центрального елемента. При цьому утворюється об’ємна модель ГЕРБА – ємність, із дна якої проростає ЗЕРНО. І, навпаки, нинішній ГЕРБ є боковою проекцією його об’ємної моделі на площині. Ємність асоціюється з  водою – це ВОДОЙМА (Водо-й-Ма). З води і землі під дією променистої енергії та Святого Духу утворюється ЗЕРНО,  яке проростає ПАРОСТКОМ. Мудрі кажуть, що зелений лист є основою піраміди всього живого. А лист складається із безлічі зерен хлорофілу. Не дивно, що життя позначають зеленим кольором.

Отже наш ГЕРБ  є посланням для нас про початок життя на Землі!

Нації-держави обирають собі...

...а скоріше їм призначають зверху, символи, які стають основним елементом гербу. У японців – це сонячний круг. Кілька європейських держав мають собі за символ хрест. Свастю або «динамічний хрест» нині не має собі за символ жодна держава. П’ятикутну зірку мають собі за символ китайці й корейці. Шестикутною зіркою (трикутник в трикутнику) позначають себе євреї. Восьмикутну зірку вподобали собі грузини. Хорвати чогось обрали собі символом «шахове поле» в червоно-білу клітинку. Ліванці вподобали собі Кедр. І лише українці мають собі за герб ТРИЗУБ.

Для чого націям даються відповідні їм символи? Щоб ПОЯСНИТИ  світ, що їх оточує і друге, щоб нація, визрівши, зрозуміла свою МІСІЮ  на Землі.

Перше розуміння

це ТРИЧАСТИННІСТЬ і воно випливає з самої форми  ГЕРБА. Формула така: ГЕРБ = 1 х 3. З тої маленької частини, що під горизонтальною лінією, розвиваються три язики «полум’я», які чомусь прозвали «зубами».

Друге розуміння

це ВОЛЯ і воно доступно для всіх письменних українців, здатних прочитати це на ГЕРБІ. Воно означає нестримне ПРАГНЕННЯ всього живого забезпечувати собі всіма засобами стан ЖИТТЯ.

Третє розуміння

це спадаючий політ СОКОЛА, що символізує собою Святий Дух або ІНФОРМАЦІЙНИЙ ПОТІК, який інформаційно забезпечує ріст  і розвиток живого. Для багатьох українців ГЕРБ  як СОКІЛ є настільки  очевидним, що у війні проти Москви на Донбасі бійці батальйону «Донбас» на шевронах мають саме СОКОЛА.

Четверте розуміння

це горизонтальний зліт ЛЕБЕДЯ. Це геніальне прозріння і вперше ми дізналися про  це від нашого сучасника Ігоря Каганця. Воно, мабуть, означає випромінювання живими істотами радості. В цих хвилях радості купається все живе й потужне випромінювання радості йде від Землі і вдячно сприймається Небесами.       

Пяте розуміння

– це КЕЛИХ  із ЗЕРНОМ та  ПАРОСТКОМ. Уявіть собі обертання ГЕРБА навколо  центрального елемента. При цьому утворюється об’ємна модель ГЕРБА – ємність, із дна якої проростає ЗЕРНО. І, навпаки, нинішній ГЕРБ є боковою проекцією його об’ємної моделі на площині. Ємність асоціюється з  водою – це ВОДОЙМА (Водо-й-Ма). З води і землі під дією променистої енергії та Святого Духу утворюється ЗЕРНО,  яке проростає ПАРОСТКОМ. Мудрі кажуть, що зелений лист є основою піраміди всього живого. А лист складається із безлічі зерен хлорофілу. Не дивно, що життя позначають зеленим кольором.

Отже наш ГЕРБ  є посланням для нас про початок життя на Землі!

Я уявляю, як пензлем малюю на папері блакитну смужку, а потім беру інший пензель і примальовую до неї жовту смужку. І з подивом помічаю, що на межі між ними утворюється зелена смужка. Все сходиться: матерія (блакить) опромінюється Сонцем (жовте) і народжує Життя (зелене).

Отже майбутній жовто-блакитний прапор України збагатиться ще й третьою – ЗЕЛЕНОЮ  смугою. Де її розташувати? Можна посередині між жовтим і блакитним, можна розташувати збоку, а ще краще прокинути цю зелену смугу діагонально вгору, починаючи з лівого нижнього кута до правого  верхнього кута прапора.

Місія української нації

Наше призначення на Землі випливає саме з пятого розуміння герба: ми, українці, маємо плекати ПАРОСТКИ ЖИТТЯ  на Землі. Ми, українці, маємо підтримувати все ЖИВЕ, що знаходиться під захистом Творця – нашого Батька Небесного. Паростки життя будуть зігріті у чаші з долонь українців.

 

Хай же буде!


П.Н. Я вдячний всім, хто сприяв появі оцього мого п’ятого розуміння ГЕРБА, як символу початку Життя на Землі:

  • Ігорю Каганцю, який терпеливо і наполегливо провів на Народному Оглядачі сім опитувань з приводу пошуку нової назви для ГЕРБА;
  • Наталці Артанії, яка запропонувала подивитися на ГЕРБ, як на ЧАШУ Грааля;
  • Василю Петришину, який уявив собі ГЕРБ як ПАРОСТОК  у Божих долонях;
  • Володимиру Майбороді – вченому-агроному й керівнику Дослідницької лабораторії Третього Гетьманату за те, що  перший вислухав мене і після тривалої дискусії прихильно поставився до цієї гіпотези;
  • Доброславу Велесовому, за вчасно сказане добре слово;
  • а також іншим соколійцям.
Наші інтереси: 

Досліджуємо символіку. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Володимир Пилат про хлорофіл, як основу життя на Землі (23 хв 15с): https://youtu.be/zb-LU20WBm4?t=23m15s
"Хлорофіл по складу є повною копією складу крові людини. Єдине, що в крові людини є залізо, а в хлорофілі - магній. Коли поступав хлорофіл в організм, він моментально оздоровлював, освіжував кров - йшла заміна!"

П.С. Повністю бесіду І.Каганця з В.Пилатом можна побачити(mp4)/почути(mp3) тут - 90% козаків були аріянами - Володимир Пилат, засновник Бойового Гопака. Дивіться, слухайте - отримаєте купу задоволення!!!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Коментарі

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Шановне товариство, прошу висловитися з приводу мого П"ЯТОГО РОЗУМІННЯ Українського Герба.

Зображення користувача Марія Воробець.
0
Ще не підтримано

Дякую, Анатолій, хороша стаття. Тільки жовтий з блакитним вже зародили зелене Життя, воно в єдності цих кольорів, тому третьої смуги не потрібно. Вона вже існує в проявленому світі. Наша Українська Символіка - це не що інше, як мова Всесвіту. Вона показує, як гармонійно існувати згідно з Вселенськими законами. Тризуб - рух буття, все так як ви описали, жовто-блакитний прапор - це наше буття в Єдності, за законами Бога. Кольори як ві сфери буття, при усвідомленні яких відбувається єднання з усім Творінням, наш природній стан свідомості. Наші символи розкривають свідомість. Дякую.

Любов - енергія безпричинна, без неї нема нічого.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Пані Маріє, дякую вам найперше за добре слово про цю статтю про наш ГЕРБ, а також за те, що ви не пожаліли на її оцінку свої 10 галів.

Зображення користувача Юр Цікавий.
0
Ще не підтримано

Дуже поетично і образно. Окрема подяка за світлину. Дивний настрій.

Зображення користувача Альберт Саїн.
0
Ще не підтримано

Мені якось не зовсім зрозуміла ваша філософія по відношенню символіки.
То ти за зелений Тризуб, чи за долучення до прапора ще одного зеленого кольору??
Якщо перший варіант то я цього щось зовсім не зрозумів.
Якщо ж другий варіант, то навіщо ж тоді було називати статтю під словом герб а не стяг??

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Юрію й Альберту за перші коментарі! Альберте, що ж тут незрозумілого? До перших - всім з нас, надіюсь, відомих чотирьох ознак ГЕРБА: Трисутності, Волі, Сокола і Лебедя я додав П"ЯТУ ОЗНАКУ - ПАРОСТОК ЖИТТЯ. Життя має символом зелений колір. Я припустив, що в МАЙБУТНЬОМУ до нашого жовто-блакитного прапора, можливо, буде доданий і зелений колір. Це може бути зелена смужка або й лінія. Погодься, що на Землі та й у Космосі в порівнянні з МАТЕРІЄЮ й ДУХОМ третій компонент - ЖИТТЯ - є таким незахищеним, як тонка зелена нитка.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Щодо герба, то подібні варіанти бачення вже були і раніше, наприклад, паросток в долонях, які складені відповідним чином, або рослина в горщику.

Але мені цікавішим було наступне:

Цитата:
Я уявляю, як пензлем малюю на папері блакитну смужку, а потім беру інший пензель і примальовую до неї жовту смужку. І з подивом помічаю, що на межі між ними утворюється зелена смужка. Все сходиться: матерія (блакить) опромінюється Сонцем (жовте) і народжує Життя (зелене).

Це дійсно важливо. І доказує правильне розуміння кольорів герба як РА і МА, із яких народжується життя. Хоча додавати ще зелений колір до прапора немає смислу, адже він і так стає видимим після того, як ти, друже, звернув увагу на поєднання жовтого з синім.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

Маєш від мене ще й 20 галів, які трохи випадково поставились ))))) Вважай, друже Анатолій, це авансом за твою творчість, щоб продовжував писати :)

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, друже Доброславе, за розуміння і за щедру оцінку галами!. Це справді так, що МАТЕРІЯ, запліднена ДУХОМ, породжує ЖИТТЯ. Ось в цьому і є основа Трисуття ГЕРБА. Враховуючи те, що нині до більшості українців ще не дійшло, що має бути жовто-блакитним наш прапор - це справа далекого майбутнього + зелена нитка ЖИТТЯ.

Зображення користувача Доброслав Велесовий.
0
Ще не підтримано

До речі, про ідею перевернути прапор я чув і від людей, які не мають ніякого відношення до НО. Тобто ця ідея вже гуляє в масах і має позитивне ставлення. Якби комусь дуже захотілось зверху, то цілком можливо це зробити. Люди розуміють, що треба щось міняти, навіть хоча би символи.

Але я вважаю, правильно каже пан Каганець, що це повинен бути прапор не для теперішньої України, а для нової української держави, третього гетьманату.

Анатолій Висота каже:
Дякую, друже Доброславе, за розуміння і за щедру оцінку галами!. Це справді так, що МАТЕРІЯ, запліднена ДУХОМ, породжує ЖИТТЯ. Ось в цьому і є основа Трисуття ГЕРБА. Враховуючи те, що нині до більшості українців ще не дійшло, що має бути жовто-блакитним наш прапор - це справа далекого майбутнього + зелена нитка ЖИТТЯ.
Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Розуміння українського герба, як чаші згадувалось в одній із попередніх статей, присвячених цьому священному символу. Зокрема гравці пропонували назву Грааль. В даній статті п'яте розуміння герба розвинуте тільки початково і потребує доопрацювання. На мою думку, суттєвим було б створення тримірного герба української нації, котрий можна було тиражувати засобами голографії. В мережі можна знайти інтерпретації святої трійці, як квітки з пелюстками і тичинками. Тож надання гербові рослинного значення десь є у колективній підсвідомості українців. Треба витягувати його на поверхню свідомості і розвивати. Також хочу зауважити, що слово герб в деяких мовах є спільнокореневим з словами рослинної тематики: гербарій, гербата. Рослинними символами українців є дуб, тополя, верба, калина, ясен, явір, яблуня, вишня. Яка з них може бути пов'язана з гербом?

А от космонавти уявляють трійцю як ракету на старті!

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Маю думку,що символи держави повинні бути створені людьми,яким доступні усі простори буття.Це люди в яких розвинуті до практичного застосування знання,котрі ми називаємо вищими..Після палких обговорень теми символів нашої держави на сайті НО,я сам задумався над ними..Своє бачення записав у блозі..і поки що думка залишається та сама..З іншої сторони думаю,що ми забагато сперечаємося на цю тему,Дивлюся на Канаду-просто кленовий листок,на Ліван-кедр,Бразилія просто м'яч...Барбадос взагалі як частина України,якщо судити по символах..
На рахунок зеленого кольору,то подивіться на веселку..там між жовтим і голубим проглядається смужка зеленого..отже щось у цьому є від природи..Дякую за роботу пане Анатолій..

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Наталія Недосєко.
0
Ще не підтримано

Пане Анатолію, прочитавши " Паростки життя будуть зігріті у чаші з долонь українців", я вже бачу наш герб в 3D форматі, тому поставлю вам 10+. Це дуже важливе доповнення. Багато хто шукає десь там далеко " європейські цінності". А так глянуть на наш герб і пригадають, що духовне зерно посіяно на цій землі, і ми українці повинні леліяти ці паростки. Зелена смуга -це ідеально! Повинен бути ніжний плавний перехід, без чітких контурів .Якщо прапор виконаний згідно з "золотою пропорцією"62:38, то зерно буде зелене.

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Дякую за допис друже Анатолію.
Дійсно, п'яте розуміння має право на життя. Схоже.
Гарне "дослідження-прозріння".
Додав галової енергії :)

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Леоніде, ти пишеш: В даній статті п'яте розуміння герба розвинуте тільки початково і потребує доопрацювання. Так я з цим погоджуюся. Більше того, в подячній частині статті я вказую, що розуміння ГЕРБА як чаші (Грааля), висловила Наталка Артанія, а те розуміння ГЕРБА, як паростка в долонях, висловив Василь Петришин. А хто написав, що ГЕРБ схожий на горщик з квіткою? Всіх, хто висловив розуміння ГЕРБА як ПАРОСТКА ЖИТТЯ, я вважаю співавторами цієї ідеї! Іще одне: всі 5 ознак ГЕРБА є ВЗАЄМОДОПОВНЮЮЧИМИ. А з дерев, друже Леоніде, вважаю може бути символом України ЯСЕН. Крім міцності, стрункості та гарних деревообробних якостей цього дерева є й інші якості, про які, гадаю, знає наш друг Володимир Майборода.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Пісня гарна є - "Ясени, ясени" ;) - http://youtu.be/bW9vY_y1CRA
або згадайте кілок з ясена )))))))))))))).

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано


Дякую, пане Анатолію, за вашу статтю. Я рада, що паросток в долонях Людини привидівся не лише мені. Я писала про це в коментарях до Освячення–Тризуб–Трисуття: досвід українського консенсусу

Цитата:
Паростки життя будуть зігріті у чаші з долонь українців.

Це найкращий вислів.

Зображення користувача Олена Каганець.
0
Ще не підтримано

Цікава стаття. Підсумовуюча. А п'яте розуміння герба цілком заслуговує на існування. Ось, 3 дні тому відкрили пам'ятник Небесній сотні у Вінниці. Тризуб у вигляді летючого вниз птаха мені спочатку нагадав багаття. Бачили?

Зображення користувача Сергій Остапенко.
0
Ще не підтримано

Так, бачив пані Олено. Пам'ятник, на мій погляд, відповідає духовністі справжньої Небесної сотні.

Хай Буде!

Зображення користувача Богдан ДуБ.
0
Ще не підтримано

Що таке елегантна нищівна критика на грані мистецтва? "А п'яте розуміння герба цілком заслуговує на існування."

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Вітаю, пане Анатолій, з такою на диво поетичною і красиво духовною інтерпретацією герба. 5 значення є робота творчої - одухотвореної - думки. І до того ж так образно оформленої. Сподобалося місце про появу третього кольору на межі жовтого і блакитного - дійсно ж так і є. Дух+Матерія=Життя.
Взагалі завжди те, що читаю, сприймаю, в першу чергу, енергетично. То скажу, що під час читання Вашого тексту були в тілі відчуття, ніби дрібно пульсуючі вогники, і вони спрямовувалися вгору, вгору... наче злітали. Це говорить... про багато що))
Також схвалюю авторський висновок:
"Отже, наш ГЕРБ є посланням для нас про початок життя на Землі!"

Ще раз щиро і з радістю дякую!

Sapienti sat.

Зображення користувача Петро Підкова.
0
Ще не підтримано

Цікава версія. Чому б і ні?
Найголовніше - це ЕМОЦІЇ, які в нас викликає цей символ.
СИЛА, ШВИДКІСТЬ, ВЛУЧНІСТЬ, ПРИРОДНІСТЬ,..... РАДІСТЬ та ВПЕВНЕНІСТЬ, ТВЕРДІСТЬ, ОСНОВА, ЗАХИСТ...!!!
А стосовно прапора - вже бачив на Майдані варіянти жовто-блакитного з зеленою смужкою....
Хай Буде!

Підкуємось браття, знаннями вишніми!

Зображення користувача Наталка Артанія Кобза.
0
Ще не підтримано

Невже дійсно бачили із зеленою смужкою? Цікаво... І говорить про те, що інфу таки черпаємо з єдиного інфополя)

Sapienti sat.

Зображення користувача Дзвінка Сопілкарка.
0
Ще не підтримано


Дякую, пане Анатолію, за вашу статтю. Я рада, що паросток в долонях Людини привидівся не лише мені. Я писала про це в коментарях до Освячення–Тризуб–Трисуття: досвід українського консенсусу

Цитата:
Паростки життя будуть зігріті у чаші з долонь українців.

Це найкращий вислів

Зображення користувача Ірина Новиченко.
0
Ще не підтримано

Цікаву статтю підготував пан Анатолій. Мені подобається ідея бачити в центральному елементі герба зерно, що проростає. До речі, на трипільських глечиках можна побачити символічне зображення рослини, що тягнеться вгору, до сонця.

Зображення користувача Еней Харалужний.
0
Ще не підтримано

Цікава думка Анатолій Михайловичу, підтримую її повністю, вона мені близька!
А що то за зелений паросток у келиху на фото?

Інформація - це те, що приховується.
Все інше - реклама.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Такі гарні коментарі. Всім дякую. Раю, тут головне, що ми прийшли до висновку, що ТРИСУТТЯ (Тричастинність) нашого ГЕРБА має бути поширеним і на наш ПРАПОР. Де розташувати зелену смугу на прапорі, мабуть, це ухвалять вже наші онуки. А мені от подобається пропозиція ЯрДани: Зелена смуга -це ідеально! Повинен бути ніжний плавний перехід, без чітких контурів .Якщо прапор виконаний згідно з "золотою пропорцією"62:38, то зерно буде зелене. А саме: "повинен бути ніжний, плавний перехід без чітких контурів". Як вам таке, друзі?

Зображення користувача Аватар Арій.
0
Ще не підтримано

Доволі поетично написано. Але по аналогії з шостим відчуттям має бути і шосте (можливо не останнє) розуміння нашого державного символу, хоча для мене основним розумінням залишається поєднаний політ сокола і лебедя. А от щодо додавання зеленого кольору до прапору, то це мені зовсім не подобається. Можливо тому, що мені взагалі зелений колір несимпатичний, але це моє особистісне сприйняття.

<b>За добро заплатимо добром,</b>
<b>а за зло — по-справедливості.</b>

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Дякую, Аватаре, за добре слово і за оцінку у 3 гали. Я написав про п"яте розуміння Герба. А може бути й ШОСТЕ і СЬОМЕ! Отож є поле діяльності для українського розуму. Хай буде!

Зображення користувача ДЗен ДЗелень.
0
Ще не підтримано

На мою думку, український троїстий символ походить від руни альгіз. Тому первісне його значення успіх. Пропоную перевірити це на практиці.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Зображення користувача Василь Діброва.
0
Ще не підтримано

Дякую п.Анатолію за статтю.Ваше прочитання герба мені подобається.Не погоджуюсь з тим,що на прапорі має бути зелений колір(він в мене асоціюється із мусульманством).Дякую галами(2)-це все,що мав на рахунку.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Вітаю друзів-соколійців із черговою подією щодо герба, яких "більше семи" вже буде забагато, оскільки порушується концентрація уваги ("Концентрація без спеціалізації" ;) ?).
Проте ідея щодо зерна хлорофілу як основи життя на землі мені дуже імпонує. Браво, друже Анатолію! По праву Твоя глорія! )) Даруй, що найпізніше пишу, та Ти й так мою думку знаєш ;) сам признався ))).

Земля з космосу - це "блакитна планета"(!) у Сонячній системі! Тому прапор "сонячно-блакитний".
Зараз стає відомо, що у Всесвіті форм життя є багато. Життя - це таїна, можливо, саме зелений колір символізує Життя на Землі - тендітне, благовійне, тремтливе, трепетне, таємниче. Тому на прапорі зелений колір відсутній, бо згадайте практику давати два імені дитині, наприклад - одне для масового вжитку, а інше, яке знали лише найближчі - сакральне, для "божої ідентифікації".

Мати третій колір на прапорі... я не уявляю, що він має бути схожим, наприклад на прапор Габону ;) - ... хоч і з діагоналлю...

Друже Анатолію, таки "Нації-держави обирають собі...", а не "...А скоріше їм призначають зверху..." (це я про "символи, які стають основним елементом гербу").

А ті язики? Чи не сприймаються вони вами, соколійці, як "язИки-народи" одного роду-племені - трипільців-солов'ян? "З тої маленької частини, що під горизонтальною лінією, розвиваються три язики «полум’я», які чомусь прозвали «зубами»." Хоча й вони також "зубаті" ;) )).... Питання для роздумів...
А від "зубатості" до атакуючого СОКОЛА "рукою подати", проте з позитивним вектором - атака, яка породжує злет ЛЕБЕДЯ. Мені вони дуже подобаються "в парі" на гербі )).

П'ята ідея - СУПЕР(!), бо відводить-уходить від "тваринної" інтерпретації символів (на важливості цього наголошувалося в чиїхось коментарах на НО, нагадайте, хто?) і вмикає євангельські символи зерна-знання через сакральне розуміння хлорофілового зерна - основи Життя на Землі, з подальшою проекцією образа "подателя життя-знання про (і для) землян" - на українців. Це почесно і разом з тим відповідально! І потребує захисту. Що і твориться обертанням Гербового знаку "навколо центрального елемента"... Адже так? А берегти його(зерно хлорофіла) треба від нестачі світла-знання! Отже, сприймаємо це також і як "просвітлення"-освітлення забезпечення світлом-знанням усіх українців насамперед, а від них і іншим стане видно "куди, як, з ким, для чого" йти. Такий собі образ українця як всеземного Пастора-пастуха! ;)
;) І як раз за Хрестовою настановою: "- 14. Ви — світло світу. Не може сховатись місто, що лежить на верху гори. 15. І не запалюють світла і не ставлять його під посудиною, лише на свічник, і воно світить усім у хаті. 16. Так нехай світить перед людьми ваше світло, щоб вони, бачивши ваші добрі вчинки, прославляли вашого Отця, що на небесах."

Гарна асоціація, правильна: "ГЕРБ як ПАРОСТОК у Божих долонях". А хто є Божим народом, що має місію хранителя і поширювача знання на Землі як не трипільці-українці(це щоб охопити всі назви "від пращурів до нащадків" ;) )?! Адже "...І бачив козак Мамай, що Чумацький шлях був лише смужкою на Його долоні…"

РаДіємо далі! Хай же "сьоме бачення" наше, соколійці, буде остаточним і довершеним!!!
Світимо!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Ти, друже Володимире, все так гарно пояснив і проаналізував, що за це тобі велика дяка. Однак заперечу ось в чому. Ти пишеш: Друже Анатолію, таки "Нації-держави обирають собі...", а не "...А скоріше їм призначають зверху..." (це я про "символи, які стають основним елементом гербу"). Навряд, щоб нації-держави самі собі обирали символи для гербу. Як ти це собі уявляєш? Через референдум? Шляхом опитування громадян? Чи є такі приклади в історії? З кольорами прапора таке ще може бути. Ось ПАР обрала собі багатобарвний прапор і то, гадаю, вони опиралися на якусь давню народну традицію. А символ має бути зрозумілим і прийнятим більшістю нації. Заперечуючи припущення, що символи-герби надаються націям НЕБЕСАМИ, ти одночасно заперечуєш і ВЕЛИКУ ГРУ з людством, яку ведуть Боги з метою творення з нас, людей, собі ПОМІЧНИКІВ.. Ось так, друже.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Я бачу Ти перейнявся нарешті ідеєю Гри, друже Анатолію!!!! )))) Це радує! Бо я вбачаю в Твоїх словах спроби заманити у свою гру ;) Це Тобі вдається. Але, я все таки буду грати за своїми правилами ;).
Це гра слів - "обирають - вибирають" )) Які "вибори"?! Мова про вибір з "поля варіантів", відкривання ВОЛЬНЕ різних "дверей" вздовж коридору... але й кожні "двері" ведуть до нового коридору зі своїми дверима. Це зрозуміло? Великою Грою передбачене нескінченність можливостей вибору, а не фатальність його! А ми як ВОЛЬНІ сутності вибираємо самі - кольори стягу у тому числі :). Творення Богів - це навчання, яке ніколи не буває продуктивним за нав'язування знання "згори".
Запам'ятаймо-усвідомимо вже нарешті ВОЛЬНІ - САМІ ОБИРАЮТЬ ШЛЯХ - не приймати, чи приймати знання ...і яке знання. Вчитель лише надає можливість вибору серед безлічі варіантів. Один із них сьогодні обрав Ти, друже! ;)
РаДіємо!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Андрій Гончаренко.
0
Ще не підтримано

Друже Анатолій, натрапив сьогодні на такий малюнок і тебе згадав.

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Зображення користувача Арсен Дубовик.
0
Ще не підтримано

Дякую за дуже гарний правильний малюнок, друже Андрію! ))

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Який чудовий коментар до статті надав В.Майборода! Додам: Герб-оберіг викликає багато приємних асоціацій. Сонце закликає Лебедя злітати, а Сокола кличе Земля захистити зелений паросток, що освітлює Сонце, і живить Вода. Чаша Грааля, створена долонями України оберігає життя. За красу твою молюся Україно! Прапор жовто-блакитний і природно між кольорами світиться-виграє зелений, як у Веселці.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Зображення користувача Наталія Недосєко.
0
Ще не підтримано

Дякую Майї за прекрасний коментар : коротко, чітко, влучно, поетично. Майї ,як і шановному автору ,дарую по 10 галів

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Щодо прапора, то ...можливо...щось у цьому є...

Майя Українська каже:
Прапор жовто-блакитний і природно між кольорами світиться-виграє зелений

Щодо знаку гербового, то все буде правильно ...якщо прибрати слово "зелений".

Майя Українська каже:
"Сонце закликає Лебедя злітати, а Сокола кличе Земля захистити паросток, що освітлює Сонце, і живить Вода. Чаша Грааля, створена долонями України оберігає життя."

Для когось паросток, для когось вісь, для когось ще щось. Тому колір має бути універсальний. А який універсальний?;)

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Друже Володимире, так, ми ВОЛЬНІ вибирати з БОЖИХ варіантів. А іноді, роблячи це, гадаємо, що це ми самі це утворили. Буває й таке. Нічого нас збивати з толку прапором Габону! Дякую, друже Андрію, за такий прекрасний малюнок! ЯрДано! Подивись і ти - чимось схожий цей малюнок на те, що ми удвох з тобою напридумали щодо майбутнього ПРАПОРА України! Пані Майє, дякую вам за добре слово і підтримку! Ви вірно підмічаєте зв"язок між всіма ознаками ГЕРБА!

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Так я ж і не збиваю! То ж приклад розміщення кольорів на прапорі, і Габон тут ні до чого.

Анатолій Висота каже:
... Нічого нас збивати з толку прапором Габону! ...

Щоб ніхто "не збивав з толку", треба нам "творити все до толку", себто продумано. І ображати і ображатися не варто, соколійці :). Граймо весело!

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Наталія Недосєко.
0
Ще не підтримано

У кожного своє бачення зеленого. На прапорі Габону відтінок зеленого мені також не подобається. Майя вірно каже "Прапор жовто-блакитний і природно між кольорами світиться-виграє зелений, як у Веселці." На малюнку від Андрія я бачу ще одну підказку: мама, тато і дитя.( 5 галів йому від мене ) Андрій цитує слова звукони Золь (зелений) "Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху." Саме до руху, до дії. Дитинка народжується від єднання, від злиття двох. Наші барви дотичні (кожна сама по-собі). Зелений колір - "дитя" первинної пари барв світу .

Зображення користувача Наталія Недосєко.
0
Ще не підтримано

У світі природи поєднання жовтого (енергії сонця ) з блакитним (енергією первинних вод, просвітленої волі) привело до народження зеленого буяння - Життя. Ці дві барви ( жовта і блакитна ) творять величну енергію , яку у земному житті ми називаємо Любов. Саме зелений колір огортає наш серцевий центр і творить мир, затишок, благодать.

Зображення користувача Тур Ярий.
0
Ще не підтримано

Мені до душі Сокіл Волі. Але в контексті "п'ятого розуміння" напишу наступне:
Герб України відображає гармонійну рівновагу між двома протилежностями (духом і матерією, вогнем і водою) ця рівновага відображена горизонтальною лінією-основою герба, яка об'єднує дві крайності. Інша точка взаємодії духу і матерії розміщена в самому низу Герба (в зародку зерна). Ця взаємодія породжує життя.
Звідси маємо герб, який несе наступну інформацію:
- дуальність світу;
- обов'язкове збереження рівноваги двох протилежностей;
- життя народжується лише внаслідок гармонійної взаємодії цих протилежностей.
Хай буде.

Все тільки починається!

Зображення користувача Анатолій Висота.
0
Ще не підтримано

Перечитав коментарі і бачу, що без відповіді залишилося питання Енея: А що то за зелений паросток у келиху на фото? Друже Енею, зелений паросток в бокалі - це об"ємна МОДЕЛЬ нашого герба. Друже Андрію, ти написав: Друже Анатолій, натрапив сьогодні на такий малюнок і тебе згадав. Я його бачив! І похвалив тебе! Та зараз чогось цей малюнок в мене щез із сторінки. От прапор Габону не щез. Може друг Володимир пояснить мені що тут й до чого?

Зображення користувача Гринь Братер.
0
Ще не підтримано

Велике Спасибі п. Анатолію за позитивні емоції, вашу творчість і перспективу! Дякую, що будите не тільки емоції...
P.S.Прочитавши коментарі, побачив "колектив" якому під силу почати "Перехід- IV". Потрібно тільки визначити корінну проблему і однозначний напрямок руху.

Хай Буде!

Зображення користувача Василь Кукурудза.
0
Ще не підтримано

Друже Анатолію, після того, що написав тут Володимир Майборода, важко щось додати своє, Хіба що трохи такого, "математичного", принципового. Дійсно, правило "золотої пропорції" пронизує природу повністю. Це видно с форми будиночка слимака, хвилі, яка наближається до берега і нею користуються серфінгісти, або ж вигляд якої-небудь з галактик. Тобто діє закон чисел Фібоначчі, і використати цей закон було би надзвичайно природно і доречно. Ще я чув одну цікаву думку про п'яти, шести і восьмикутні зірки. І людина, яка висловлювала її, добре обгрунтувала свою тезу. В наступному коментарі я хочу передати ті слова. Вони надруковані, і мені треба тільки точно викласти тут зміст. Хай буде!

Своїм друзям ми пропонуємо тільки те, чим користуємось самі.

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Оце, все таки, вирішив пограти далі у гру пана Анатолія ;)

Володимир Маборода каже:
Мати третій колір на прапорі... я не уявляю, що він має бути схожим, наприклад на прапор Габону ;)

...і надибав у просторі подібне поєднання кольорів на прапорах.
Наприклад, до Габону ще й прапор Руанди є такий -

Подібний йому - Прапор Народно-демократичної партії України:
http://www.drsu.gov.ua/images/emblems/364_html_1f9d5851.jpg

Вже із зеленою смужкою посередині маємо Прапор Роменського району Сумської області України:

Зовсім по "п'ятому баченню" - Прапор Смілянської ЗОШ І-ІІІ ступенів (Черкаська область) створений ще 1992 р.:

Хоча і в Грузевицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів з 2003 року також вподобали саме таке поєднання кольорів:

П.С. Сподіваюсь ця інформація стане у пригоді-грі ;).

П.С.С. Я не причетний до "зникнення" малюнка з екрану Твого, друже, комп'ютера ;). У мене він і досі є ;).

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Зображення користувача Наталія Недосєко.
0
Ще не підтримано

Це не власна гра пана Анатолія. Це його власна думка, яка заслуговує на повагу і підтримку. Інформація, яку ви надали, справді корисна. Українські школярі - майбутнє нашої держави. І у дітей краще розвинене відчуття правильного (природного ).

Зображення користувача Володимир Майборода.
0
Ще не підтримано

Що такого "неповажного" Ви, шановна пані ЯрДано, помітили в моїх дописах? Хіба висловлювання власної думки, хоч і відмінної від авторської, є неповагою до автора? Щодо гри, то ми всі граємо у свої ігри, в тому числі і Ви під своїм аватаром :). За оцінку інформації поданої мною - дякую.

Хто шукає - той знаходить, бо: 1. Завжди стається те, чого ми хочемо. 2. Ми ніколи не знаємо шляхів реалізації наших задумів.

Сторінки

  • Сторінка
  • of 4
  • >