Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 146
  • Переглядів: 156

Як війна з орками змінює світогляд українців – 5 головних трендів

Категорія:

Будь-які серйозні зміни починаються зі світоглядного імпульсу. Те, що нині відбувається в головах українців, є не просто зміною світогляду, а перевертанням уявлень про основи буття. Війна з Мордором виступає великим прискорювачем: те, що інші народи проходять за кілька років, ми пройдемо за кілька місяців. Розгляньмо п’ять головних тенденцій, які проявилися протягом перших тижнів цієї війни. Почнімо з найголовнішого – з життя і смерті.

Аудіоверсія:

Попередні статті:

1. Реінкарнація

Величезна кількість смертей, яку ми спостерігаємо навколо, і постійна загроза несподіваної смерті змінюють наше уявлення про світ. Деякі психологи зазначають, що українці вже перестають боятися ядерної війни – тому що перестають боятися смерті. Усе це сприяє поверненню до традиційних уявлень про реінкарнацію. Згідно з ними, безсмертний людський дух розвивається шляхом багаторазового втілення у фізичному світі. Відтак найвищою цінністю є не життя, а позитивна карма, адже вона забезпечує вдалі наступні втілення. Звідси арійські уявлення, що честь важливіша за життя.

Віра в реінкарнацію пронизує всю українську традицію і відповідає нашому життєвому досвіду. Для позначення цього феномену в Євангелії застосовується слово «палінгенезія». А ось що про реінкарнацію говорить індоарійська Бгаґават-Ґіта (Божественна пісня):

Хто вбити боїться чи в битві кривавій умерти,
Не відає того, що він не убивця й не жертва.
Народження й смерть не властиві могутньому духу,
Він – вічний, живе і тоді, коли тіло без руху.

Уявлення про реінкарнацію виражені у давньому прислів’ї «смерть – це середина життя». Це означає, що смерть є лише способом переходу від одного втілення до наступного, вона відкриває браму до перехрестя світів. Так що наші предки ставилися до смерті спокійніше, але водночас і серйозніше.

Легко передбачити, що відродження традиційного уявлення про реінкарнацію спонукатиме українців повернутися до вчення Ісуса Хреста, яке є основою аріянства (аріохрестиянства). Вплив нинішнього іудохристиянства буде поступово занепадати. Як не дивно, але ця війна несе Україні велике духовне відродження.

2. Простори подій

Після того, як Росія почала хаотично обстрілювати українські міста, зростає ризик випадкової смерті. Люди розуміють, що від балістичних ракет неможливо сховатися, тому все залежить від того, як кому пощастить і як кому посміхнеться удача.

А чи можна впливати на удачу? Так, адже події з нами визначаються простором подій, в якому ми перебуваємо. У кожному просторі є свій «список дозволених подій». Наприклад, у вищих просторах нема такої події як поранення, тож якщо людина перебуває в цьому просторі, то всі кулі та снаряди будуть її оминати.

Піднесення у безпечний простір подій – це справа технології: треба володіти знаннями й докласти зусиль для їх реалізації. Зокрема, слід уникати негативних емоцій та візуальних образів, наповнювати себе світлом, спілкуватися зі позитивними людьми, особливо з маленькими дітьми. Важливо дотримуватися чистої, шляхетної мови.

Найпотужнішим засобом піднесення у простір позитивних подій є технологія Живе Слово. Про неї можна прочитати у статті Долаючи бар’єри: Живе Слово – універсальна мова Всесвіту (+аудіо).

Для того, щоб підвищити свої шанси виживання, потрібно засвоювати якомога більше позитивної інформації, дивитися відео про наші перемоги і радіти разом з нашими бійцями.

Власне, на це й спрямована українська державна інформаційна політика – і це дуже правильно. Нам не треба перейматися воєнними труднощами, втратами та невдачами – цим уже займаються професіонали. Наше завдання – генерувати позитивну енергетику і формувати егрегор перемоги. Берімо приклад з футбольних фанатів – вони підтримують свою команду за будь-яких обставин.

3. Озброєні громади

Третім важливим трендом сучасної України є формування різноманітних громад, в тому числі й озброєних. Соціальне структурування – це ключова умова формування нації. Нагадаємо, що етнос – це спільнота «своїх людей», а нація – це організований етнос з власною державою. Нині відбувається кількісне і якісне зростання українського етносу, оскільки до нього вливається багато активних прихильників української національно-визвольної війни.

Для успішного перетворення на динамічну суверенну націю надзвичайно важливо, щоб новоутворені громади були правильно організовані, адже тоді вони зможуть ефективно взаємодіяти між собою.

Для позначення правильно організованих громад ми використовуємо слово «демос». Правильна організація полягає в тому, що чисельність демосу не перевищує 100 осіб, а його керівним центром є «квінтет» – «голова», «писар», «суддя», «осавул» і «скарбник». На відміну від громади, демос має не просто керівника, а повноцінний керівний центр, який охоплює п’ять базових напрямків – лідерство, наука, правосуддя, безпека та економіка.

4. Засіб від паразитів

Після трьох тижнів війни в українців з’явилося переконання, що вони незабаром переможуть. Природно, люди дедалі частіше розмірковують про те, якою буде Україна після війни. Дуже не хочеться, щоб нагору знову повилазили психопати і паразити, які до війни тероризували українців безглуздими масками, локдаунами та вакцинаціями, руйнували середній бізнес і збагачувалися на корупційних схемах.

Не можна дозволити, щоб вони знову сіли нам на шию, оскільки тоді вони знову вигадають якусь фейкову пандемію і спробують загнати нас у цифровий концтабір. Відтак відоме прислів’я «Не рубай сук, на якому сидиш» перетворюється на «Рубай сук, які на тобі сидять».

Психопатів треба усунути з керівних та відповідальних посад, оскільки інтелектуальні тварини не можуть керувати людьми. Система демосів буде найкращим запобіжником від психопатів та паразитів, оскільки їхня деструктивна діяльність легко викривається у спільнотах персонально знайомих людей, об’єднаних продуктивною працею.

5. Репутація

Ще місяць тому українці мали репутацію слабкого і дуже корумпованого народу, натомість росіяни вважалися дуже сильними та впливовими. Проте завдяки цій війні відбулося чарівне перевертання: тепер українці є найавторитетнішим народом світу, оскільки лише вони спроможні добряче врізати по зубам «другій армії світу». Водночас росіяни повністю втратили будь-який авторитет, а саме слово «росіяни» стало синонімом дикунства і підлості. Віднині росіяни – це проклятий народ.

Репутація – це головна цінність постіндустріального світу. Вона важливіша за гроші, адже хороша репутація дозволяє зібрати на свою підтримку стільки грошей, скільки треба. Це працює як на індивідуальному рівні, так і на рівні держави. Під час цієї війни люди з високою репутацією ефективно вирішують завдання та отримують все необхідне для роботи. Україна, маючи високу репутацію, також незабаром отримає все, що їй треба.

З цієї війни ми вийдемо сильнішими, досконалішими та успішнішими.

Хай Буде!

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
 
Наші інтереси: 

З цієї війни українці вийдуть сильнішими, розумнішими та організованішими.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Хай буде! До перемоги!

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Хай буде! До перемоги!

Радіймо життю граючи!

Зображення користувача Ірина Новиченко.
5
Середнє: 5 (1 голос)

 Дякую за прекрасну статтю!

Зображення користувача Микола Погорілець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Дякую дуже!

Вчасно!

Зображення користувача Ігор Каганець.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Додав озвучення цієї статті. Слухаємо і поширюємо!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Змістовний коментар Миколи Томенка про необхідність очищення України від соціальних паразитів: https://youtu.be/ua0LwRzq8F4

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Алгоритм очищення від паразитів який?

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Під час хвороби людського організму їх необхідно фізично знищувати. Інакше ніяк

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Радіймо! Треба величезна політична воля для того, аби позбуватись соціальних паразитів. Насамперед, їх треба виявляти. І, робити потім цю інформацію про них загальнодоступною.  І, треба їх не оголошувати недолюдьми, як в Третьому Райху, а лише робити доступним перелік їх доведених ганебних дій. 

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Ждан.
5
Середнє: 5 (1 голос)

Можливо, українці почали менше боятися смерті, але як і раніше вони бояться болю (в тому числі, під час вмирання). Тож варто було б дослідити етимологію цього слова (порівняючи біль фізичну і душевну), і що відчуває біль: дух чи душа. Скоріш за все, боїться болі душа, а дух - навпаки: посилює себе через біль.

Читав історію, як одного козака вороги збирались повісити, а натомість він виговорив у них іншу смерть: на палі. Дійсно, така смерть набагато болюча і страждання, але той козак, знаючи, що його предки саме так завершували своє життя, а він, мовляв, хіба ж менш їх гідний, аби шукати легшої смерті?                 Оце і є сила духу!

Як посилити силу власного духу? Через спорт, наприклад, аби вчитись долати біль, а причиняти собі фізічну біль навмисними діями,як це колись робили ченці, - то, мабуть, вже збочення.

Все починається з Любові.