Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 4
  • Переглядів: 4

Відгомін забутого неба, або Прадавня мудрість Гіперборії (відео)

У самій назві фільму "Відгомін забутого неба” Сергій Марченко відобразив суть розповіді і манеру її подачі. Відгомін з минулого сьогодні для нас видається казкою. У стрічці використано саме цей стиль оповіді. Голос за кадром начебто заколисує, але  коли звучать запитання, а відповіді ведуть у далеку минувшину, починаєш поступово усвідомлювати свій невидимий зв’язок із всесвітом, розумієш теперішні втрати  єдності з природою, з космосом завдяки здобуткам цивілізації.

170921chasha.jpg

Чаша Сонця - ЧаРа
Чаша Сонця - ЧаРа

Картини, які розгортаються перед нами дещо схожі на анімацію – синє колесо крутиться по небу, водяться небесні хороводи. Але дедалі таємничість поступово розвіюється і ми дізнаємося цікаві факти з життя наших предків: як чумаки по сіль ходили, як вони користувалися небесною навігацією, як легко вони орієнтувалися у просторі, бо знали небесну карту, знали ще задовго до того, як усе це було зафіксовано в інших цивілізаціях.

Казка поступово перетворюється на зібрання наукових фактів про стародавній світ наших пращурів. Закон зростання і закон збереження трансформується в особистісну дорогу кожного з нас, у вітер, що дме нам у спину, у зорі, що відбилися на наших долонях, бо, як би банально це не звучало, забуваючи своє коріння, сам не можеш віднайти своє місце у всесвіті. Начебто знаєш, де твій дім, а не можеш відшукати дороги додому.

 

Увесь науковий матеріал завдяки поетичності образів легко проникає у свідомість, а допитливих спонукає глибше пірнати у вивчення нашої історії і культури.

Про автора фільму:

Сергій Миколайович Марченко — український режисер, сценарист, фотохудожник, викладач, кінознавець. Кандидат мистецтвознавства, викладач Київського національного університету імені Карпенка.

Про Чашу Сонця: Чаша Сонця - ЧаРа

Наші інтереси: 

Стрічка Сергія Марченка наочно демонструє, як можна сприяти засвоєнню знань у молодого покоління, як викликати зацікавлення до різних наук, якими б нудними вони не видавались на перший погляд.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи