Зображення користувача Альберт Саїн.
Альберт Саїн
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Велика Британія, Данія і Швеція відмовляються давати гроші Греції

Міністри фінансів Данії, Швеції та Великої Британії проти використання спільного європейського фонду для порятунку Греції

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на EurActiv.

Зараз триває дискусія, який саме механізм використати для короткотермінового фінансування Греції.

Данія, Швеція та Велика Британія наполягають на тому, що для цього не можна використовувати Європейський механізм фінансової стабілізації (EFSM). Він може забезпечувати до 60 млрд євро допомоги країні Євросоюзу в разі потреби.

Фонд ESFM складається з грошей, які надходять від усіх членів ЄС, а не лише членів єврозони. Тож для його використання потрібен дозвіл усіх країн-членів Євросоюзу.

Міністр фінансів Великої Британії Джордж Осборн заявив, що буде блокувати будь-які спроби використовувати гроші платників податків для країни фінансової допомоги Греції.

Його підтримали міністр фінансів Швеції Магдалена Андерссон та міністр фінансів Данії Клаус Хйорт Фредеріксен.

19 країн зони дії євро мають свій інструмент - Європейський фонд стабілізації (ESM).

Ідею використати для короткострокової допомоги Греції саме ESFM, а не ESM раніше висловив голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер.

Обсяг фінансової допомоги, яку Греція отримає через Європейський стабілізаційний механізм (ESM), може скласти за три роки від €40 млрд до € 50 млрд.

Прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас заявив, що не вірить в ефективність заходів, запропонованих європейськими лідерами для порятунку грецької економіки, але готовий їх реалізувати.

МВФ закликає Євросоюз пробачити Греції більшу частину боргу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи