Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

В Білорусі з'явиться український телеканал

Категорія:

Спецтема:

Президент Петро Порошенко і очільник Білорусі Олександр Лукашенко домовилися про відкриття українського телеканалу в Білорусі. Про це глава української держави сказав 26 жовтня у Гомелі, де відбувається перший Форум регіонів України та Білорусі.

За словами Порошенка, великий інтерес в Україні "викликає транслювання білоруського каналу".

"Я дуже дякую вам за це, бо ми отримуємо об’єктивну інформацію від білоруських ЗМІ білоруською мовою, – сказав президент.

"Також ми домовилися про початок трансляції і українського каналу на території республіки Білорусь найближчим часом", – заявив Порошенко.

В Україні працює телеканал "Білорусь-24". Водночас білоруською мовою там демонструються переважно програми, які стосуються культури та історії. Всі новини та підсумкові інформаційно-аналітичні програми демонструються виключно російською мовою.

Крім цього в Україні транслюється єдиний незалежний телеканал, що мовить виключно білоруською мовою – польський "Белсат". У Білорусі неодноразово штрафували журналістів за співпрацю з телеканалом.

Наші інтереси: 

Розширення співпраці.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи