Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Турецькі овочі та фрукти можуть впаси у ціні, — експерт

Категорія:

Спецтема:

Якщо через ситуацію в Сирії конфлікт між Росією і Туреччиною загостриться, то в Україні невдовзі може різко знизитися вартість турецьких овочів та фруктів. Про це розповів керівник Асоціація постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

Згідно з прогнозом експерта, у випадку загострення конфлікту Росія і Туреччина можуть знову припинити авіасполучення і поставки товарів. Саме тому овочі і фрукти, які повинні були б постачатися на російський ринок, можуть потрапити в Україну за зниженими цінами.

"Вчора ввечері стало відомо про те, що російські авіаперевізники отримали повідомлення про нову можливу заборону на чартерні перевезення в Туреччину. Така заборона діяла протягом року після того, як Туреччина збила російської Су-24 в Сирії.

Після цього були згорнуті економічні відносини між країнами, в тому числі введено продуктове ембарго на фрукти та овочі зі Стамбула, що відразу стало помітно на українському ринку у вигляді 20-30% знижок на продукцію", – пояснив Дорошенко.

На сьогодні ситуація повторюється через політичні розбіжності країн у Сирії. За прогнозами експерта, якщо в стосунках держав виникне криза, то в Україні може здешевшати весь асортимент турецьких аграріїв.

Зазначається, що коштуватимуть менше апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути, виноград, гранати, кабачки, салат, перець, томати, огірки, персики, нектарини, абрикоси, черешні, груші.

Наші інтереси: 

Гарна новина для українських сироїдів і охочих до природніх смаколиків! Вже готуємось!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи