Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Вживання овочів і фруктів позитивно впливає на самопочуття

Спецтема:

Дослідження, проведене новозеландським Університетом Отаго за участі 171 добровольця, довело, що фрукти і овочі позитивно впливають на наш організм

Вік добровольців був в діапазоні від 18 до 25 років.

Учасників дослідження розділили на три групи: перша група не змінила раціон, друга група вживала більше овочів і фруктів, використовуючи при цьому текстові нагадування.

Третя група щодня вживала тільки свіжі овочі і фрукти.

Спостереження велися протягом двох тижнів. Вдалося встановити, що третя група добровольців відчувала себе значно краще — зріс рівень психологічного благополуччя, підвищилася мотивація і випробувані стали більш енергійними.

Вчені звернули увагу, що учасники експерименту з другої групи частіше вживали овочі після термічної обробки або разом з іншою їжею. Тоді як та група добровольців, яка отримала найбільший позитивний ефект, вживала овочі сирими і свіжими.

В майбутньому планується встановити, чи зможе допомогти вживання овочів і фруктів у боротьбі з депресією.

Наші інтереси: 

Доказів користі вживання саме сирих овочів та фруктів вже не цурається навіть офіційна медицина. Користь важко приховати.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую, пані Оксано. А зібрані рослини (які ще не встигли виполоти) на екологічно чистій ділянці з додаваням меду, ягід - оце салат! Смакує всім (навіть, тим, хто вперше прилучився). Літом ще цікавіше, бо більше рослин можна додати. Перевірено.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Хочу звернути увагу на наступне:

Формула Харріс-Бенедикта - метод визначення добової норми калорій, необхідних організму для підтримки існуючої ваги тіла. Споживаючи кількість калорій, розрахованих за формулою, ви не будете ні худнути, ні збільшувати вагу.

Важливо відзначити, що розрахунки будуть точні лише для середньої статури - для надмірно худих, надмірно повних або навіть для м'язистих людей дана формула не підходить, оскільки не враховує індивідуальні особливості та потреби

Первісна версія формули для розрахунку норми калорій була визначена емпіричним шляхом і представлена ​​в 1919 році вченими-антропологами Джеймс Артуром Харрісом (James Arthur Harris) і Францис Гано Бенедиктом (Francis Gano Benedict).

Для складання формули вчені досліджували 239 добровольців різних статей і вікових груп з різним відсотком жиру в організмі. Формула була переглянута і уточнена вченими А.М. Роза (Roza A.M.) і Ш. М. Шізгал (Shizgal H.M.) в 1984 році.

Формула Харріс-Бенедикта визначає базовий рівень метаболізму (basal metabolic rate, BMR) - рівень енергетичних потреб організму без урахування додаткової енергії, необхідної для будь-якої фізичної активності.

BMR є свого роду рівнем «енергії спокою» - калоріями, необхідними організму для підтримки життєдіяльності. Будь-який вид фізичної активності підвищує реальні потреби в енергії, тому вимагає додатковий коефіцієнт.

Розрахунки по формулі Харріс-Бенедикта:

Чоловіки:

BMR = 88.36 + (13.4 x вага, кг) + (4.8 х зріст, см) - (5.7 х вік, років)

Жінки:

BMR = 447.6 + (9.2 x вага, кг) + (3.1 х зріст, cм) - (4.3 х вік, років)

Визначення рівня активності:

Розділяють п'ять типів фізичної активності: мінімальний (ніяких фізичних навантажень), низький (фізичні навантаження 1-3 рази в тиждень), середній (3-5 днів в тиждень), високий (6-7 разів на тиждень), дуже високий (тренування частіше, ніж раз в день).

Для визначення повної потреби організму в енергії і калоріях потрібно помножити BMR, що відповідає вашому статтю, віком і вагою, на коефіцієнт, який визначається в залежності від вашого рівня фізичної активності в рамках тижня:
  

  •   Мінімальний рівень, норма калорій = BMR x 1.2
  •   Низький, норма калорій = BMR x 1.375
  •   Середній, норма калорій = BMR x 1.55
  •   Високий, норма калорій = BMR x 1.725
  •   Дуже високий, норма калорій = BMR x 1.9

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Розрахунок добової норми калорій складається з декількох етапів. Спочатку слід розрахувати харчування на фактичну калорійність раціону. Для цього протягом тижня записуйте в блокнот все, що ви випили і з'їли. А потім по таблиці калорійності підрахуйте ваш добовий раціон. Після необхідно розрахувати харчування на фізіологічний витрата енергії. Вранці зважуйтеся натщесерце і, використовуючи наведені нижче формули, розрахуйте енергію, яка необхідна для підтримки основних функцій організму.

Розрахунок добової норми калорій для чоловіків:

  • Вік 18-30: ((0,0630 х вага в кг) +2,8957) х240.
  • Від 31 до 60: ((0,0484 х вага в кг) +3,6534) х240.
  • Якщо вам за 60: ((0,0491 х вага в кг) +2,4587) х240

Розрахунок добової норми калорій для жінок:

  • Вік 18-30 років: ((0,0621 x вага в кг) +2,0357) х240.
  • У віці 31-60 років: ((0,0342 х вага в кг) +3,5377) х240.
  • Якщо вам за 60: ((0,0377 х вага в кг) +2,7546) х240
  • Якщо ваш спосіб життя не насичений руховою активністю, то після розрахунку добової норми калорій, слід результат помножити на коефіцієнт 1,1.
  • Якщо в житті присутнє фізичне навантаження середньої інтенсивності, то коефіцієнт становить 1,3.
  • Якщо ви активно займаєтеся спортом, то коефіцієнт становить 1,5.

Так ви отримаєте оптимальний результат розрахунку добової норми калорій, при якому завжди будете в формі.
Щоб розрахувати харчування, калорійність розподіляється на 3-5 прийомів їжі.

  • Сніданок повинен становити 25%;
  • другий сніданок - близько 15%;
  • обід - 35%;
  • полуденок - всього 10%;
  • на вечерю - 15%.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Ія Подолянка.
0
Ще не підтримано

Недавно попала мені в руки брошурка-збірник статей М.Реріха"Хай буде світло". В статті "Розкіш" мене здивували такі слова"..Не забудем.як Чингіз-хун.бажаючи попередити розкошування своїх соратників.провів перед усім народом чудовий повчальний дослід.Декільком близьким друзям він запропонував одягнутися в найтонші китайські шовкові тканини і піров з ними через кущі терену, тамариску і інших колючих рослин.Коли вони вернулись до народних зборів,то.звичайно ,шовковий одягвиявився порваним.І вождб перед усіма показав непридатність розкішних тканин. Так само з допомогою своїх друзів він показав, що розкішна їжа викликає лише хворобу.щоб вернути до молочної і рослинної здорової їжі." От вам і дикун Чингіз-хан!(як твердила радянська пропаганда)

Зображення користувача Майя Українська.
0
Ще не підтримано

Дякую, пані Оксано. А зібрані рослини (які ще не встигли виполоти) на екологічно чистій ділянці з додаваням меду, ягід - оце салат! Смакує всім (навіть, тим, хто вперше прилучився). Літом ще цікавіше, бо більше рослин можна додати. Перевірено.

Радіймо! Тільки шляхом творення сьогодення, майбутнє вітаємо чистотою, світлом перемагаємо!