Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Стартап Robo з українською співзасновницею залучив $500 тисяч від іноземних інвесторів

Українсько-казахський стартап, розробник дитячих освітніх роботів Robo, отримав інвестиції від американського венчурного фонду SOS Ventures, від польської фундації Arkley VC, бізнес-ангела Юргена Хабіхлера і австрійського федерального банку розвитку і фінансування AWS.

roboteam.jpg

Фото: StartUpLine

Команда переїхала в Китайський hardware-акселератор HAXLR8R і намагається налагодити виробництво пристроїв в Шеньчжені, повідомляє StartUpLine.

Robo – це дитячий освітній робот, який поєдную в собі гру з навчанням програмування та роботехніки. Дитина може сама зібрати робота і запрограмувати його. У цьому йому допоможуть спеціальні мобільні додатки, доступні для платформа iOS і Android.

«Програмувати роботів і керувати ними зовсім нескладно, і ці навички можна розвивати з самого дитинства», – каже засновник проекту Анна.

Проект Robo заснували казах Рустем Акішбеков і українка Анна Яроцька e 2013 році. Пізніше до них приєднався студент UC Berkeley Іскандер Рахманбердіев. У грудні минулого року проект Robo виграв конкурс стартапів і отримав приз – $ 10 000 від ізраїльського венчурного фонду Genesis Angels, відомого своїми багатомільйонними інвестиціями в додатки Mobli і Yo!. А вже в липні 2014 закрив угоду з SOS Ventures та переїхав в Шеньчжень,

Компанія Robo Technologies Inc. зареєстрована в США і орієнтується на американський і європейський ринки. У команди є повністю працюючий прототип продукту і мета – налагодити в Китаї виробництво роботів.

Шеньчжень – це виробничий центр Китаю, де розташована найбільша кількість потужностей. І навіть будівля, в якій ми знаходимось, представляє собою такий собі hardware-супермаркет, в якому на декількох поверхах продаються мікрочіпи, мікросхеми або світлодіоди.

На сьогоднішній день в команді більше 10 осіб, серед яких не тільки казахи і українка, але також вихідці з Індії, Китаю, США та Австрії – серед них випускники MIT і UC Berkeley з досвідом роботи в Microsoft і Zynga.

Крім того, в Robo зараз набирають інженерів з України. Радником компанії є Семен Дукач, директор Techstars в Бостоні, який інвестував в Petcube.

Також команда планує запустити кампанію Robo на Kickstarter, але для цього потрібно спершу зрозуміти, у скільки обійдеться один робот і як скоро він зможе вступити на ринок.

 

 

 

Наші інтереси: 

Українці змушені реєструвати свої старапи в інших країнах і виїзжати з України. Але там вони набираються довсіду і міжнародних контактів, аби рухатися далі. Добре, що вони запрошують українців до себе на роботу. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
стартап
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи