Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Стартап «Гартленд» з погляду програм «П’ять вигод» і «ПРАЗ»: нараховуємо бали

Кваліметрична методика дозволяє кількісно оцінити просування будь-якого проекту від мрії до стартапу. А на якому етапі великого шляху перебуває «Народний Оглядач», він же – «Гартленд»?

180603kalkulyator.jpg

Кваліметрія - велика сила!
Кваліметрія - велика сила!

Метафізичне ядро

Як ми вже знаємо, фундаментом стартапу є виконання програми «П’ять вигод». Ми не можемо оцінити всю спільноту «Народний Оглядач», оскільки вона занадто різноманітна і в ній багато новачків. Тому зосередимося на стані, в якому перебуває його «метафізичне ядро» – зазвичай це гравці, які є головними інвесторами нашого проекту, тобто активно підтримують його роботою і грошима. Ці гравці проклали шлях нагору, тому підтягування до них усіх інших членів спільноти  – питання часу.

Система оцінювання описана у статті   Програма «П’ять вигод»: методика надійної самооцінки – просто, легко, цікаво і конкретизована у окремих статтях.

Програма «П’ять вигод»

1. Їжа і вода. Все виконано, тож отримуємо +3 бали.

2. Сон і активність. Правильний сон уже став нормою, робимо вправи,  просто рухаємось – за це записуємо ще +6 балів.

3. Інформаційна гігієна. Сайт НО є зразком позитивного мислення, тож сміло записуємо собі +9 балів.

4. Здоров’я. Наші головні інвестори уже давно взагалі не хворіють і перебувають у просторі позитивних подій. Важливим підтвердженням цьому є те, що вони можуть дозволити собі робити серйозні внески на підтримку нашого проекту. За це маємо +12 балів.

5. Клуб друзів. Тут ми обмежилися тільки офіційними представниками, тому з можливих 20 балів можемо записати собі лише +5.

Так що з 50 балів ми набрали 35, тобто програма «5 вигод» виконана на 70%. Для повного виконання програми треба створювати місцеві представництва ЦСК Гартленд (з двох і більше офіційних представників), клуби (з трьох чи більше учасників, які регулярно зустрічаються в реалі) і вари (клуби з «територію постійного базування»).  

Програма «ПРАЗ»

1. Стратегічне захоплення. Тут ми чітко визначилися: наше захоплення полягає в тому, щоб підніматися до Царства божого, тобто у Простір волі. Піднесення вгору дає нам особисте вдосконалення, гармонізацію соціального і фізичного простору. За це записуємо собі +3.

2. Стартап-ідея. Рух до нової цивілізації у формі Центру стартап-культури Гартленд володіє такими обов’язковими якостями стартапів, як актуальність, реалістичність, масштабованість та інноваційність. У цій справі в нас нема конкурентів, що уможливлює вибухове розгортання. За це отримуємо +6 балів.

3. Стартап-прототип. Нашим продуктом є Світло – вищі знання і енергія, які гармонізують і піднімають у простір позитивних подій. Наша економічна модель побудована на економіці облікованого дарування і випробувана стійкою роботою Народного Оглядача. Наша організація має неформальний характер, проте у ній є все необхідне: мета, спеціалізація, команда, правила взаємодії. Сміло пишемо собі + 9, а оскільки ми живемо власною силою, то ще й додаємо бонус +7 балів.

Як бачимо, програму «ПРАЗ» ми виконали на 100%, тож можемо переходити на третій рівень стартап-культури.

Третій рівень – «Насіння»

Третій рівень стартап-культури передбачає розробку і опанування трьох напрямків: «культура сім’ї», «культура компанії», «культура демосу». Для успішного виконання цього (третього) рівня стартап-культури необхідно повністю завершити програму «П’ять вигод» (першого рівня), тобто довести її до 100% виконання.  

Програму опанування третього рівня стартап-культури назвемо «Насіння» («Seed»). Критерієм її виконання стане швидке розгортання мережі клубів Гартленд, а також їх віртуального представництва у формі мережі сайтів Інституту Міжмор’я.   

Сіємо зерно нового світу!

Оксана Білозір - Батьківське жито   

Наші інтереси: 

Формуємо етномережу нової цивілізації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи