Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Станьте власною групою підтримки, абсолютні оптимісти - це завжди успішні люди", – Брайан Трейсі

Для того щоб працювати якнайкраще, ви повинні стати своєю групою підтримки. Розвиньте у собі звичку тренуватись й заохочувати себе якомога краще грати.  Щоб підтримувати власну мотивацію, ви повинні перетворитись на абсолютного оптиміста. 

Більша частина емоцій, негативних чи позитивних, визначається тим, як ви розмовляєте з собою щохвилини. Ваші відчуття визначаються не тим, що з вами діється, а тим, як ви інтерпретуєте події.

Ваша версія подій багато в чому визначає, ці події мотивують чи демотивують вас, дають чи відбирають енергію. Щоб підтримувати власну мотивацію, ви повинні перетворитись на абсолютного оптиміста. Ви повинні вирішити позитивно реагувати на слова, дії та реакції інших людей і ситуації навколо вас.

Не дозволяйте нездоланним труднощам і невдачам у житті впливати на ваші емоції та настрій.

КОНТРОЛЮЙТЕ СВІЙ ВНУТРІШНІЙ ДІАЛОГ

Ваша самооцінка, те, як ви любите й поважаєте себе, є серцевиною вашої мотивації та наполегливості. Ви повинні вести з собою позитивні розмови, що впливатимуть на зростання вашої самооцінки. Кажіть щось на кшталт: «Я собі подобаюсь! Я собі подобаюсь!» — і повторюйте ці слова, аж доки не почнете вірити й поводитись як високопродуктивна особистість.

Щоб бути постійно мотивованим і перемагати страх чи сумнів, повторюйте собі постійно: «Я можу це зробити! Можу!» Коли вас питають, як справи, завжди відповідайте: «Чудово!»

Не має значення, як ви почуваєтесь і що насправді відбувається у вашому житті, — прийміть рішення лишатись веселим і незламним. Віктор Франкл у своєму бестселері «Людина в пошуках сенсу» писав: «Остання людська свобода — обирати власне ставлення до обставин, які їй дано». Припиніть жалітися на свої проблеми й залиште їх при собі.

«Ніколи не розповідайте про свої проблеми іншим. Вісімдесяти відсоткам узагалі начхати на них, а решта 20 % навіть раді, що у вас є проблеми». 

Гуморист Ед Форман

РОЗВИВАЙТЕ ПОЗИТИВНЕ МИСЛЕННЯ

Мартін Селіґмен протягом двадцяти двох років проводив дослідження в університеті Пенсильванії і виклав його в книжці «Оптимізму можна навчитись».

У результаті роботи він визначив, що оптимізм — це найважливіша риса, яку можна розвинути для досягнення професійного й особистого успіху та щастя. Здається, що оптимісти більш ефективні майже в кожній сфері життя.

Виявляється, оптимісти мають чотири особливі звички, і кожна з них набувається шляхом практики й повторення.

  1. Оптимісти шукають позитив у будь-якій ситуації. Наскільки б погано все не складалось, оптимісти шукають позитив і переваги для себе. І не дивно, що вони його завжди знаходять.
  2. Оптимісти завжди шукають корисний урок у будь-яких труднощах та неприємностях. Вони вірять: труднощі не руйнують, труднощі навчають. Для них кожна неприємність або проблема несе цінний урок, який дозволить навчитись і вирости, і вони рішуче налаштовані його знайти.
  3. Оптимісти завжди шукають розв’язання проблеми. Замість того щоб звинувачувати й жалітись у важку хвилину, вони починають діяти. Вони питають себе: «Яке розв’язання? Що ми тепер можемо зробити? Який наступний крок?»
  4. Оптимісти постійно думають і говорять про свої цілі. Вони думають, чого хочуть і як цього досягти. Вони думають і говорять про своє майбутнє, думають, куди йти, а не про те, де були й звідки прийшли. Вони завжди дивляться вперед, а не назад.

Коли ви постійно будете чітко уявляти свої цілі, ідеї та вести розмову з собою позитивно, то почуватиметесь більш зосереджено й енергійно, більш упевнено і творчо. Матимете краще відчуття контролю й особистої сили.

Якщо ви будете почуватись більш позитивно та вмотивовано, то більше матимете бажання розпочинати роботу й продовжувати її.

Домашнє завдання:

1. Контролюйте власні думки. Не забувайте, що станете тим, про кого думаєте більшу частину часу. Переконайтесь, що ви говорите й думаєте про те, чого хочете, а не про те, чого не хочете.

2. Мисліть позитивно, беручи абсолютну відповідальність за себе та все, що з вами відбувається. Не критикуйте інших, не скаржтесь і нікого ні в чому не звинувачуйте.

Прийміть рішення працювати, а не знаходити відмовки. Нехай ваші думки та енергія будуть зосереджені на майбутньому, на тому, що ви можете зробити зараз, аби покращити своє життя. Усе інше прийде саме собою.

 

Викладено за мотивами книги Брайана Трейсі "Зроби це зараз. 21 спосіб зробити більше за менший час".

Попередня стаття: Щастя та успіх залежать від рівня особистої енергії: максимізуйте власні сили!

Продовження читайте: Як позбутись технологічного рабства і стати господарем власного життя

Наші інтереси: 

Інструменти для досягнення успіху лежать на поверхні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи