Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Сенатор Хоулі представив законопроект, де пропонує штрафувати американські компанії, які використовують рабський труд в Китаї

Спецтема:

Сенатор-республіканець Джош Хоулі (Josh Hawley) представив законопроект, який пропонує карати американські компанії, що використовують рабський труд, оскільки чимало американських корпорацій, таких як Nike та Apple, потрапили під вогонь критики за свої давні зв’язки з китайськими трудовими таборами, де працюють ув’язнені уйгурські мусульмани.

20200721hawley.jpg

Senator Josh Hawley / YouTube

 «The Slave-Free Business Certification Act» (Закон про сертифікацію бізнесу, який не використовує рабський труд) вимагатиме від кожного американського бізнесу, що отримує по світу понад 500 мільйонів доларів США, проводити аудиторські перевірки, а їх генеральні директори мають отримувати в Міністерстві праці США сертифікат, який підтверджує, що компанія не використовує рабський труд в своїх ланцюгах поставок, а також публікувати звіт компанії про зусилля в уникненні ситуацій, коли в ланцюгах поставок може потрапляти рабський труд. Законопроект дозволить міністрові праці штрафувати компанії на суму до 500 мільйонів доларів за невиконання цих положень.

«Корпоративна Америка та знаменитості, що продають свою продукцію, говорять про корпоративну соціальну відповідальність та соціальну справедливість тут вдома, а в той же час заробляють мільйони доларів на труді рабів, яки збирають їх продукцію», - каже Хоулі. – «Керівники створюють просунуті передові бренди для американських споживачів, але із задоволенням доручають роботу китайським концтаборам».

Опубліковане у березні дослідження Forbes показало, що 83 компанії з різних країн, серед яких такі американські компанії як Nike, Gap, Tommy Hilfiger, General Motors, Apple, Google та Microsoft, прямо або опосередковано отримали прибуток від використання Китаєм ув’язнених уйгурських мусульман. Хоулі також розкритикував NBA за його зв’язки з Китаєм і випадок, коли NBA заборонили наносити на свої трикотажні вироби напис «FreeHongKong».

(На сайті NBA є послуга, де ви можете замовити фірмову майку NBA з нанесенням або вашого прізвища або якогось іншого короткого напису, гасла чи влучного мему – навіть з нецензурною образою діючого Президента США чи якоїсь знаменитості. Проте нанести напис «FreeHongKong» заборонено – система одразу ж видає повідомлення, що це неможливо. – прим. перекладача).

Законопроект Хоулі поступив буквально за тиждень після того, як Генеральний прокурор США Білл Барр (Bill Barr) розкритикував корпоративну Америку та Голлівуд за поступливість Компартії Китаю.  Він спеціально зауважив, що такі компанії як Google, Microsoft та Apple «занадто готові до співпраці з КПК».

Крім компаній, які отримують прибуток від китайських трудових таборів, Хоулі також розкритикував такі компанії, як Starbucks та Nespresso за те, що вони використовують бразильських робітників, які, як вважає Хоулі, «позбавлені предметів першої необхідності, таких як їжа та вода».

Джерело: Elle Reynolds. «Sen. Hawley Introduces Bill To Fine American Companies Relying On Chinese Slave Labor» - Jule 20, 2020, «The Federalist»

Переклав Володимир Щербина

Наші інтереси: 

Наростає протистояння між великими транснаціональними корпораціями і середнім класом. Республіканська партія США стоїть на захисті людей праці.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це дуже сильний хід республіканців. Тепер якщо демократи заблокують цей законопроект, то покажуть своє лицемірство щодо боротьби з рабством, яку вони підняли на щит. Якщо ж підтримають, то ударять по своїй економічній базі, якою є найбільші глобальні корпорації, базовані в США.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Це дуже сильний хід республіканців. Тепер якщо демократи заблокують цей законопроект, то покажуть своє лицемірство щодо боротьби з рабством, яку вони підняли на щит. Якщо ж підтримають, то ударять по своїй економічній базі, якою є найбільші глобальні корпорації, базовані в США.

Все, що робиться з власної волі, – добро!