Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Республіканці вимагатимуть від Байдена більше допомагати Україні, а не фінансувати свої витрати – Чалий

Категорія:

Спецтема:

В Палаті представників Конгресу США після останніх проміжних виборів змінилася конфігурація. Тепер там трохи більше республіканців. Чомусь деякі медіа почали розганяти паніку, що це стане проблемою для України. Колишній посол України в США Валерій Чалий розвіяв ці побоювання. Небагато хто знає, що насправді в усіх пакетах допомоги Україні – тільки частина на допомогу України, решта йдуть на ковід та різні соціальні програми.

chalyy-3.jpg

Валерій Чалий
Вале́рій Олексі́йович Ча́лий (нар. 1 липня 1970, Вінниця) – український політик, дипломат, громадський і державний діяч

Сьогодні ми маємо фінансову і військово-технічну допомогу від США, очікується новий пакет допомоги. І все це ми зможемо використовувати наступного року незалежно від того, яке буде ставлення в Палаті представників.

Республіканці навпаки будуть критикувати президента Байдена, який належить до Демократичної партії США, що він мало робить для України, що не дає ракет АТАКМС, не дає дотепер далекобійних дронів, сказав Валерій Чалий. Водночас республіканці посилять контроль.

Республіканці не хочуть, щоб у тому пакеті на 40 млрд, які виділені начебто для України, для України там було насправді тільки 6 чи 8 млрд, але при цьому це розглядалося як допомога Україні.

Чалий передбачає, що військові кошти для України будуть йти нормально, а кошти на "реформи" та "відновлення" України будуть контролюватися. В будь-якому разі у президента США залишається можливість використати ленд-ліз, який він ще не використовував.

Співрозмовник Чалого зазначив, що на полях України випробовується американська зброя, що дуже вигідно американському ВПК, на що Чалий відповів: "Це тільки один бік медалі. Політичні рішення у Вашингтоні відстають на два кроки від рішень військових".

Чалий дуже дивується, чому нам не довіряють, адже ми виконуємо наші партнерські зобов'язання.

Для України важливо, щоб було політичне рішення США. Політичне рішення формується в Пентагоні та Держдепі, в розвідці та Білом дому. Плюс потрібно працювати з лобістами військово-промислового комплексу.

Республіканці США весь час зазначають, що потрібно стежити за тим, як витрачаються гроші платників податків, говорячи про допомогу країні.

Валерій Чалий зазначив, що в усіх пакетах допомоги Україні – тільки частина коштів на допомогу України. Якщо взяти сумарно цифри виплат з 24 лютого, то вони сягають 20 млрд. Багато це чи мало? Для України це виглядає багато.

Проте він навів приклад, що витрати РФ на свою армію до повномасштабної війни були 60 млрд в рік, а зараз щонайменше у два рази більше. Військовий бюджет США – 768 млрд доларів. Отже, 20 млрд – це мізер у порівнянні з тим, що платили б США, якби війна вийшла за межі України.

Питання війни України з Росією є питанням безпеки США. Кожен долар, вкладений в Україну зараз, економить 5 доларів через 3-4 роки.

У тих пакетах допомоги демократи закладають кошти, які взагалі не стосуються питань безпеки. Наприклад, там йдуть кошти на ковід і певні соціальні програми. Тому республіканці щиро обурюються тому, що гроші під виглядом допомоги Україні йдуть зовсім на інші цілі.

Демократи та нинішня правляча верхівка США формує думку, що на Україну вже витрачено 70 млрд доларів! А це – неправда.

Валерій Чалий припускає, що США не ухвалюють рішення про статус РФ як держави-терориста, тому що адміністрація Джо Байдена не хоче звужувати собі можливості для маневру.

Наші інтереси: 

Ще одне підтвердження того, про що ми неодноразово писали, – республіканці є друзями України, а не ворогами, як нам намагаються нав'язати мейнстримні ЗМІ. Також важливо, що колишній посол США підтвердив те, про що ми писали: тільки 6 чи 8 млрд з 40 пішло на озброєння, військове обладнання, підготовку, логістичну підтримку матеріально-технічного забезпечення, розвідувальну підтримку. В ці 40 млрд адміністрація Байдена заклала величезні кошти на зовсім інші речі. Наприклад, 6,58 млрд доларів виділено на гуманітарну допомогу, 4,35 млрд підуть (чи вже пішли) для надання продовольчої допомоги людям по всьому світу, що страждають від голоду через війну Росії проти України, 760 млн – для попередження та реагування на глобальну продовольчу небезпеку. 900 млн – для надання допомоги біженцям з України на території США, в т. ч. для проживання, вивчення англійської мови, посттравматичної підтримки, навчання в школах. 54 млн – для надання медичної допомоги біженцям з України на території США; 20 млн – на додаткову гуманітарну допомогу. Цікаво, скільки тих біженців в США? Чи співмірні витрати на тих біженців з витратами на війну в Україні?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи