Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

П'ять поширених помилок, які роблять люди в житті

Кожна людина робить помилки. Одні помилки заважають рухатися далі у відносинах, інші заважають досягненню цілей. Люди завжди припускалися помилок, пише "Сьогодні". І з цим нічого не вдієш.

Зміст

 Помилка № 1. Нездатність чекати.

Майже півстоліття тому американські вчені провели дуже цікавий експеримент із солодкими смаколикам: у кімнату посадили дитину і запропонували їй цукерку. Проте перед нею був вибір - або вона скуштує цукерку відразу, або чекає 20 хвилин і отримує ще одну цукерку.

Бували випадки, коли діти відразу починали їсти цукерку, ще навіть не прослухавши правила. Але деякі діти все ж вибрали варіант, і терпляче чекали своєї другої цукерки.

Експеримент закінчився в сімдесятих роках, всі результати його були опубліковані в пресі. Однак вчені вирішили продовжити спостерігати за дітьми-ласунами. Як виявилося пізніше, це рішення було вірним. Саме ті діти, яким вистачило терпіння дочекатися на другу цукерку, в житті досягли більшого ніж ті, хто виявився не настільки терплячий.

Висновок можна зробити простий: хто вміє чекати, той дочекається більшого. Тому вміння чекати відіграє дуже важливу роль в нашому житті, допомагає здійснити свої мрії.

 Помилка № 2. Невірна мотивація.

Людьми оволодіває страх, коли справа доходить до прийняття важливих рішень. Відбувається це тому, що більшість не знає, чого ж вони хочуть. Якщо у вас не буде точної мети в житті, то ви зможете припуститися багатьох помилок, прийняти багато непотрібних пропозицій.

За відсутності чітко поставленої мети будь-яка дрібниця може ввести вас в оману і вибити з колії.

  • Подумайте про те, навіщо ви займаєтеся своїм заняттям.
  • Спробуйте відповісти на запитання, використовуючи приклад письменників. Для чого вони пишуть книжки?
  • Чого отримуєте гроші.
  • Популярність.

Майже всі пишуть книжку для того, щоб отримати за це гроші. Більшість людей в своєму житті просто прагнуть стати юристами, лікарями, отримати вищу освіту і все. Але це не мотивація, не мета. Багатьом потрібен лише статус, вони не думають про те, що головне це добре виконувати роботу.

 Помилка № 3. Бажання отримати відразу все

Розглянемо цю помилку на прикладі письменника з Америки. У нього в репертуарі є вже декілька книжок. Молодому письменникові видавництво запропонувало контракт на написання книжки. Він був дуже радий, розповідав про це всім, зокрема і своєму вчителеві. Але його реакція виявилася зовсім несподіваною.

Він, звичайно, був радий за свого учня, але сказав йому дуже важливі слова – потрібно почекати. Вчитель вважав, що молодий письменник ще не був готовий до такого важливого кроку. І письменник прислухався, він чекав, працював над своїми вміннями, на це він витратив кілька років.

А тепер подумайте, чи зміг би він написати книжку, яка б стала шедевром в своєму юному віці? Дуже малоймовірно. І подумайте, чи зможете ви зробити щось значуще зараз чи краще трохи зачекати?

Можливо, нагорода за очікування буде набагато кращою і більш значущою, ніж та, яку б ви отримали пару років тому.

Як не припускатись такої помилки? Слід довго і наполегливо працювати, віддаватися власній справі. Не думайте, що успіх прийде до вас відразу. Майте терпіння.

Помилка № 4. Страх втратити сприятливий момент.

Більшість не вміють чекати, тому що бояться втратити той самий момент. Легко сплутати невелику паузу перед початком дій і очікуванням винагороди, яка на вас чекає.

Коли постане момент починати дії, ви це усвідомите. Готовність діяти не означає, що момент настав. Потрібно бути абсолютно впевненим у тому, що час діяти настав.

Як не допускати цю помилку? Коли момент реально настане, не давайте своїй нерішучості заволодіти вами. Не варто тупцювати на місці і чекати найліпшого моменту.

Помилка № 5. Бездіяльність через страх невдачі.

Коли ви почнете шлях до своєї мрії, на вашому шляху на вас чекатимуть перешкоди і труднощі. Не слід здаватися перед першою ж. Намагайтеся все подолати, можливо, це вийде не з першого разу, але все ж вийде.

Важливим є те, як ви будете себе поводити після першої поразки. Можливо, ви здастеся, відмовитеся від подальших дій. Потрібно докласти всіх зусиль, щоб такого не трапилося.

Обміркуйте ситуацію розсудливо, зрозумійте, що спричинило невдачу. Надалі спробуйте знову. У вас однаково вийде досягти мети, і емоції, які вас переповнять, будуть дуже приємними.

Як не допускати цю помилку? Не потрібно боятися діяти тільки тому, що вас може очікувати провал. Краще зробити і пошкодувати, ніж просто сидіти, склавши руки.

 Для того, щоб уникнути помилок, які можуть відбитися на вашому майбутньому, дотримуйте декількох порад.

  • Майте терпіння, вміння чекати винагороджується подвійно;
  • Поставте собі мету, вона повинна бути чіткою;
  • Будьте впевнені в собі і своїх діях;
  • Приймайте важливі рішення тільки "на тверезу голову".

 

 

Наші інтереси: 

Краще зробити і пошкодувати, ніж не зробити і пошкодувати.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи