Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Онлайн-кредит: небезпечно, чи все-таки доступно і вигідно?

Фінансова стабільність — це відчуття, що його кожен відчуває по-своєму. Комусь необхідно мати потужну «фінансову подушку», а хтось почуває себе впевнено, якщо просто знає куди звернутись за допомогою у скрутний момент.

Щоб «дожити до зарплати» чи купити щось «позапланове», часто не вистачає всього кількох тисяч, а то й сотень гривень. В таких випадках допомагають організації, що надають швидкий кредит на карту просто в режимі онлайн. Проте в інтернеті гуляють міфи про небезпеку співпраці з такими добродіями. Чи справді це так? Спробуємо розібратись.

ТОП-5 міфів про онлайн-кредитування в Україні

  1. Здебільшого це нелегально. НЕПРАВДА.

Кредитуванням через інтернет займаються як дрібні мікрофінансові організації (МФО), так и потужні банківські установи. Щоб не натрапити на шахраїв (а вони, як відомо, є всюди), варто провести хоч якийсь примітивний аналіз пропозиції. І зробити правильний вибір.

  1. Онлайн кредит — це дуже дорого. НЕПРАВДА.

Різні кредитні установи встановлюють різні відсотки — це так. Не варто погоджуватись на першу-ліпшу пропозицію. Знову ж таки, варто провести аналіз ринку і обрати найкращий варіант.

  1. Це невеликі гроші до зарплати. Не завжди.

Здебільшого МФО пропонують дрібні суми на поточні потреби. Проте це пов’язано виключно з попитом саме на цей вид кредитування. У банківській установі можна взяти велику суму в кредит онлайн, наприклад, на розвиток бізнесу, і на тривалий термін.

  1. Це невигідно навіть із малими позиками. Черговий міф.

В будь-якому випадку слід читати умови угоди. Дуже часто, навіть якщо відсотки за користування позикою великі, кредитор пропонує пільговий період. То ж брати гроші в кредит на невеликий термін і вчасно повертати — це не дорого, а дуже навіть вигідно.

  1. Отримати кредит онлайн просто, бо гроші роздають всім підряд. БЕЗГЛУЗДЯ.

Отримувача позики ретельно перевіряють на платоспроможність. Якби все було так просто: «Взяв, і можна не віддавати», то позики онлайн не були б такі поширені, а великі банки точно б цим не займались.

Де можна позичати: критерії вибору кредитора

Позичити можна і в сусіда, звісно, якщо не бажаєте згодом жити поруч з ворогом. Щоб фінансові негаразди не впливали на добрі стосунки з родичами, друзями та сусідами, варто скористатись послугами кредиторів, перевірених часом та законом.

Наприклад, на сайті GROSHIK.COM вам запропонують кошти у позику, в тому числі на умовах фінансового кредиту. Організація працює на ринку кредитування кілька років і вже зуміла заслужити довіру позичальників.

Якому кредитору можна довіряти? У «Грошика» все просто:

  1. На сайті чітко і прозоро прописані умови та тарифи.
  2. Викладені у вільному доступі юридичні документи, що стосуються кредитора, та зразки договорів.
  3. Надана повна контактна інформація — виділена телефонна лінія, адреса юридична та електронна.
  4.  В особистому кабінеті можна відслідковувати суми отриманих та погашених позик. Погашення кредиту можливе через кабінет або будь-який банк на території України.

Як висновок: не можна говорити, що кредити онлайн — це погано чи не вигідно. Адже кожна позика — це різні умови, а тому може мати як переваги, так і недоліки.

Обирайте надійних кредиторів та вигідні тільки у вашому випадку умови кредитування — так можна не просто вирішити поточні фінансові труднощі, але і запобігти появі нових проблем з грошима.

Наші інтереси: 

Фінансова грамотність.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи