Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Мігранти вирішуватимуть долю виборів у Великобританії

Майже мільйон мігрантів із країн Британської Співдружності братимуть участь у травневих виборах.

12 квітня дослідницький центр з питань міграції “Migrationwatch UK” опублікував доповідь “Імміграція і виборча система Об’єднаного Королівства”.

Згідно з британським законодавством брати участь у виборах мають право “British subjects” – “британські суб’єкти”. Ще у 1918 році було ухвалено Акт “The Representation of the People Act”, який визнавав “британськими суб’єктами” кожного, хто на той момент був підданим британської Короні, незалежно від того, чи народився він на території самої Британії або на територіях так чи інакше залежних від Корони. Поняття “британський суб’єкт” включало в себе й громадян країн Співдружності. Завдяки цьому актові, якій ніколи не переглядався, право брати участь у місцевих та загальнонаціональних виборах на території Об’єднаного Королівства отримали громадяни майже 50 країн Британської Співдружності, Британських Залежних Територій та Республіки Ірландії.

За даними “Migrationwatch UK” сьогодні на території Об’єднаного Королівства проживають 3 млн. 353 тисячі іноземних громадян, із них 1 млн. 162 тисячі – громадяни країн Британської Співдружності. За оцінками демографів у цьому прошарку населення діти, що ще не мають права голосу, складають менше 15 відсотків. Таким чином отримуємо, що приблизно 988 тисяч дорослих іноземців – громадян країн Британської Співдружності – отримують право брати участь у голосуванні на місцевих та загальнонаціональних виборах, просто завдяки своєму походженню з цих країн.

Якщо раніше це сприймалось цілком спокійно, то тепер це питання набуває особливої чутливості. Адже кількість отих іноземних громадян, що мають право голосу (а це, як правило, трудові мігранти, або по-нашому “заробітчани”), збільшилась за останні чотири роки втричі, насамперед завдяки притоку мігрантів із Індії та Пакистану. Це відбулось завдяки лейбористській політиці “відкритих дверей”, що заохочує трудову міграцію до Британських островів.

Тепер цей прошарок населення стає потужною силою, що здатна помітно вплинути на результати виборів. А те, що це дійсно так, свідчить досвід виборів до місцевих органів влади у 2006 року в Голландії і Бельгії. Там в тих містах, де є багато натуралізованих іммігрантів, відбувся прогнозований експертами різкий зсув “вліво” завдяки іммігрантам, що голосують насамперед за збереження та зростання “велферу” (різних державних допомог). А саме за різні форми “велферу” та заохочення міграції виступають насамперед ліві, зокрема соціалістична партія Бельгії, яку іммігранти масово підтримали. Наприклад в 460-тисячному Антверпені, де іммігранти складають біля чверті населення, соціалісти отримали 35,3% голосів, порівняно з 19,5% на минулих виборах. Кожен рік із Антверпену уїжджають 4 тисячі корінних антверпенців, а прибуває 5 тисяч іммігрантів, отже на наступних виборах підтримка соціалістів буде ще потужнішою. В Бельгії становище ще усугубляється тим, що голосування на виборах є обов’язковим, а іммігранти, завдяки “Біллю про громадянство” від 2000 року, отримують бельгійське громадянство вже через 3 роки (а в окремих випадках 2 роки) проживання в країні.

Так і в Британії експерти передбачають потужну підтримку Лейбористської партії з боку як натуралізованих іммігрантів, так і оцих майже 1 мільйона громадян Співдружності. Бо саме Лейбористська партія заохочує іноземну трудову міграцію, що допомогло оцим новим виборцям потрапити до Великобританії і непогано тут влаштуватись. Між іншим, “Migrationwatch UK” також звернув увагу, що завдяки голосуванню по пошті можливі ситуації, коли голосуватимуть не тільки небританські громадяни, але й взагалі негромадяни Співдружності. Адже “немає перепон, щоб албанець проголошував себе кіпріотом, а сомалієць – кенійцем”.

До речі, також на виборах голосуватиме й приблизно така ж кількість громадян країн Європейського Союзу. Вони братимуть участь у місцевих виборах та виборах в Європарламент, натомість не мають право голосувати на загальнонаціональних виборах.

Якщо так піде далі, то долю Британії вирішуватимуть іноземці та натуралізовані іммігранти. І ще не відомо, чи звертатимуть вони увагу на думку власне англійців, шотландців та валійців.


----------------------------------------------------

В тему:

Темний бік імміграції

Коли мігранти з'їдять Європу

Україна займає 4-е місце у світі за кількістю міжнародних мігрантів

Доповідь білого доктора

Євгеніка для України

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи