Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Mercedes-Benz представила концепт модульного автомобіля майбутнього

Компанія Mercedes-Benz представила концепт міського автомобіля майбутнього Vision Urbanetic. Повністю електричний безпілотник має досить цікаву особливість – він модульний. Іншими словами, він дозволяє при бажанні змінювати кузов, адаптуючи транспортний засіб під різні потреби – перевезення пасажирів чи вантажів.

Vision-Vision Urbanetic являє собою платформу з двома змінними модулями. Завдяки першому автомобіль перетворюється в мінівен і здатний вмістити 12 осіб. Завдяки другому модулю електрокар змінюється на вантажний автомобіль. За словами представників компанії, заміна модулів займає менше двох хвилин.

Концепт розроблений з урахуванням використання в дуже щільно заселеному міському середовищі. Vision Urbanetic передбачає зростання пасажиропотоку та кількості перевезених вантажів без зміни поточної інфраструктури і без використання додаткового транспорту.

У Mercedes вважають, що в майбутньому електромобілі будуть об’єднані в єдину ІТ-систему. Згідно концепту, крім безпілотного режиму буде передбачений режим віддаленого ручного керування оператором. Vision Urbanetic обладнаний обчислювальною AI-платформою, яка може самостійно навчатися. Завдяки цьому, зокрема, автомобіль здатний в режимі реального часу оцінювати завантаженість доріг і шукати шляхи найбільш оптимального об’їзду заторів.

На цьому технічне оснащення концепту не закінчується. У компанії відзначають, що автомобіль здатний «спілкуватися» з пішоходами та іншими учасниками руху. Для цього спереду і з боків авто обладнано великими цифровими дисплеями, на які може виводитися різна інформація, наприклад, про те, що автомобіль їх бачить.

 

 

Наші інтереси: 

Технології, що нагадують казку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи