Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Стартап Torc перетворює звичайні машини на безпілотні

Поки великі компанії, на кшталт Tesla, створюють моделі з вбудованою безпілотною системою, маленькі стартапи працюють над тим, як перетворити звичайний автомобіль на автономний. Один з них – Torc Robotics, який планує запустити свій перший продукт вже в цьому році.

Torc Robotics працює над автопілотом вже десять років. У 2007 році компанія посіла третє місце на конкурсі DARPA Urban Challenge, після чого стала впроваджувати автономні технології в цивільній і військовій промисловості.

Тепер Torc Robotics планує вийти на споживчий ринок і забезпечити звичайні машини своїми установками, які прикріплюються на дах. У лютому її модифіковані автомобілі Lexus RX проїхали понад тисячу кілометрів з штаб-квартири в Вірджинії до заводу компанії Форд в Детройті, в серці автомобільної промисловості США, де колись зійшла з конвеєра знаменита Model T.

За словами глави компанії Майкла Флемінга, компанія вирішила вийти з тіні в зв’язку з підвищеним інтересом великих заможних компаній до автономних технологій керування, називаючи Google як одного із засновників цього руху.

«Ми накопичили величезний досвід в картографії та інших елементах автономного керування, – говорить він. – Ми цим займалися кожен день протягом десяти років». Torc планує співпрацювати з іншими компаніями, в тому числі як постачальник ПЗ і готових рішень.

Наші інтереси: 

За безпілотним транспортом майбутнє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи