Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 3
  • Переглядів: 3

Безпечна косметика

Світ:

Вже всі чули, наскільки нездорова, ненатуральна наша їжа, але мало хто звертає увагу на побутову хімію, а тим більше на косметику, в тому числі гігієнічну (зубні пасти, шампуні, мило...), адже треба памятати, що ми їмо і через шкіру, а ніс - прямий шлях до мозку! Останнім часом мене стало дуже цікавити питання шкідливості косметики. І я вияснила, які марки менш шкідливі.

У цей список потрапила в основному європейська косметика, в основному – французька, хоча, можливо, я просто з нею частіше маю справу.

Отже, буду говорити про косметику не так званого мас-маркету, думаю, натуральність там годі й шукати. Залишимо також і салонну косметику. Йдеться про так звані аптечні марки. Звісно, деяка кількість консервантів є, але в безпечній кількості. Ця продукція перевіряється на безпеку, алергенність і т.п.

Почну із марки, яка насправіді заслуговує довіру. Це німецька Weleda. Вона основана на маслах і аромомаслах. Зберігається за їх допомогою, а також невеликої кількості спирту. Отже, маємо абсолютно безпечну дитячу серію на основі календули (яку ретельно вирощують), включаючи шампунь на безпечній основі; серію для молодих мам, в якій є кілька унікальних продуктів, один з них – гель для профілактики варикозу на основі арніки, один із небагатьох, який реально діє. Для дорослих і дітей – зубні пасти на екстрактах, майже не піняться (безпечна основа). Також є і серія по догляду за шкірою обличчя, знову ж на аромомаслах і екстрактах, без будь-яких консервантів.

Далі. Французька косметика (Aven, Vichy, La roche Posay, Roc, Uriage...) без парабенів (майже вся), треба придивлятись до складу кожного продукту. Наприклад, ті ж гелі для умивання мають содіум лаурил сульфат, в деяких його немає – RoC. Також він відсутній в ізраїльській косметиці fresh look, vita activa… На подібні марки варто звернути увагу.

Виділилась російка марка MIRRA. Головні її особливості – дієвість і безпечність. Основа – артезіанська вода. Формули основані на косметичних і ефірних маслах, екстрактах і соках рослин, продуктах моря й бджолярства. Ряд інгредієнтів використовується тільки в даній продукції. В ній відсутні хімічні добавки, зберігаєтьс я за рахунок масел і спеціальної упаковки.

Заторкну трохи проблему косметики anti-age. Цікаво,за рахунок чого діють дешеві креми? Так, там можуть бути ті ж самі діючі речовини, але в більш грубій формі і з купою консервантів. Тоді, наприклад, в RoC є спеціально запатентована форма ретинолу, який діє на клітинному рівні й насправді проникає в глибокі шари шкіри. Дешевий же крем просто сильно натягує верхній шар шкіри, і маємо ефектність, а не ефективність.

Хочеться сказати про альтернативу звичайному очищенню шкіри. Є унікальний засіб – міцелярний розчин. Його основа – молекула міцела в розчині термальної води. Вона має кулеподібну форму й своєю поверхнею бере на себе бруд, маємо чисте свіже обличчя. Таким чином можна очистити і макіяж з очей. Разом з цим не порушується гідроліпідна плівка шкіри.

Окреме слово – про термальну воду, що представлена у французьких марках. Косметичні засоби цієї групи мають її в основі, в більшій чи меншій мірі. Вода відрізняється ступенем мінералізації; наприклад, Avene – найменш мінералізована, чудово заспокоїть і зволожить шкіру; найбільш мінералізована Uriage наситить шкіру мінералами. Тут немає єдиного рецепту, її просто треба підбирати індивідуально. Її головне завдання – зволоження. Можна збризнути воду на обличчя відразу після вмивання, перед нанесеннм крему. Актуальна вона і протягом дня, наприклад в жарку пору року або взимку під час отоплювального сезону.

Зверну увагу, вся що косметика індивідуальна, комусь щось може підійти, іншому – ні. Адже і продукти харчування не всім одинаково до смаку, деякі навіть можуть викликати алергію. Так відбувається саме через її натуральність.

Офіційні сайти косметичних марок:

http://weleda.com.ua/
http://www.weleda.com/
http://www.lierac.com/
http://www.pierre-fabre.com/
http://www.aveneusa.com/
http://www.nuxe.com/
http://www.roc.com/
http://www.labo-uriage.com/
http://www.sdm-hb.com/
http://www.vichy.com/
http://www.laroche-posay.com/
http://www.phyto.com/en/
http://www.caudalie.com/
http://www.fresh-look.com.ua/
http://www.rodenia.com.ua/rus/
http://www.mirra.ru/
http://www.mirra.com.ua

Інші корисні сайти:
http://krimroza.com/ru/
http://ecogoods.uaprom.net/
 


В тему:

Шкідливі інгредієнти в косметиці

Домашній хліб на хмелевій заквасці

Чому треба пити більше води

Вітаміни провокують рак та інфаркти
 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи