Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Археологи знайшли село в Галілеї, де жили апостоли Петро, Андрій і Пилип

Світ:

Археологи виявили в ізраїльській Галілеї, недалеко від північного берега Галілейського моря, залишки давньої споруди, яку називають Апостольською Церквою. Є велика ймовірність, що будівля була побудована на місці будинків апостолів Петра і Андрія, пише Daily Mail.

19080103.jpg

Center for the Study of Ancient Judaism and Christian Origins

Хоча згадки про церкву можна знайти в християнському тексті, датованому ще 725 роком нашої ери, не було ніякого підтвердження її існування, що змушувало дослідників сумніватися в тому, що вона коли-небудь існувала, пише НВ.

Тепер команда з коледжу Кінерет в Ізраїлі і Центру вивчення стародавнього юдаїзму і походження християнства при коледжі Найак виявила те, що може бути першим речовим доказом існування цього храму. Візантійська церква була знайдена неподалік від залишків поселення римської епохи. Це поселення, як вважають вчені, називалося Вифсаїда Галилейська і було батьківщиною апостолів Андрія, Петра і Філіпа.

Нещодавно виявлена церква, як сказав Мордехай Авіам з Кінеретского академічного коледжу, відповідала опису Віллібальда, баварського єпископа Ейхштетта, який відвідав область близько 725 року нашої ери і повідомив, що церква в Віфсаїді була побудована на місці будинку Петра і Андрія.

Хоча дослідники тільки до сих пір розкопали південні кімнати церкви, вони кажуть, що свідчення вказують на те, що вона була частиною монастирського комплексу.

«Ми розкопали церкву всього на одну третину, а може, і трохи менше, але це точно церква. План церкви, візантійська епоха, мозаїчні підлоги, вівтарна перешкода — все, що типово для храму. Між Капернаумом і Курсі є тільки одне місце, де очевидець описав в VIII столітті храм, і ми його виявили», — говорить Авіам.

Експерти впевнені, що наступний сезон розкопок розкриє більше секретів стародавнього місця, і планують повністю розкопати давню візантійську церкву. Вирішальним фактором є те, що в результаті розкопок знайдуть візантійські написи.

Наші інтереси: 

Нові факти до нового трактування Євангельської історії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Цікаво, як зареагує Ізраїль, коли викриють аріохрестиянські докази ??

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Цікаво, як зареагує Ізраїль, коли викриють аріохрестиянські докази ??

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Пройшовши далі по східному березі озера, до приблизно на милю вище того місця, де в нього впадає Йордан, можна було знайти Східну Віфсаїду. Герод Пилип, тетрарх, перетворив це місце з рибальського селища на красиве і квітуче місто і дав йому царське ім'я Юлія на честь дочки імператора Августа … Саме біля цього міста Хрестос нагодував п'ять тисяч п'ятьма хлібами…

З цього місця, після переходу через Йордан, до Тиверіади , нашої відправної точки, відстань лише чотири, а може, й шість годин їзди; але на цьому обмеженому просторі, вздовж північно-західного та західного берегів озера, за часів Хреста було розташовано не менше чотирьох квітучих міст або містечок, а саме: Хоразин, Західна Віфсаїда, Капернаум і Магдала. Але якщо взяти до уваги руїни, що існують в даний час, то тут було не чотири, а щонайменше сім міст. З цієї Західної Віфсаїди, яка була прекрасним містом, «полісом», на березі моря, були троє учнів - Пилип, Андрій та Петро, і, можливо, вона була також домівкою Заведея та двох його синів, апостолів Якова та Івана. Іван називає його Вифсаїдою в Галілеї, щоб відрізнити його від інших

…Іван (1:43-44; 12:21) та Птолемей (Географія 5.71) вважали Віфсаїду частиною Галілеї: Другого дня вирішив піти в Галилею; і знайшовши Филипа, мовив до нього: «Іди за мною». А був Филип з Витсаїди, з міста Андрієвого та Петрового (Ів. 1:43-44); Ті приступили до Филипа, що був з Витсаїди Галилейської, і попросили його, так мовивши: «Пане, хочемо побачити Ісуса» (Ів. 12:21).

Якщо говорити ще кілька слів про Східну Витсаїду, то: «У 30 р. Філіп, син Ірода, дарував Віфсаїді статус міста і назвав його Юлією, на честь Юлії-Лівії, матері імператора Тиберія. Їй, імовірно, був присвячений і знайдений під час розкопок римський храм».

Радіймо життю граючи!