Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

Лист Вікторії Спартц до Білого Дому. Чому це важливо для України? Пояснює Юрій Бутусов

Які питання поставила конгресвумен? Чому українська влада на це не реагує? Вікторія Спартц підняла питання ймовірної причетності голови Офісу Президента України Андрія Єрмака до співпраці з РФ. Для нас нічого несподіваного в її заяві нема.

22071201.jpg

© Victoria Spartz/Twitter

Вікторія Спартц – перша етнічна Українка у Конгресі США. Уроджена Кульгейко Вікторія народилася у місті Носівка на Чернігівщині. Закінчила Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана, 2000 року переїхала до Сполучених Штатів.

Працювала в бізнесі та державних установах, отримала посаду головного посадовця з фінансів Служби прокурора Індіани. У 2017 році була обрана до Сенату, перемігши шістьох інших кандидатів.

У 2020 році Спартц обрали до Палати представників Сполучених Штатів. Вона також є головою Республіканської партії округу Гамільтон.

Спартц є однією із перших офіційних осіб США, що назвали дії Росії в Україні воєнними злочинами, а російське вторгнення – геноцидом українського народу. Вона двічі відвідувала Україну після початку війни у 2022 році.

9 травня брала участь в урочистій церемонії підписання в Овальному кабінеті Білого дому Закону про ленд-ліз для захисту демократії Україною як співавторка законопроекту.

Юрій Бутусов каже, що хотів би, щоб члени нашого Парламенту мали ерудицію Вікторії у військових питаннях, у питаннях військової співпраці з Заходом та країнами НАТО: "Я б дуже хотів, щоб такий рівень інтелекту та обізнаності був у наших депутатів".

Зв'язки з РФ Єрмака є не єдиною проблемою, яку підняла Вікторія Спартц. Вона згадала й Татарова (заступника голови Офісу Президента, який є фігурантом корупційної справи – він причетний до розкрадання квартир Національної гвардії України).

Вікторія Спартц також нагадала про Вагнергейт. Хто провалив операцію захоплення вагнерівців минулого літа? Про вагнергейт Юрій Бутусов писав і говорив постійно, зокрема, про те, що Розвідувальна операція перетворилась на контррозвідувальну.

Вікторія Спартц також підняла питання, що сталося у Херсоні: чому ворог так швидко захопив Херсонську область і частину Запорізької, дійшов до Маріуполя... Чому не підірвали мости, які з'єднували Херсонську область з Кримом?

 

Наші інтереси: 

Дивовижно, чому Зеленський так тримається за Єрмака? До Єрмака стільки претензій і стільки запитань. Невже без Єрмака Зеленський не може? Невже нема інших людей, здатних його замінити? Минулого року, наприклад, «Щоб врятувати Єрмака, Зеленський ставить під загрозу військову допомогу США». У них там що, психопатичний союз?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Дуже схоже!

Радіймо життю граючи!

Коментарі

Зображення користувача Андрій Гарас.
0
Ще не підтримано

Дуже схоже!

Радіймо життю граючи!