Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Шольц і Макрон прокладають дорогу до нового російського насильства – парламентар Естонії

Голова комісії із закордонних справ Рійгикогу (парламенту Естонської республіки) Марко Міхкельсон різко розкритикував бесіду, яку провели у суботу з президентом РФ Володимиром Путіним канцлер ФРН Олаф Шольц та президент Франції Емманюель Макрон.

22052904.jpg

Марко Михкельсон. Фото: Kiur Kaasik

"Неймовірно, як нинішні лідери Франції та Німеччини мимоволі прокладають шлях новому російському насильству. Сьогоднішня 80-хвилинна бесіда Макрона і Шольца з Путіним неминуче штовхає до перефразування самого Макрона – чи не йдеться про "смерть мозку"? (щодо НАТО - ред.)", – написав Міхкельсон на своїй сторінці у Facebook, повідомляє естонське видання ERR.

Міхкельсон зазначив, що він усвідомлює різкість своєї критики на адресу союзників, але підкреслив, що постійна легітимізація того, хто розв'язав війну і відповідає за злочини, є загрозою для всього союзного простору.

"Як же Париж і Берлін нічого не навчилися з минулого? Навіщо шукати приводи для затягування військової допомоги Україні, і чому вважають, що путінська Росія, яка веде війну на знищення проти одного з великих народів Європи, дотримається будь-яких обіцянок?", – написав естонський парламентар.

За його словами, якщо Макрона та Шольца турбує продовольча криза в Північній Африці та інших регіонах, що спричинена блокадою українських портів, то треба створювати гуманітарний конвой у Чорному морі та сприяти проходу українських торгових судів.

Крім того, за його оцінкою, було б логічніше допомогти Україні вистояти проти агресії та, зрештою, перемогти Росію, яка намагається змінити світовий порядок.

"Макрон і Шольц могли б повісити трубку і якнайшвидше з'їздити в Україну. Сподіваюся, що дивні дії Макрона і Шольца не викликані страхом втратити вплив у демократичній Європі, в яку б у разі переможної війни обов'язково увійшла Україна, а в перспективі й Молдова і Грузія, а Білорусь звільнилася б від фактичної російської окупації. А Європа загалом звільнилася б від російської екзистенційної загрози принаймні на якийсь час", – додав Міхкельсон.

Канцлер ФРН Олаф Шольц та президент Франції Еммануель Макрон за своєю ініціативою провели у суботу спільну бесіду з Путіним, яка тривала 80 хвилин. У ній вони вимагали негайно запровадити перемир'я та вивести російські війська з України. У прес-службі Кремля заявили, що Путін повідомив Шольцу та Макрону про готовність Москви обговорити можливі способи відновити вивезення українського зерна із чорноморських портів.

Нагадаю, що Естонія разом з Латвією першою у світі офіційно визнала геноцидом воєнні злочини Росії в Україні.

Наші інтереси: 

Естонія та інші країни Балтії є союзниками України, розуміють, що таке Росія, яка не змінить свою хижу загарбницьку сутність, навіть якщо вона буде без Путіна, а її очолить якийсь "хороший росіянин".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що Німеччина і Франція перебувають з Росією у «психопатичному союзі» і вже не керують собою. Так що припущення про «смерть мозку» цілком доречне.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже, що Німеччина і Франція перебувають з Росією у «психопатичному союзі» і вже не керують собою. Так що припущення про «смерть мозку» цілком доречне.

Все, що робиться з власної волі, – добро!