Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Війна тотемів: Велике Міжмор’я проти Великого Мордору (+аудіо)

Категорія:

Ультраіндустріальний неосталінізм застосовуватиме звичні «гібридні» методи, спрямовані на руйнування противника зсередини. Особливу небезпеку становлять приховані дії, спрямовані на знищення підростаючого покоління.   

Попередні статті:
Новітній український етнос і архетип Сонячного Вепра
Тотем України – Сонячний Вепр
Велика панда – тотем комуністичного Китаю
Білоголовий орлан – тотемний птах США

Гібридна війна цивілізацій

На наших очах загострюється криза індустріальної формації і розгортається глобальне протистояння між її спадкоємцями – постіндустріальною та ультраіндустріальною цивілізаціями.

Нагадаємо, що індáстріал – це масове виробництво і масове споживання з організацією суспільства у вигляді «великого конвеєра» – соціальної мегамашини.

Постіндáстріал (від «пост» – після, замість) – це нова суспільно-економічна формація, яка замінить нинішню індустріальну формацію. Це шлях звільнення мислення і всього способу життя від виконання ролі «живої гайки».

Натомість ультраіндáстріал (від «ультра» – понад, надмірно) – це вища фаза розвитку тієї ж самої індустріальної формації, доведеної до логічного завершення за допомогою інформаційних технологій.

Згадане глобальне протистояння відбувається у вигляді гібридної війни двох великих об’єднань:

1) Велике Міжмор’я, стрижнем якого є союз України і США,

2) Великий Мордор, стрижнем якого є псевдосоюз Китаю і Росії.

– А чому псевдосоюз?

Тому що слово «союз» означає «спільний зв’язок» («со» – спільно, разом, «уз» – зв’язок, вузол) і передбачає взаємодію партнерів одного рівня. В ідеалі союз – це братерство рівноправних партнерів. Саме таким вибудовується союз України, США, інших держав англосаксонського світу і Східної Європи.

Натомість Росія і Китай традиційно визнають лише вертикальне підпорядкування, в якому має бути начальник і підлеглий. Якщо ж заходить мова про братерство, то обов’язково хтось один має бути «старшим братом», тобто «добрим начальником». Тому це не союз в істинному розумінні цього слова, а псевдосоюз. На роль начальника у Великому Мордорі претендує комуністичний Китай, роль «молодшого брата» відводиться Росії, а ще «молодшими» мають бути Іран і Північна Корея.    

Тотеми і психологічна сумісність

Для глибшого розуміння згаданих цивілізаційних об’єднань і моделювання їх взаємодії ми використовуємо такий інтелектуальний інструмент як тотемні тварини. Основу Великого Міжмор’я складає союз Сонячного Вепра і Білоголового Орлана, натомість основу Великого Мордору – союз Великої Панди і Плямистої Гієни.  

– Яку корисну інформацію можна отримати з аналізу тотемів?

По-перше, тотеми вказують на простори розгортання активності обох сторін. Вепр і морський орел діють на землі, в повітрі і на морі. Гієна і панда ефективні лише на суші, але це означає, що вони будуть зосереджувати активність на території противника.  

По-друге, Сонячний Вепр і Білоголовий Орлан є взаємодоповнюючими істотами, між ними – повна психологічна сумісність. Що вільніше і яскравіше вони проявлятимуть свою істинну сутність, то сильнішим ставатиме їх союз.

Натомість Велика Панда і Плямиста Гієна можуть взаємодіяти лише за умови домінування когось одного. Що більше китайська Панда братиме під контроль російську Гієну, то більше розповідатиме «молодшому брату» про дружбу і рівноправність.

Світоглядна сумісність

Духовно-світоглядною основою постіндустріального Великого Міжмор’я є уявлення про вільних людей, об’єднаних у вільні громади. Сучасною реалізацією цього світогляду є філософія успіху з її наголосом на самовдосконалення, життєвий оптимізм, раціональне мислення, чесну працю і суспільно корисні справи. Що більше просуватиметься філософія успіху, то продуктивнішим ставатиме союз Україна–США.  

Ідеологічно-світоглядною основою ультраіндустріального Великого Мордору є сталінізм, посилений сучасними інформаційними технологіями. Це довершений азійський деспотизм. Росія і Китай рухаються до порозуміння на цій платформі.

Організаційна сумісність

Постіндустріальна модель передбачає вільне об’єднання людей у різноманітні громади – духовні, за інтересами, бізнесові, територіальні тощо. Найбільшу цінність мають правильно організовані громади, в яких усі знають усіх – так звані «демоси». Американське суспільство значно краще структуроване на громади, ніж українське, яке пережило комуністичний геноцид і етноцид. З другого боку, аморфність українського суспільства є сприятливим чинником для його переструктурування у демоси. Багаторівнева динамічна мережа демосів – основа постіндустріальної організації націй Великого Міжмор’я. Рух до демосократії перебуває на початковому стані свого формування.

 Натомість в Росії і Китаї йде виразний процес формування вертикально структурованої диктатури на чолі з вождем, що має необмежений термін повноважень. Великий Мордор швидко рухається до уніфікованої тоталітарної управлінської моделі.   

Засоби боротьби

Головними засобами Великого Міжмор’я у цивілізаційному протистоянні є здобуття значної наукової, економічної та військової переваги, активізація творчого потенціалу, оздоровлення суспільства і очищення його від паразитичних процесів. Критично важливим є спроможність протидіяти прихованій підривній роботі супротивної сторони. У розпізнаванні прихованих загроз Україна може бути ефективнішою, ніж США.

Великий Мордор, будучи продовженням сталінізму, застосовуватиме звичні «гібридні» методи, спрямовані на руйнування противника зсередини. До перевіреного сталінського інструментарію належать глибоко укорінена агентура, перехоплення управління, маріонеткові організації, розпалювання громадянської війни, супернахабна брехня, масовий терор, московська державна церква. Загальний підхід ворога полягає у підтримці будь-яких деструктивних процесів довгострокового характеру – шляхом впливу на ЗМІ, політичні рухи, демографічні процеси, масову освіту, систему охорони здоров’я, культуру харчування тощо. Особливу небезпеку становлять дії, спрямовані на знищення підростаючого покоління шляхом примусової вакцинації.   

Що робити?

Головним засобом перемоги Великого Міжмор’я є прискорення переходу до постіндустріальної цивілізації. Ключовими компонентами цього руху є:

  • дослідження особливостей постіндустріальної та ультраіндустріальної цивілізацій;
  • формування спільної світоглядно-духовної та ідеологічної платформи;
  • постіндустріальне переструктурування суспільства на основі правильно організованих громад (демосів).  
Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
 
Наші інтереси: 

Досліджуємо майбутнє.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав озвучення цієї статті. Слухаємо і поширюємо!

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Відгук на статтю з Фейсбуку:

Sergiy Legedza
Ще в 2010 році, коли біомаса вибрала собі зека за президента, я занурився в теорії Ігоря Каганця. Тоді мене це врятувало від зневіри і невизначеності. З плином часу і розвитком подій я якось відійшов від цих ідей і зав'яз в рутині.

Була і ще одна причина, я не до кінця розумів і не розумію зараз, ким є Каганець, куди він заведе своїми теоріями і банально, "на кого він працює". Тому я вирішив на певний час дистанціюватись від цих теорій.

Але я не полишав час від часу проглядати його нові дописи, і мушу визнати, що я не бачу на даний момент більш досконалого теоретика розвитку і трансформації суспільства. Поки-що цього генія суспільство не помічає, але прийде час, коли його теорії дадуть людям шанс вижити в нерівній боротьбі, або ж допоможуть мордору знищити людство.

Бо на даний момент в мене залишилось лише 2 питання: 1) на кого все ж "працює" геній; 2) хто перший помітить і скористається його теоріями.
Джерело

Корисно знати, як тебе бачать зі сторони.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

"Хто першим помітить і скористається його теоріями?"
Відповідь проста. Той хто перейде у вищий простір.

Si vis pacem, para bellum

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Додав озвучення цієї статті. Слухаємо і поширюємо!

Все, що робиться з власної волі, – добро!