Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Верховна Рада ухвалила закон про обмін податковою інформацією зі США

Категорія:

Світ:

Спецтема:

Верховна Рада України внесла зміни до деяких законів та Податкового кодексу у зв'язку з ратифікацією Угоди між урядом України та урядом США для поліпшення виконання податкових правил та застосування положень закону США "Про податкові вимоги до іноземних рахунків" (FATCA).

За це у другому читанні та в цілому проголосували 303 і 302 народних депутатів відповідно, повідомляє Укрінформ.

Цими законами вносяться зміни до закону "Про банки і банківську діяльність" в частині порядку розкриття банківської таємниці, закону "Про депозитарну систему України" в частині доступу до інформації, що міститься у системі депозитарного обліку, а також до Податкового кодексу в частині визначення понять: підзвітний рахунок та його власники, фінансовий агент та фінансовий рахунок; особливості подання звітності за підзвітними рахунками; збір та отримання податкової інформації контролюючими органами від фінансових агентів.

Нагадаємо, 1 липня 2014 року набрав чинності закон Сполучених Штатів Америки "Про податкові вимоги до іноземних рахунків" (FАТСА), що містить вимоги до іноземних фінансових організацій, зокрема щодо: укладення спеціальної угоди з Податковою службою Сполучених Штатів Америки (IRS); здійснення контролю за наявністю рахунків, які відкриваються платниками податків США в українських фінансових організаціях, та інформування про них Податкової служби США.

З метою імплементації положень FATCA було підписано 7 лютого 2017 року Угоду між урядом України та урядом Сполучених Штатів Америки для поліпшення виконання податкових правил й застосування положень Закону США "Про податкові вимоги до іноземних рахунків" (FATCA) та розроблено проєкт Закону про внесення змін до Податкового кодексу України у зв’язку з її ратифікацією.

Як зазначили у Міністерстві фінансів, наразі Угода FATCA передбачає лише односторонній обмін інформацією, проте в майбутньому можливе прийняття моделі взаємної передачі даних.

"Україна впевненими кроками прямує до міжнародних стандартів обміну фінансовою інформацією і найближчим часом планує приєднатися до Багатосторонньої угоди компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки", - зазначили в Мінфіні.


Чому так відбувається? Дивіться у відеофільмі "Американський форсаж":

Текст статті Американський форсаж: постіндустріальний перехід України відбудеться під протекторатом США.

Цю статтю можна прочитати англійською мовою: 

American booster: Ukraine's post-industrial transition will be under US protectorate

Наші інтереси: 

США допоможуть Україні вивести на чисту воду всіх казнокрадів і корупціонерів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи