Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Китаї застосовують 5G для розпізнавання облич у метро

Технологія оплати проїзду через розпізнавання облич працює завдяки 5G. Пасажирам не потрібно показувати квиток або QR-код на телефоні, достатньо просканувати своє обличчя на планшеті, що розміщений на турнікеті.

19091003.jpg

Вапгон китайського метро в Шеньжень

У місті Шеньчжень в Китаї почали тестувати систему, яка розпізнає обличчя людей та автоматично списує плату за проїзд, пише гонконгська газета The South China Morning Post, передає Громадське.

Перехожі у демонстраційній зоні на станції Футянь зможуть побачити інформацію про себе на окремому екрані — там будуть фотографії облич з камер спостереження, їхня стать, вік і тривалість перебування у метро.

Наразі система працює у тестовому режимі, проте сама технологія не нова. У Шанхаї та Пекіні вже використовують штучний інтелект та розпізнавання облич, щоб регулювати дорожній рух та знаходити порушників.

Наші інтереси: 

Приклад контролю, який вже переходить межу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи