Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Заступником Помпео може стати американка з українським корінням - ЗМІ

Після призначення Помпео державним секретарем одну з найвищих посад у Державному департаменті США може зайняти американський політичний діяч і експерт з питань зовнішньої політики Пола Добрянські, що має українські коріння, повідомило американське інформагентство Bloomberg з посиланням відразу на три джерела.

"Адміністрація Трампа планує номінувати Полу Добрянські, високопоставленого дипломата часів президента Джорджа Буша, на високу політичну посаду в Державному департаменті",- йдеться в повідомленні.

Планується, що Добрянські замінить Томаса Шеннона, який зараз знаходиться на другій за рангом позиції в американському зовнішньополітичному відомстві і вже заявив про намір піти на пенсію. Це рішення підкреслює, наскільки швидко президент Трамп і Майк Помпео формують нову команду в Державному департаменті.

Раніше Добрянські працювала на позиціях спеціального посланника США у Північній Ірландії, а також заступника державного секретаря США в глобальних справах. Зараз вона працює старшим науковим співробітником Центру наук і міжнародних відносин Белфер у Гарварді.

Пола Добрянські народилася в родині українського походження. Її батько, Лев Добрянські, багато років очолював Український конгресовий комітет Америки (УККА). В українсько-російському конфлікті Добрянські зайняла позицію безкомпромісної підтримки та захисту України.

Наші інтереси: 

Команда підтримки України в американському уряді розширюється. Це добре!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудове призначення!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудове призначення!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!