Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Заступником Помпео може стати американка з українським корінням - ЗМІ

Після призначення Помпео державним секретарем одну з найвищих посад у Державному департаменті США може зайняти американський політичний діяч і експерт з питань зовнішньої політики Пола Добрянські, що має українські коріння, повідомило американське інформагентство Bloomberg з посиланням відразу на три джерела.

"Адміністрація Трампа планує номінувати Полу Добрянські, високопоставленого дипломата часів президента Джорджа Буша, на високу політичну посаду в Державному департаменті",- йдеться в повідомленні.

Планується, що Добрянські замінить Томаса Шеннона, який зараз знаходиться на другій за рангом позиції в американському зовнішньополітичному відомстві і вже заявив про намір піти на пенсію. Це рішення підкреслює, наскільки швидко президент Трамп і Майк Помпео формують нову команду в Державному департаменті.

Раніше Добрянські працювала на позиціях спеціального посланника США у Північній Ірландії, а також заступника державного секретаря США в глобальних справах. Зараз вона працює старшим науковим співробітником Центру наук і міжнародних відносин Белфер у Гарварді.

Пола Добрянські народилася в родині українського походження. Її батько, Лев Добрянські, багато років очолював Український конгресовий комітет Америки (УККА). В українсько-російському конфлікті Добрянські зайняла позицію безкомпромісної підтримки та захисту України.

Наші інтереси: 

Команда підтримки України в американському уряді розширюється. Це добре!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудове призначення!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудове призначення!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!