Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Україна поставляє військові технології y США, – екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ

Надавши США зразок танку “Оплот”, Україна де-факто поділилася зі Сполученими Штатами своїми військовими технологіями. Про це “Обозревателю” розповів екс-заступник начальника Генштабу ЗСУ, генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко.

Коментуючи анонс такої поставки і відповідаючи на запитання, навіщо США український танк “Оплот”, генерал пояснив: “Це зброя високого рівня. Два роки тому в симулятивних боях, які програвалися на комп’ютерах, танк “Оплот” посів перше місце в світі. Звісно, американці ним зацікавилися”.

“Вони хочуть вивчити все корисне, що в ньому є, щоб реалізувати у себе”, – додав Романенко.

 

 

“Фактично Україна поставляє США свої військові технології?” – попросив уточнити “Обозреватель”. “У якомусь сенсі – так”, – підтвердив він.

У цьому контексті генерал розповів про те, що “Китай цим займається постійно, і завдяки цьому дуже багато чого досяг”. “За часів Союзу ми сміялися над цим, тому що вони випускали якесь озброєння і робили точну копію, аж до написів російською мовою. Ми над ними сміялися, а тепер гірко плачемо, бо де Китай, а де ми”, – зазначив він.

Романенко також звернув увагу на той факт, що Україна надає США свій танк на першу вимогу, тоді як Сполучені Штати і Європа не поспішають допомагати Україні не тільки в оборонному озброєнні, але навіть в “елементній базі для побудови складних радіотехнічних, радіоелектронних систем, зенітно-ракетних комплексів, комплексів ПРО і всього іншого”.

“І нам доводиться купувати китайські інтегральні схеми, які суттєво поступаються в якості і далеко не завжди підходять для військової техніки”, – констатував він.

Як писав “Обозреватель”, джерело в оборонно-промисловому комплексі України повідомило про те, що Україна поставить до Сполучених Штатів Америки один танк “Оплот”. “Мова йде про вивчення американською стороною українських технологій і ймовірного військово-технічного співробітництва з Україною”, – пояснило джерело.

Наші інтереси: 

Америка вивчає технології українського походження. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Налагоджується важливе співробітництво у військово-технічній галузі!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Налагоджується важливе співробітництво у військово-технічній галузі!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Андрій Ясун.
0
Ще не підтримано

Чим багаті. Надіємося, що таке довір'я буде виправдане.

Si vis pacem, para bellum