Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Гриби і бактерії будуть переробляти старі будинки у нові будматеріали

Архітектор Кріс Маурер пропонує переробляти будівельне сміття у нові цеглини і панелі за допомогою грибів і бактерій.

Проект Biocycler вже отримав підтримку NASA, Массачусетського технологічного інституту і Університету Акрона.

За словами голови Redhouse Studio Кріса Маурера, використовуючи біотехнології, перетворювати відходи у нові будматеріали можна одразу після знесення старих будинків, на місці і майже безкоштовно. 

«У лабораторії все працює: симбіоз грибів і бактерій, які харчуються один одним, формує розчин, який склеює будівельне сміття у нові цеглини і панелі, - пояснює архітектор. - У резервуарі Biocycler разом живуть гриби і бактерії, які виробляють кальцій».

Грибниця розчиняє і одночасно склеює відходи в однорідну масу, яку потім виливають у форму — цегли, панелей або черепиці — де маса поступово твердне і насичується кальцієм за допомогою бактерій, продовжує Кріс Маурер.

Ідея використання грибниці для створення будівельних матеріалів - не нова, однак архітектор запропонував переробляти відходи на місці знесення будинку.

Щоб довести життєздатність ідеї, Кріс Маурер збирає на Kickstarter гроші на спорудження пересувного резервуара. 

«Ми вже переробляємо матеріали, - розповідає він. - Кампанія Kickstarter дозволить створити мобільну установку для демонстрації технології і перейти до виготовлення більш складних структур зі сміття».

Архітектор сподівається представити прототип до кінця 2018 року. 

Настав час залучати до створення нових матеріалів, до будівництва не тільки інженерів, а й біологів, впевнений Кріс Маурер. 

 «Працюючи в Африці, я навчився мислити нестандартно і економити ресурси скрізь, де тільки можна, - пояснює він. – А коли переїхав до США, був вражений кількістю відходів, які залишаються після будівництва і яку доводиться вивозити на звалище».
Наші інтереси: 

Технології постіндастріалу.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи