Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У квартирах українців безкоштовно встановлять технології "розумного будинку"

Категорія:

Українська компанія "Укрбуд" залучила до своїх проектів теж український вдалий стартап CLAP. Уже в 2018 році "Укрбуд" планує безкоштовно (!) встановити систему "розумний будинок" від CLAP у 20 000 квартир. 

Сьогоднішньому потенційному покупцеві квартири в Україні вже мало зручного розташування житлового комплексу, повноцінної інфраструктури, вдалого планування і комфортного облаштування всередині. Клієнти вимагають новацій, і будівельні компанії, які хочуть вигідно відрізнятися від конкурентів, відповідають на ці негласні вимоги.

Отже, українські стартапери заявляють про кілька переваг своєї системи. Пройдемося кожним пунктом.

ПРОСТОТА ПІДКЛЮЧЕННЯ

Так як більшість датчиків бездротові, свердлити або пробивати стіни, псуючи ремонт, не потрібно. Саме тому, як стверджують розробники, усього близько години буде потрібно на установку необхідного устаткування і самої системи.

CLAP управляється через додаток для iOS, Android, а також через web-версію. Тобто все робиться на місці.

БЕЗПЕКА

CLAP має датчики, які допомагають запобігти пожежі, потопу, високій концентрації вуглекислого газу в повітрі. Аларм потрапить на ваші пристрої та у відповідні служби. Система захищена від глушіння і має три резервних канали зв'язку. Датчики працюють на батарейках, які вимагають заміни тільки раз у 5 років.

Координаційний центр
Датчик диму
Датчик руху
Датчик від потопу

Також прилади реагують на рух, відмикання дверей або вікон. У разі спрацювання сигналізації CLAP повідомить про це не тільки господареві на смартфон, але і на пульт охорони в будинку. Крім того, власник квартири в будь-який момент зможе через інтернет побачити на своєму пристрої зображення з домофона або камер спостереження.

ЗРУЧНІСТЬ ДЛЯ КОРИСТУВАЧІВ

CLAP дає можливість настроювати рівні доступів. Наприклад, дитині можна дати доступ для управління температурою тільки в її кімнаті. А ось до інших функцій з управління будинком у неї доступу не буде.

Ще з програми можна викликати сантехніка, електрика або іншого майстра. Після того, як майстер зробить роботу, йому можна буде поставити оцінку, щоб наступні мешканці та його роботодавці знали, наскільки добре він працює. Більше того, програма допоможе вам викликати таксі або замовити їжу з доставкою.

Також можна задавати сценарії для різних ситуацій, особливо на ніч або якщо ви їдете з дому - автоматично знижувати температуру, перекривати газ і воду.

Причому необов'язково це робити перед виходом. Якщо ви поїхали у відпустку з інтернетом - проблем немає взагалі: просто заходите в додаток і все налаштовуєте. Погодьтеся, це дуже допомагає не просто створити вдома комфортні умови, а й реально заощадити на комунальних платежах.

ЕКОНОМІЯ НА КОМУНАЛЦІ

Так, IT-система може зберегти вам гроші. Проведені розробниками тести довели, що місячна економія при використанні CLAP може становити до 40%.

Система штучного інтелекту сама вибирає те джерело тепла, яке дозволить домогтися потрібної температури з найменшими витратами. Якщо в будинку є знижки на енергоресурси в певний час, то CLAP врахує і це при плануванні їх використання.

Вона автоматично фіксує і наочно аналізує показники з усіх лічильників і може автоматично оплачувати рахунки - досить прив'язати банківську карту. "Розумний будинок" прогнозує витрати і встановлює місячні ліміти.

Тобто, припустимо, ви хочете платити не більше 2000 гривень на місяць. Система придумає за вас, як домогтися такої суми. Мрія!

Ми відразу задумалися: де підступ? Шукали, читали, з'ясували, що такі технології у світі давно особливо нікого не бентежать.

Такі зручності - частина життя, причому не розкішного, а середньостатистичного.

Тим більше, що місцеві технології в синтезі з місцевими ж продуктами не можуть коштувати шалені гроші, навпаки, у цьому й полягає перевага: автентичність + якість.

 

Наші інтереси: 

Українські технології треба запроваджувати  в Україні.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи