Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фронт пропагандистської війни: комп'ютери-зомбі в Києві і Варшаві – кому це вигідно

Спецтема:

В операціях, покликаних вплинути на польську громадськість, все частіше використовуються інструменти, якими традиційно користуються кіберзлочинці. Механізмом з великим руйнівним потенціалом, який може послужити для поширення фальшивої інформації, виступає ботнет - мережа зламаних пристроїв, які називають іноді «комп'ютери-зомбі».

Сили, які запускають кампанії по дезінформації, часто мають у своєму розпорядженні великі можливості для проведення ударів по телеінформаційним мережам. Це означає, що вони можуть посилювати вплив таких операцій.

У контексті взаємин Польщі й України можна уявити собі таку провокацію, в ході якої в польському інформаційному просторі з'являться ресурси, що видають себе за українські.

У таких ситуаціях дуже складно зрозуміти, чи є у такої активності штучне джерело, чи стоять за нею сили, які прагнуть зруйнувати відносини між Варшавою і Києвом.

Наші інтереси: 

РФ – відоме джерело поширення фальшивої інформації.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи