Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Фронт пропагандистської війни: Кіберпростір як поле можливостей для промосковських сил

Світ:

Спецтема:

Кіберпростір - це величезне поле можливостей для промосковських сил, які займаються дезінформацією і дестабілізацією.

Один з методів, до яких може звернутися потенційний противник, - це крадіжка даних з серверів правлячої партії або опозиції, що вказують на їх тісний контакт з Україною чи українцями.

Це можуть бути, наприклад, листи представників опозиційного руху, які просять ради, як влаштувати Майдан у Варшаві. Такі документи не обов'язково повинні бути справжніми, їх можна сфабрикувати і оприлюднити разом з реальними.

Сервіс Wikileaks на прохання Кремля напевно погодиться їх опублікувати. Схожі операції можуть бути спрямовані проти колишніх і діючих членів «Громадянської платформи», що працюють в Україні: поляків постараються переконати, ніби їх співпраця з київським керівництвом націлена на повалення влади в Польщі.

Нещодавно StopFake оприлюднив результати проекту по виявленню прокремлівської дезінформації в ЗМІ, участь в якому взяли представники України, Польщі, Чехії, Молдови, Словаччини та Угорщини.

Один з основних висновків дослідження свідчить, що російська пропаганда використовує у всіх країнах Східної і Центральної Європи одні і ті ж інструменти, лише змінюючи акценти в залежності від специфіки регіону.

Її основні знаряддя - це підтасовка фактів, розпалювання емоцій за допомогою ударів по больових точках різних народів, провокування конфліктів між сусідами і всередині кожної країни.

Результати дослідження підтвердив Урядовий центр безпеки Польщі, який опублікував власну доповідь на тему російської дезінформації. З нього випливає, що Росія прагне спровокувати конфлікти між членами НАТО і ЄС, дискредитувати систему демократичних і європейських цінностей, послабити процес трансатлантичної інтеграції та співпраці, а також розширити сферу впливу Кремля в Європі.

Наші інтереси: 

Не забувати про присутність ворога у кіберпросторі. Аналізувати і робити правильні висновки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Протидія кремлівській пропаганді - обов'язок кожного громадянина, якому дорогі традиційні цінності і європейська цивілізація!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Протидія кремлівській пропаганді - обов'язок кожного громадянина, якому дорогі традиційні цінності і європейська цивілізація!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!